RSS

Notícies

14 de novembre de 2007

La Cara B del Ple d'octubre

El nostre regidor us explica la cara més juantxi del Ple del 26 d'octubre

CORI - Oficina de Comunicació

L'avellana de Reus menystinguda per l'equip de govern 

Com diria el mestre Anton Tàpies, reusencs i reusenques del meu cor, l'altre dia vaig assistir al meu quart Ple municipal ordinari dins la meva trajectòria de regidor i portaveu juantxi del Grup Municipal de la CORI.

El Ple va ser força interessant, intens i juantxi al mateix temps. És evident que es va seguir portant a terme la pràctica del nou "mètode Pérez" en quan a la seva regularització, limitant la intervenció del GM de la CORI a dues mocions, un prec i una pregunta.

Una de les mocions, era que l'Alcalde em donés permís per casar vestit d'Elvis Presley etapa "Las Vegas" al saló de Plens. Però l'home no va acceptar aquesta moció, tot dient que el Ple no estava per tractar aquestes qüestions internes de l'ajuntament.

La segona moció, la més juantxi i políticament correcte de les que hem presentant fins ara, tractava de fer un monument a l'avellana en un lloc estratègic de la ciutat, en homenatge a la Llotja de Reus que ha tingut un gran pes mundial fixant els preus dels fruits secs a nivell d´Europa, i com que Reus és la capital de l'avellana per mèrits propis, voliem fer un homenatge a aquest fruit sec tan digne de la nostra ciutat. Tothom va votar en contra, menys PP i CiU que es van abstenir. Ningú va fer cap comentari sobre aquest aspecte a excepció del senyor Hipòlit Montseny (CiU) dient que s'abstenien a votar aquesta proposta per que la trobaven poc sucosa, només l'haurien votat a favor si enlloc de proposar un monument a l'avellana, s'hagués proposat un monument a la pagesia reusenca, per promoure més els valors humans per damunt dels valors materials i no sé que més. Potser és que les avellanes no poden votar i els pagesos si?

En quan el prec, vam insistir que pel bon funcionament del protocol de la Corporació Municipal, l'alcalde no posés cap impediment en la lliure elecció de les vestimentes escollides pels regidors (i sol.licitants) quan hagin d'oficiar una cerimònia civil al saló de Plens.

L'alcalde més o menys va respondre que pel bon funcionament del protocol, els regidors als quals ell delegava les bodes civils, havien de complir certes normes mínimes de bona imatge.

En quan a preguntes, vam incidir sobre la deixadesa de la part central del Mas Pellicer, lloc de Reus el qual haviem anat a visitar uns dies enrera i els veïns s'ens queixaven de que hi havia moltes places sense netejar, molts parterres ajardinats plens de restes de runa i restes inorgàniques i una multitud d'arbres i palmeres sense podar desde fa segles.

El senyor París d'ICV-EUiA ens va respondre que desde la Regidoria de Medi Ambient ja se'en feien càrrec, que el Barri del Mas Pellicer mai havia estat tan bén atès com fins ara i que ja s'estava portant a terme les tasques d'instal.lació del nou clavagueram i noves instal.lacions per reconduir les aigües fecals.

Després en quan a les meves intervencions a les mocions de la resta de Grups Municipals, vaig incidir en el fet de que Iniciativa, a través de una Proposta de Resolució, es feia com una mena de condol per les obres del AVE a Barcelona i demanava que totes les institucions posin més mitjans als usuaris del tren de rodalies de Reus a Barcelona, baixant els bitllets d'autobús, fent més queixes al Ministeri de Foment, etc. Jo li vull dir al senyor Paris que per tal de guanyar tot el temps possible en el trajecte Reus-Barcelona, els trens, almenys de moment, no parin a Tarragona.

En aquest aspecte li vaig comentar també que calia augmentar la flota d'avions directes de Reus a Barcelona i arribar a un acord amb els ajuntaments de Salou i Tarragona per crear una flota de "golondrines" que facin el trajecte Tarragona o Salou-Barcelona. Ho creiem indispensable per millorar i facilitar la vida als afectats per les obres de l'AVE. No sé per quin motiu, l'home no es va pendre massa bé aquest suggeriment.

Després el grup de CiU va presentar una moció on es volia desviar el trajecte d'enlairament dels avions de l'aeroport de Reus, desviant-los per la carretera de Salou, per no molestar tant als veïns. Em va impressionar l'explicació super-tècnica i tan ben documentada del senyor Fèlix Oliva, però li vaig dir que votaria en contra perquè un enginyer aeronàutic simpatitzant de la CORI, ens va comentar que aquesta proposta de Convergència era molt poc ecologista, gastava més querosè, podia ser un perill i té reals possibilitats de xocar contra altres edificis de la carretera de Salou, inclòs les petroquímiques de la Canonja.

En aquest punt del Ple, va ser molt emocionant i divertit la picabaralla entre el senyor Pellicer (amb el seu número dos), contra l'Alcalde i el senyor París, discutint sobre com gesticulaven o com s'expresaven quan es referien a ells o els hi donaven el torn de la paraula amb un gest de "menyspreu". Aquesta picabaralla verbal (a veure qui la deia més grossa) va durar gairebé uns deu minuts de Ple Municipal. Després sembla mentida que tothom es queixi de que són massa llargs i s'han de reduir les intervencions de certs Grups Municipals de la oposició.