RSS

Notícies

27 de juliol de 2007

El nostre regidor us explica "La Cara B" del primer Ple

L'Ariel ha estat el primer protagonista de la nova legislatura.

CORI - Oficina de Comunicació

La CORI aconsegueix obrir la primera crisis del Tripartit. L'Eduard Ortiz i l'Empar Pont voten a favor del Follòdrom, encara que després canviin el sentit del seu vot, després de veure les rialles dels seus companys Regidors, públic present i la mirada amb punxa de l'Alcalde.

L'humor de Faro 

Diari de Tarragona 

La Cara B del Ple 

SIC 

El vot del Follòdrom 

Joan Puig 

El passat divendres 27 de juliol del 2007, vaig assistir al meu primer Ple, com a Regidor i portaveu del Grup Municipal de la CORI. És evident que en aquest event s'havia de llençar tota l'artilleria pesada per part nostre. Per tant no havia de faltar la moció del Follòdrom, com annex a la zona lúdica del Techno-Park, que és la que ha triomfat més a nivell mediàtic, polític i popular ( ja que cada portaveu municipal del BBPNIR va haver d'argumentar de forma política perque votaven en contra del nostre Follòdrom per a justificar-se millor davant les seves joventuts, si és que en ténen). Tot i això l'Eduard Ortiz i l'Empar Pont van votar a favor del Follòdrom en primera instància, només la mirada de l'alcalde i les burles dels seus companys de partit van fer que canviéssin el sentit del seu vot. Només Convergència va extendre la seva mà d'un pacte futur, de cara a una nova proposta de una zona lúdica políticament correcte, sense Follòdrom i sense circuit de Tunnings, fora del Techno-Park, perque ells ja havien fet una proposta de zona lúdica al camí del Roquís uns anys enrera.

La CORI també es va fer ressò de les protestes de la Plataforma dels afectats de l'alternativa G, i per això es va fer la moció de declarar l´entorn del MAS CALBÓ, com a zona rústica protegida, ja que no es fa el traçat de l'AVE (alternativa H), originàriament prevista, per ser tant a prop d'un BCIN (Bé Cultural d'Interès Nacional), que tampoc s´hi edifiqui una urbanització d´alt standing ni un camp de Golf. Aquest seria el motiu pel qual el senyor Ferrero Jordi, propietari de la finca Mas Calbó i president de l'empresa INVERSIONES SERGÉ (propietària de la finca de 30 hectàrees de terreny de l´entorn del seu “maset” per on havia de pasar les vies del AVE) va moure fils per altes esferes (arribant fins i tot a la Casa Reial segons diuen males llengües), per aconseguir que el Ministeri de Foment canviés el traçat H ( que havia de passar pels seus terrenys), endintsant-lo 1´5 km cap a l´interior, afectant a les finques i masos d'unes 80 families de pagesos i masovers del terme de Reus i Vilaseca i encarint un 30% més les obres del AVE, creant-se l´alternativa G enlloc de la H.

En aquesta moció va respondre el senyor Bergadà dient que ja s´havia declarat l'entorn del MAS CALBÓ, com a zona rústica protegida, però amb un altre nom més tècnic.

Una altra de les mocions que va suscitar més polèmica, fou l´ingrés del Grup Municipal de la CORI, al Consell d´administració d'INNOVA, o sigui, dins del poder executiu d'INNOVA. Com que l´actual consistori ens ha vetat la nostra entrada en aquest organisme, la CORI, reivindica el dret democràtic i constitucional d´estar representat en aquest organisme municipal que gestiona gairebé el 65% dels pressupostos municipals, que durant anteriors mandats, era constituït per 12 regidors, i ara n'han tret un (que ens pertocava a nosaltres), deixant l'actual Consell d'Administració d' INNOVA, en 11 regidors (3 psc, 3 convergència, 2 partit popular, 2 esquerra, 1 iniciativa).

En aquesta moció ICV, en un principi volia votar a favor de l'entrada de la CORI dins el Consell d´Administració d'INNOVA, (com CiU i PPC), després, suposem, per pressions de l'Alcalde van haver de variar el vot i abstindre's. Aquest fet més la falta de dos Regidors, 1 convergent i l'altre popular, per boda i salut, van fer que la CORI perdés aquesta moció. Des de la CORI recomanem als partits del BPPNIR, facció convergent i popular, assistir a tots els Plens Municipals, per que no passin coses com aquestes. La ciutat i els seus ciutadans els voten per a representar-los i defensar els seus drets. Aquestes actituds només afavoreixen els partits del govern tan “democràtics i d'esquerres” i no a la ciutat i als seus ciutadans.

Encara així siguin o no justificables les absències dels dos regidors esmentats anteriorment, la CORI agraaeix el suport donat per la resta dels grups de l'oposició (més l´abstenció d'Iniciativa) per entrar dins al consell d´Administració d'Innova. Aquesta abstenció ha obert la primera crisis de govern del tripartit local.

L´Alcalde i Cia van voler-me oferir una contrapartida, per a negociar l'entrada de la CORI al Consell Administratiu d'INNOVA, però m'hi vaig negar rotundament a negociar quelcom que ens pertany per Dret Democràtic.

Després també va haver-hi bastant de “marro” en el fet de que el consistori es pronunciés en quan al traçat del AVE per sota de la Sagrada Família o de la Pedrera de Barcelona, donant suport a l´alternativa de l'AVE pel litoral. Des de la CORI pensem que les obres del nostre fill il.lustre s'han de defensar fins al final, passant per damunt dels interessos dels partits. L´Alcalde en persona em va suggerir 24hores abans que retirés aquesta moció del Ple per qüestions purament polítiques de relacions bilaterals amb Barcelona (on mana el senyor Jordi Hereu del PSOE). CiU va donar suport a aquesta proposta de la CORI, mentre que el tripartit va votar en contra i el PP s'hi va abstindre.

En quan a la qüestió de precs i preguntes el tema de les magnòlies tingué bastant de protagonisme i coincidències amb els altres grups de l'oposició.

El tema de revisió del projecte de construcció d'un bloc de sis pisos al carrer Xavier Gambús (tapant la vista posterior de diversos edificis del passeig Prim) fou respost del senyor Bergadà dient que tot era correcte i que allò era un prec inútil (tema ignorat totalement per la premsa) i en quan a les preguntes sobre la Capsa Gaudí, sobre si hi havia alguna mena de pla alternatiu si no s´arribaven a les 50.000 visites anuals. La senyora Pallarès es va incomodar davant aquesta pregunta i la següent (sobre l´utilitat, eficàcia i economia de les plaques solars), i de cara a l´augment de les visites de la Capsa Gaudí va dir que tenia planificat “treballar, treballar i treballar”.

Ja per acabar, el senyor Ortiz es va pendre molt malament la pregunta de la CORI, sobre si algunes grues municipals circulaven sense assegurança vigent, i si en algun cas s'hauria de fer un control d'alcoholèmia als conductors d´aquesta grua, en el cas de que que topin contra la part posterior de turismes en un lloc on s´ha circular fins a 30km per hora.

Tot això era fruit d'una queixa d'uns veïns de Reus cap al Grup Municipal de la CORI, on ens havien explicat que havien patit un accident amb la grua municipal (que els havia embestit pel darrera, en un lloc on es circula a 30km hora) i després la seva companyia d´assegurances els hi va manifestar que els conductors de la grua l'hi havia donat una matricula falsa i que l'assegurança no estava vigent.

El senyor Ortiz va comentar la possibilitat d'estudiar de demanadar a la CORI, via el Cos de la Guàrdia Urbana de Reus, per realitzar aquest tipus de preguntes “ofensives” en el Ple Municipal, i va ensenyar una fotocòpia dels documents en regla sobre aquell cas, (parte de la guardia urbana en el moment de la colisió, assegurança en regla de la grua municipal esmentada, etc.).

En conclusió podria dir que el meu primer Ple de política municipal, fou molt divertit (encara que molt més llarg del previst) i vaig flipar amb el mediatisme que van despertar les propostes del Follòdrom i la gestió de l'entrada de la CORI a INNOVA, gairebé robant l'absolut protagonisme als polítics del Bloc de Partits Polítics no independents de Reus, el “Bloc”.

Ariel Santamaria.

Regidor i portaveu del Grup Municipal de la CORI.

LA SAGA CONTINUA…AMB PROPERS NOUS CAPITOLS INTERESSANTS A PUNT D'ESTRENAR-SE EN ELS PROPERS PLENS MUNCIPALS, ASSISTIU QUE L'ENTRADA ÉS GRATUÏTA I L´ESPECTACLE VAL LA PENA VEURE´L EN DIRECTE…

Continguts multimèdia
  • L'acudit en pdf
Enllaços interessants