RSS

La cara B del Ple

15 de setembre de 2008

La Cara B del Ple del 5 de Setembre

Els veïns de l'AVV del Passeig Prim van omplir bona part dels bancs del Ple

CORI - Oficina de Comunicació

Aquesta nova sesió plenaria municipal fou totalment innovadora en quan a canvi de data dels Plens. Fins ara sempre s'havien fet durant el darrer divendres del mes que pertocava. I ara en sec, per motius laborals d'alguns regidors del consistori que tenen altres càrrecs polítics a la diputació, com el senyor Miquel Angel Lopez Mallol (PP) o la sra. Misericòrdia Duesaigües (PSOE) que tenen representació a la Diputació de Tarragona, s' havia de canviar el calendari de les sessions Plenaries. Es veu que els Plens de la Diputació (que també n'hi ha) coincidien sempre en horari i dia amb els del consistori reusenc. I clar aquests polítics es queixaven a l' alcalde de que anaven de cul per assistir en els dos llocs a l'hora. Davant d' això jo sempre m´he preguntat, si per aquests regidors es més important per a ells quedar bé amb l'Ajuntament de Reus o amb la Diputació de Tarragona, parlo de dos polítics que un d'ells ja porta més de 25 anys com a Regidor i Portaveu del PP i una Regidora que forma part de l'Equip del Govern Municipal des de fa tres legislatures.

CAPITOL 1

Hi havia una Moció d'Alcaldia on es parlava d'aprovar la modificacio de bases de subvencions per a sectors desfavorits de la societat. O sigui que ampliaven el fet de que havies de cobrar 600euros al mes a 700 euros per donar-te la subvenció de les hipoteques a menors de 35 anys. Jo vaig trobar aquesta moció bastant hipòcrita i insuficient, sobretot perque sembla que es miren els casos així pel damunt i a Reus cada cop hi ha més gent DESFAVORIDA PER L'ECONOMIA, que no ténen diners per menjar ni per pagar un lloguer de 100 euos al mes i que venen al nostre despatx a demanar-nos ajut, per què ningú els escolta. Molts abans ja han passat per la Regidoria de Benestar, per habitatge, etc.

Ara hi ha un cas d'un matrimoni de Reus, amb discapacitats diverses que viuen a les Cases dels Mestres (Passeig Mata) i els volen desallotjar perque aquells edificis van a terra. Ells no saben on anar, ni han rebut cap ajut de cap regidoria, i han anat a preguntar a habitatge i els hi demanen nòmina fixa. El marit té 62 anys i es troba a l'atur i la senyora en té 58 i es paralítica. Entre els dos no arriven a cobrar més de 800 euros al mes i amb això han de pasar.

Per això li vaig preguntar a l'alcalde de Reus, que definís el concepte de SECTORS DESFAVORITS PER LA SOCIETAT, perque tal com estava redactada aquella moció no veia cap ajut a desfavorits de debò. Vaig proposar que es miressin els casos més detalladament i que s' havia d'ampliar els serveis d'aquestes bases de subvencions. Per això em vaig abstindre a l'hora de votar aquesta moció tan hipòcrita que sembla estar dissenyada només per a vendre pisos als menors de 35 anys, hipotecant-se de per vida, amb aquests ajuts de 300 euros a l'any. Una cosa així d'hipòcrita no la votaré mai a favor!

CAPITOL 2

Una altra moció d'alcaldia d'aquestes que fan goig, era aprovar el conveni de col.laboració en matèria de seguretat pública i policia amb el Departament de Interior de la Generalitat de Catalunya, arran del desplegament dels Mossos de Esquadra a la nostra ciutat a partir del dia 1 de novembre d' enguany. Jo em pensava que el senyor Ernest París, Regidor de Medi Ambient per ICV, un distingit mosso d'esquadra amb excedència, faria un discurs o un comentari alabant o criticant aquest fet. Però no va ser així. El senyor Pellicer de CiU va parlar de la manca de policia de proximitat als Barris de Reus, i jo vaig comentar que els reusencs ja paguem prou multes de la Guardia Urbana, ja que enguany l'ajuntament ha de recaptar 4 milions d'euros en multes com a mínim, per sufragar les despeses dels 300 milions de euors del pressupost municipal, entre altres. Per tant només falta que hi hagi més policia multadora pel nostre terme municipal, perque fins ara només he vist als als mossos d'Esquadra ficant multes en les rotondes de la carretera de Salou. Si a partir d'ara volen ampliar el seu radi acció per tot Reus, anem llestos. En fi, que per aquest motiu entre altres em vaig abstindre a votar a favor de la nova moció municipal. A veure com acaba "la bona convivencia" que té planificada el nostre Consistori, entre el cos de la Policia Municipal i el dels Mossos. És evident que els Mossos han de ser-hi a Reus com a altres ciutats catalanes, però això serà ben gestionat per l' equip de govern?, avui en dia la gent no para de queixar-se de la urbana de Reus, que si no els trobes mai, que si en falten tants, que no actuen adequadament, etc.¿Passarà el mateix amb els Mossos quan estiguin a Reus? Pregunteu-ho al senyor Paris.

CAPITOL 3

Després l' equip de Govern va plantejar cinc mocions per aprovar les contribucions especials als projectes d'obra del carrer Sant Ferran, Cristòfol Colom, Sant Tomàs, Sant Miquel,etc. O sigui de tornar a fer pagar als veïns i propietaris d' aquests carrers les obres eternes i molestes que els hi volen fer. Vaig votar en contra d' aquesta moció, perque el nostre eslogan de campanya era 4 anys sense obres a Reus, i com que ara estem en temps de crisi, raó de més per no pagar tantes contribucións especials i tants merders. Per tant vaig votar en contra rotundament. Convergència es va abstindre en molts punts i el PP va votar a favor, amb un discurs del senyor Mallol justificant el seu vot, malgrat que li sabia greu que els ciutadans haguessin de pagar aquestes obres, demanant a l' alcalde que donés explicacions sobre el benefici que té pels ciutadans aquestes obres i el fet de pagar-les. En fi, molts cops penso que el PP a Reus és com una mena d'aliat a l'ombra del tri-partit. No vull ser precipitat en aquesta conclusió, pero em sembla que a Reus tenim manant un quatripartit enlloc d'un tripartit, on els qui donen la cara es el trio PPP (Perez,Pont i París).

També hi havia una altra moció de Recursos Generals i Econòmics on s´havia d'aprovar la modificació del catàleg de llocs de treball del personal de l' Ajuntament de Reus, naltros vam esbrinar que allò suposava un augment de sou de la Cap d' Alcaldía i Secretària de l' Alcalde la senyora Carme Cano i com podeu suposar vaig votar-hi en contra.

CAPITOL 4

Convergència va presentar una moció que va triomfar com el Plim per a la millora de la transparència de l'Ajuntament de Reus. Ells que es queixen de que mai s' els hi ha aprovat cap moció, van lograr-ho aquest cop per unaminitat. Aquella moció tenia els dos punts principals sobre INNOVA, que havia de revisar els sistemes d'informació externa, perque augmentés la seva transparència econòmico-financera, urbanisme, obres públiques, etc.posant a disposició dels ciutadans bases de dades, informes, estudis, enquestes, amb la única excepció dels casos en què calgui protegir el dret a la intimitat de les persones.

Jo vaig presentar una esmena al senyor Pellicer, demanant que és fés públic el sou i les nòmines de tots els treballadors de INNOVA, començant pels càrrecs directius com el sr. Josep Prat i Domenech i el sr. Joan Costa i Domènech (¿cosins?), qui pressumptament són els qui cobren els sou de trescents mil euros a l'any, gairebé 1000 euros al dia, per dirigir el cotarro "obscur" d'INNOVA.

El sr. Pellicer de CiU, em va comentar que no podia acceptar aquesta esmena en la seva moció, perque ells només es volien referir a casos generals i amb això de tractar casos particulars, no hi estava del tot d'acord. Com que era una moció de fotre "canyeta" a INNOVA, vaig votar a favor.

Potser naltros endavant farem una moció més "HEAVY" en aquest aspecte de fotre canya a INNOVA a través de les TRANSPARENCIES MUNICIPALS. Que per transparents, les meves fotografies que van aparèixer en el passat PLE MUNICIPAL DEL DIA 25 D'ABRIL D'ENGUANY.

CAPITOL 5

Després vaig llegir les dues mocions de la CORI, per a sotmetre-les a votació.

La primera de totes tractava sobre l'enderrocament de tota l'obra del punt 6.6 del Velodrom de Reus. Són els veïns del Passeig Prim (blocs 35 al 41), que tenen les façanes posteriors, que dónen a la plaça del Velodrom (unes tres centes vivendes) tapades per noves edifiacións que el senyor Bergadà, regidor d' urbanisme per part d'ERC, ha permès que es construissin en aquesta zona de Reus. Aquesta Plataforma de veïns es queixen de que els hi tapa la vista, i que la distància d'aquests blocs amb les seves vivendes, no permet un marge d' espai de maniobravilitat dels bombers en cas d' incendi o emergències similars. Després també es queixen de que s'han tapat diverses mines d'aigua per construir-hi els parkings soterranis dels nous edificis i això ha provocat noves filtracións i esquerdes en els seus edificis, juntes de dilatació, etc... Aquests nous blocs de pisos que s'han aixecat a l'alçada del carrer Xavier Gambús números imparells, en el projecte inicial havien de ser blocs d'una sola planta, xalets parellats que en diuen, però es veu que el senyor Bergadà va lograr que el senyor Nadal, el Conseller d' urbanisme de la Generalitat donés permís per la modificació del projecte, pujant els pisos d'una a cinc o sis plantes, fins i tot vuit. Això és el motiu de queixa dels veïns del Passeig Prim.

Així doncs, a través de la "e-moció" vam acceptar de portar al Ple la seva proposta d'enderrocar aquesta obra, que sembla ser que no acaba de tenir les garanties urbanístiques adequades.

El senyor Pellicer de CiU em volia obligar a acceptar l'esmena de que l'ajuntament parlés primer amb l'associació de veïns, però la moció havia de ser o enderrocament o res. Potser es podria acceptar la paralització i aturada de les obres d' aquestes noves cases del Velòdrom, fins que s' aclarissin les coses. Per tant no vaig acceptar l'esmena del senyor Pellicer, pensant que això ja fa temps que ho havia d'haver fet l'ajuntament, sense tindre que fer-ho a través del Ple municipal.

La següent moció de la CORI, que vam presentar en aquest Ple Municipal de setembre 2008, versava sobre que l'ajuntament treballés perque la ciutat de Reus, fou seu dels Jocs del Mediterrani 2017 enlloc de Tarragona, degut a la mala gestió que estava portant l'ajuntament "pelacanyes" i les seves empreses municipals. El senyor Alcalde em va recriminar que no seguís parlant malament de Tarragona per no entrar en un conflicte entre els ajuntaments de les dues ciutats i que el consistori reusenc no tenia res a criticar a l'ajuntament socialista del sr.Felix Ballesteros. Segur que si encara manés el Nadal, segur que llavors encara m'hagués permès fotre-li més cullarada. En fi, així funciona la política municipal, primer els interessos polítics que els de la ciutat.

La moció va ser votada en contra per tothom, i em va saber molt de greu, perque si per culpa de les potineries municipals de Tarragona, els Jocs del Mediterrani, potser aniran a parar a Mallorca, Atenes, Valencia o Barcelona, enlloc de Tarragona, mal que mal, vaig proposar que es fessin a Reus, que ja vam ser subseu olímpica i ens en vam sortir prou bé.

En fi, reusenques i reusecs del meu cor. Aquest va ser el Ple del passat 5 de setembre del 2008.