RSS

Notícies

24 d'abril de 2007

La CORI canta al Mercadal per Sant Jordi

CORI - Oficina de Comunicació

De les nou del matí a les nou del vespre, la parada de la CORI a la plaça del Mercadal va ser un èxit rotund de participació. Es va repartir per primer cop el programa electoral per a les municipals del 27 de maig i membres de la llista van cantar plegats 'Tots som de Reus' i 'Jo vull ser alcalde'.

'Jo vull ser alcalde' cançó

'Jo vull ser alcalde' 

Olívia Molet 

El nen Elvis i l'Ariel Santamaria

El nen Elvis i l'Ariel Santamaria 

Olívia Molet 

Sant Jordi va ser decisiu. La CORI va aprofitar aquest dia per, simbòlicament, presentar la candidatura davant de la Junta Electoral de Reus i fer la primera activitat pública d'enguany a Reus: la parada al Mercadal.

El BPPNIR va demostrar ser molt juantxi durant la Diada, amb acudits molt divertits. Destaquem una proposta directa (i seriosa!) de pacte postelectoral amb la CORI, globus de colors amb formes amoroses i l'edició d'unes postals amb escenes de contes infantils, perquè ja se sap que per Sant Jordi al Mercadal hi ha molta canalla i aquestes coses agraden als nens.

Nosaltres vam quedar com uns aficionats, ja que només vam poder fer una subtil aportació a tot aquest juantxisme emergent amb el Coripack, el karaoke i el nen Elvis.

El Coripack va consistir en una enganxina de l'Ariel fent elis elis, el document 'Jo vull ser alcalde' que l'Ariel va escriure per a l'avinentesa, i una rosa de plàstic de les que venen als basars xinesos, perquè vam fer tard i ja no els en quedaven de paper.

El karaoke era un radiocaset amb música sense lletra, que l'Ariel va aprofitar cada mitja hora per cantar l'himne 'Tots som de Reus' i una cançó que va gravar amb motiu d'aquesta precampanya electoral: 'Jo vull ser alcalde'. Amb aquesta cançó i el document que porta el mateix títol, l'estratègia política de la CORI ja no pot ser més demolidora vers el BPPNIR.

El nen Elvis, presentat en societat a l'acte reivindicatiu de Tarragona del 17 d'abril, va venir quan va sortir de l'escola i acompanyat pel seu pare. El vam explotar sense miraments fent que repartís enganxines als nens i nenes que s'acostaven a la parada.

A més, vam repartir força exemplars de La Cabota, una revista política satírica que dóna suport explícit a la CORI.

EL BPPNIR NO VOL SABER RES DE METÀFORES

Visiblement amoïnats per la popularitat del juantxisme, bastants militants i simpatitzants del BPPNIR (Bloc de Partits Polítics No Independents de Reus) es van acostar a la parada de la CORI durant tota la jornada.

A banda de dir el mateix de sempre, com ara "pots comptar què haureu fumat abans de redactar aquest programa", van mostrar força interès per conèixer la lletra de la que serà la cançó més cantada i temuda d'aquesta campanya electoral: 'Jo vull ser alcalde' d'Ariel Santamaria.

També els va mosquejar bastant l'eslògan 'Juantxisme o mort!', que la gent de la CORI vam pintar a la pancarta que presidia la parada. Hi va haver tota mena de preguntes, sobretot pel que fa al significat de 'mort' aplicat al BPPNIR. xD. Vam haver de tranquil·litzar-los explicant que això és una mena de metàfora que ens hem copiat dels del Casal Despertaferro, que sintetitza el compromís absolut de la CORI amb el juantxisme i que no s'ha d'interpretar en clau biològica.

AL DIARI TOTHOM QUEDA RETRATAT

La foto dels alcaldables, que el diari de la ciutat del Port organitza cada quatre anys, es va fer a la plaça del Teatre. Aquesta vegada l'Ariel hi va anar vestit d'Elvis i acompanyat del nen Elvis, petita acció tendra que va calmar els nervis dels alcaldables del BPPNIR, encara una mica a la defensiva pel tema de la 'mort'.

L'alcalde li va fer notar a l'Ariel que això d'anar vestit d'Elvis no era normal i que alterava la foto als del BPPNIR. L'Ariel li va explicar que el seu era un vestit d'Elvis negre i elegant, que l'havia portat el dia del seu casament i que cadascú es vesteix com li sembla millor.

Després de la jornada, l'aparell de la CORI va fer balanç. En resum, una Diada plena de rialles, música i política, en un Mercadal ple de decorats juantxis gràcies als esforços del BPPNIR i tota la fauna local.

(*) Encara ens queden molts exemplars de La Cabota a la seu electoral, i si algú en vol algun es poden recollir els divendres a partir de les 20h.: Carrer d'en Vilar, núm. 5, primer dreta.