RSS

Documentació

26 d'abril de 2007

Opus Reddis

Ariel Santamaria

Article aparegut al Diari de Tarragona, a la columna que aquest diari amablement reserva per als alcaldables del BPPNIR (Bloc de Partits Polítics No Independents de Reus) i per a l'alcaldable de la CORI. Article transcrit sense cap mena de correcció ni vergonya.

ariel santamaria

4 anys sense obres! 

Tots sabem que Reus creix vertiginosament (107.000 habitants actuals) i s'han de fer obres i noves infraestructures.

Encara que sigui així, aquest no es el fet que justifiqui que la ciutat estigui tant de temps potes amunt, com si haguessim tornat a patir un bombardeig del 36 per culpa de les obres descoordinades inacabables i repetibles del actual consistori municipal.

Vaja, que sembla que ara estigui de moda tapar malament un forat i obrir-ne deu de nous. Ocasionant una infinitat de molesties als vianants i als veïns afectats per les obres municipals. Després queda molt bonic, molt pràctic, però només durant un temps limitat, fins que tornen les noves perforacións per a fer noves canalitzacións d´aigua, gas, electra o bé per ficar un sistema de recollida pneumàtica.

Tots els ciutadans-es de Reus, vivim amb la paranoia de que en sec i sense avisar, les brigades municipals tornin a intervindre al nostre carrer, per a fer no sé i durant no sé quant de temps, sentint el sò de perforadores un altre cop. A vegades també escoltarem el sò d´abocament de runa durant les tantes de la matinada, de manera que trucarem a la urbana i ens diràn que tot es correcte, que hi ha permís municipal perque s´aboqui runa per un tub que es troba ubicat en un inmoble en procés de rehabilitació.

Aquest any prometen la intervenció de trenta carrers nous del terme municipal, seguint amb lo del barri del Carme amb les seves expropiacións indegudes i lo del Barri Gaudí. Que de cop i volta, volen rehabilitar els blocs del arquitecte Bofill, perque quedi tan “maco” com a Pedralbes de Barcelona, mitjançant una altra d´aquelles obres faraòniques inacabables que té projectat fer el nostre ajuntament, pagant naltros es clar. Sort que la plaça del canal ja està finalitzada amb totes les seves canalitzacións que la decoren. Quina mena de missatge tan subtil que ens dona aquest monument a tots els reusencs plegats, avisant-nos que hem de passar pel tubo mitjançant la nostra OPUS REDDIS.