RSS

Notícies

13 de maig de 2011

Propostes per reutilitzar l'antic hospital de Sant Joan

El projecte de construïr-hi dos immensos gratacels de catorze plantes a la zona, és una mostra més de la política de fets consumats de l'actual govern Pérez.

CORI - Oficina de Comunicació

La CORI considerem que és un greu error municipal tancar l'antic hospital de Sant Joan, que s'havia mantingut operatiu en un lloc molt accessible i cèntric, des de ben bé l'Edat Mitjana.

 

Durant aquesta campanya electoral, el líder juantxi Ariel Santamaria, ha denunciat diverses vegades la manca de previsió de l'ajuntament en obres faraòniques, de trasvassaments de palaus firals i hospitals.

Santamaria ha explicat que, no només volen menyspreuar una bona quantitat de metres quatrats útils a tocar del carrer Jacint Barrau -que es van remodelar a finals dels anys 90 gastant-se una milionada-, sinó que a més l'actual equip de govern pretén construïr-hi dues immenses torres de catorze plantes.

La CORI pensem que tota aquesta monstruositat urbanística encara es pot evitar. L'edifici de l'antic hospital es podria aprofitar per ubicar-hi un Centre d'Atenció Primària més gran, reutilitzar les habitacions lliures que servirien de llocs d'acollida de ciutadans en risc d'exclusió social, etc. També hi situariem en aquesta zona una Llar de Jubilats de gran capacitat, i conservariem la que hi ha al passeig Mata, que l'ajuntament també volen tancar.

Amb aquestes propostes ajudariem a reactivar la vida al Mercat Central de Reus, que amb el trasllat de l'hospital aquest s'ha vist perjudicat en el fluxe de persones que hi van a comprar.

En els darrers mesos també s'ha constatat, que els paradistes del Mercat tenen greus problemes d'aparcament. Alguns d'aquests ens han fet la petició de poder estacionar gratuïtament, o amb descompte, els seus vehicles al parquing de les Oques. També veuriem amb bons ulls des de la formació juantxi - i degut a la gran demanda- l'ampliació de la zona de parades del mercat, extenent-la carrer Sant Joan avall fins on hi ha el gegant indiu.