RSS

Documentació

05 de maig de 2011

Programa electoral de la CORI per a Reus 2011

CORI - Oficina de Comunicació

Hi ha una versió imprimible, en format PDF, amb la versió reduïda del programa de mà a l'enllaç de la columna de la dreta

Cartell alternatiu electoral de la CORI Reus 2011, perquè això és un circ

Cartell alternatiu electoral de la CORI Reus 2011, perquè això és un circ  

Robocop de barri, la solució per a la seguretat

Robocop de barri, la solució per a la seguretat 

Polígraf al Saló de Plens

Polígraf al Saló de Plens 

Follòdrom públic a la Capsa Gaudí

Follòdrom públic a la Capsa Gaudí 

Prou d'obres faraòniques! Prou rotondes!

Prou d'obres faraòniques! Prou rotondes milionàries! 

Foto: gentilesa d'ElPunt.cat 

Recuperem el Rock and Reus

Recuperem el Rock and Reus 

Canviem el bust del Rei pel bust del Rei del Rock

A l'ajuntament, canviem el bust del Rei actual pel bust del Rei del Rock 

No enderroquem l'antic hospital!

No enderroquem l'antic hospital! 

Foto: gentilesa de Reusdigital.cat 

Maria a les rotondes, despenalització del consum

Plantem maria a les rotondes, despenalitzem-ne el consum 

Amb unes 120 propostes inicials, el programa electoral de la CORI s'ha configurat gràcies a les aportacions ciutadanes que hem anat recollint, a les paradetes que hem muntat pel carrer, durant els dos darrers mesos. Inclou també propostes sorgides de les assemblees de la CORI i, alhora, algun punt que s'ha recollit en les trobades sectorials que hem anat fent al Centre Cívic Llevant.

PROGRAMA ELECTORAL

És el que segueix, i hi ha tot el contingut que apareix al programa de mà que us podeu descarregar:

Quatre anys de la CORI a l'ajuntament de Reus

L'Ariel Santamaria ha estat regidor a Reus la legislatura 2007-2011. Durant aquests 4 anys, el nostre partit ha estat l'únic que ha fet una oposició real i crítica, contra la política que predomina de viure d'esquena al ciutadà i gestionar els diners de tota la ciutadania com si fossin de propietat privada.

Ja que l'equip de govern de l'ajuntament sempre s'ha negat a donar explicacions, a la CORI, per la política de malbaratament de fons públics que es practica habitualment, el nostre partit ha hagut de recórrer al Síndic de Greuges de Catalunya presentant un total de 80 denúncies, i finalment s'ha demandat a l'alcalde als Tribunals de Justícia, ja que nega a la CORI els drets elementals dels quals gaudeixen tots els altres partits: representació a les empreses municipals, dret de lliure intervenció als Plens, etc.

Ara que tornen a venir eleccions la CORI tornarà a ser-hi, per representar de manera desenfadada i amb bon humor, les persones que exigim que els polítics deixin de viure en un núvol i atenguin les necessitats reals de tothom.

El 22 de maig pensa-hi, perquè ara tenim l'oportunitat de rematar el treball iniciat ara fa quatre anys. No hi faltis, amb independència Ara farem net.

- Fer una auditoria de comptes per clarificar i fer públic l'estat de les arques municipals i la comptabilitat real de les empreses privades de l'ajuntament.

- Rebaixar el sou de l'alcalde a la meitat del que guanya avui dia i que tots els regidors mostrin públicament les seves nómines a la ciutadania cada més.

- 4 anys sense obres faraòniques ni rotondes milionàries.

- Repartir una polsera amb localitzador GPS per a cada regidor. Una per cada càrrec polític que tingui, ajuntament, diputació, consell comarcal, generalitat, etc., per saber on es troben i què fan durant horaris de treball.

- Que els càrrec polítics durin dos mandats seguits i prou.

- Canviar el bust del Rei d'Espanya que hi ha al saló de Plens, per un bust del Rei del Rock. Posar cançons de l'Elvis Presley pel fil musical de l'ajuntament.

- Baixada de totes les taxes i tots els impostos municipals amb reducció de l'IBI i amb eliminació total de les contribucións especials.

- Desmantellar INNOVA per sanejar l'economia municipal, conservant les principals SAMS I SAS que donen benefici a les arques municipals, no pas despeses.

- Creació de l'impost de la Marihuana, pagant un euro per cada exemplar que plantis a casa teva.

- Creació de una casa de transeunts i ampliar el ventall de menjadors socials en diversos punts de la ciutat. Més pisos de protecció social en règim de lloguer de baix cost (50 a 100 euros al mes).

- Treballar de manera transversal amb iniciativa en totes les àrees municipals per garantir la plena execució de dret i benestar de les persones amb discapacitat.

- Edificar més pisos de protecció oficial en règim de lloguer econòmic en els principals terrenys muncicipals.

- Reutilitzar l'antic edifici de l'Hospital de Reus, aprofitant les seves habitacions per llogar-les i acollir a ciutadans amb escassos recursos econòmics.

- Que totes les zones blaves i parkings municipals costin 1 euro al dia. Regalar les tres primeres hores.

- Que els autobusos municipals arribin fins a tots els barris i urbanitzacions de la ciutat.

- Que l'ajuntament senyalitzi millor i amb més temps els llocs de Reus on la grua municipal hagi de retirar vehicles per causa d'un esdeveniment que ocupi la via pública.

- Que els gegants originals surtin durant el dia de Sant Pere en lloc dels clònics. Perquè fotocopiar la cultura es devaluar-la.

- Crear una Regidoria del Comerç per tal que Reus segueixi essent líder d'aquest sector.

- Fer una fira del teatre amateur a Reus, on hi participin totes les companyies locals.

- Que l'Alcalde de Reus reparteixi 107.000 exemplars de la história de Reus porta per porta.

- Creació de noves zones verdes amb plantes de marihuana. Habilitar espai públics per poder-ne fumar sense molestar ni ser molestats. Repartiment municipal de llavors als ciutadans.

- Evitar que ens fiquin la borsa de gas artificial a sota del terme municipal de Reus.

- Creació d'una piscina coberta pública amb preus d'abonament populars, gratuïts per a ciutadans i ciutadanes aturats o amb pocs recursos econòmics.

- Ubicar follòdroms municipals a les principals zones lúdiques de Reus, per fer l'amor i no la guerra. Durant la nit aprofitar “el plaer d´aparcar” als parkings municipals buits.

- Que a les clases de música de les escoles de Reus, s'escoltin i s'aprenguin cançons de l'Ariel Santamaria, Pirata el del Gorro, Miquel Vilella, Fito Luri, Joan Masdeu...

- Repartir subvencions iguals i equitatives en cada barri de Reus, segons el cens de la seva població. Sense cap favoritisme polític.

- Creació de la figura de Robocop de barri, per paliar l'absència d'agents de policia local.

- Ficar un GPS als cotxes patrulla, per saber en quin lloc es troben quan els necessites.

- Reutilitzar les habitacións de l'antic Hospital de Reus per acollir a persones amb pocs recursos econòmics.

- Forçar les empreses subcontractades per l'ajuntament a contractar preferentment la gent censada a Reus.

- Que es faci el Menjablanc més gran del Món per sortir al Record Guinness.

- Aprofitar el solar amb les carpes de la Fira de Mostres provisional de l’Avinguda del Comerç, per tal que les entitats i associacións de Reus hi puguin fer activitats durant tot l'any.

- Que l'ajuntament de Reus pugui dotar un local social a totes les associacions de veïns de Reus que ho necessitin.

PROPOSTES APORTADES PELS CIUTADANS I CIUTADANES

D'aquí venen els punts del programa electoral. Veureu que algunes de les propostes següents apareixen al programa de mà, i algunes altres són molt similars entre elles però hem preferit incloure-les totes, ni que la CORI pugui no estar d'acord amb alguna cosa de les que es diuen aquí.

1. Política Municipal

- Fer una auditoria de comptes per clarificar i fer públic l'estat de les arques municipals i la comptabilitat real de les empreses privades de l'ajuntament.

- Revisió de cens de treballadors de l'Ajuntament i vigilància que tots i cadascun dels lloc de treball son adients i necessaris, optimitzant recursos humans, que no vol dir fer acomiadaments, sinó aprofitar bé els recursos dels quals es disposa.

- Col·locació d'un polígraf, o màquina de la veritat, al saló de plens de l'ajuntament.

- Que cap polític de l'ajuntament de Reus, pugui estar més de vuit anys seguits ostentant un càrrec públic. Renovació necessària: 2 mandats i prou

- Que els regidors mostrin públicament les seves nòmines a la ciutadania cada més.

- Rebaixar el sou dels polítics mentre duri la crisi.

- Mà dura als polítics que siguin delinqüents.

- Que l'alcalde agafi el transport públic en comptes del cotxe oficial per desplaçar-se per dins de Reus.

- Creació de noves Regidories, com la Regidoria d'anticorrupució-antifrau municipal. Regidoria pels damnificats de les obres injustes. Regidoria de tercera edat. Regidoria d'associacions de veïns. Regidoria de bars, pubs i tavernes de Reus. Regidoria de la marihuana, amb impost local i llei de legalització de plantar-ne al teu domicili particular.

- Més transparència política, de manera que els càrrecs electes puguin anar despullats per l'ajuntament i pel carrer. Els ciutadans també.

- Repartir una polsera amb localitzador GPS per a cada Regidor (una per cada càrrec públic que tingui), per saber on es troben i què fan durant horaris de treball.

2. Política institucional

- Ajuntament pintat de color rosa, com al Rosa de Reus.

- Donar la medalla de la ciutat que van treure a Franco a algún personatge o fill il.lustre de Reus, com l'Agustina d'Aragó, el general cartaginès Annibal Barca, Joan Gili inventor del Plim...

- Canviar els dos lleons de pedra que hi ha a la porta de l'ajuntament per dues mulasses.

- Posar el nom d'una rotonda davant del cementiri a l'Andreu Buenafuente.

- Penjar la bandera de Reus al terrat de l'ajuntament i a dalt de tots els edificis municipals.

3. Economia i Hisenda

- Que els polítics que governen cobrin el salari mínim interprofessional, així veuran què cara que és la vida.

- Baixada de tots els impostos municipals.

- Fer rotondes a meitat de preu i l’altra meitat ajudar a la gent necessitada.

- Legalització de la marihuana per treure'n impostos. 1 euro per planta cultivada a dins del terme municipal de Reus.

- Desmantellar INNOVA, per sanejar la economia municipal, conservant les principals SAMS i SAS.

- Creació d'una nova SAM que gestioni els follòdroms de Reus anomenada SAM-FOLLAN.

- Baixar impostos i pujar les nòmines dels vells.

- Millor ús dels diners de la ciutat.

- Rebaixar l'impost de l'IBI.

- Crear l'impost de la marihuana, pagant un euro per cada planta que fiquis al balcó de casa teva.

- Ajudar a les famílies que no poden pagar hipoteca a lliurar-se del pis que no poden pagar i que se'l quedi el banc, de manera que no hagin que pagar més quotes de préstec.

- Implantar ajuts als desnonats, donant-los pisos de protecció oficial en règim de lloguer.

4. Politiques socials i discapacitacions

- Revisió de criteris i ordenació dels serveis de benestar social envers les ajudes municipals que es presten en l'actualitat. Sembla ser que no hi ha fons per ajudar a les famílies en situació precàriaeconòmicament i socialment però segur que els pagaments de salaris als consells d’ administració es paguen puntualment.

- Casa de transeünts arrel de la crisi econòmica, on molts ciutadans es troben sense poder pagar les seves hipoteques o lloguer, donar-los la oportunitat de estar en un lloc durant temporada fins solventar la seva problemàtica.

- Ajuts a la gent amb problemes per arribar a finals de mes (ajuts familiars).

- Transformar les dependències de l'antic Hospital de Reus en un nou edifici social, amb òrgans de relació amb la ciutadania, per resoldre problemes d'inserció laboral, d'informació, d'atorgament d’ajuts econòmics, conselleria d’estudis per a gent jove, gestió de beques per a estudiant.

- Ajuts a la gent necesitada i famílies desfavorides socialment.

- Ampliar els serveis socials per poder escoltar millor a les famílies que tenen problemes.

- Ajuts a la gent emprenedora.

-Treballar de manera transversal amb totes les àrees municipals per garantir la plena execució de drets i benestar de les persones amb discapacitat.

- Aconseguir un canvi de visió vers les persones amb discapacitat.

- Que facin més cases de transeunts i menjadors socials subvencionats per tal que els indigents de Reus puguin dormir i menjar dignament.

- Millores urbanístiques per a la gent amb discapacitat i que es millorin les instal.lacions públiques i privades de la ciutat, de manera que tots els carrers siguin adaptats a tots els ciutadans.

5. Comunicació local

- Retransmetre en directe els plens de l'ajuntament per Canal Reus TV o per un mitjà independent.

- Estudiar la possibilitat de tornar a editar un Diari de Reus.

- Que els ciutadans de Reus puguin escriure cartes, queixes, articles d’opinió a la revista municipal Mercadal, no només els polítics.

- Emetre RTV per satèl.lit amb el nom Canal Gaudí de Reus.

- Posar una pantalla gegant de televisió quan hi hagi mundials de futbol o finals de lliga a la plaça del Prim.

6. Aparcaments

- Amb el lema de “aparquem tots o ningú”, proposem reduir un 99 per cent les zones blaves vigents (excepte les que siguin més cèntriques) i la creació de 30.000 places d'aparcament gratuït al voltant de tota la ciutat.

- Creació d'un bonus d'hores d'aparcament gratuït a qualsevol parking pels censats a Reus.

- Oferir al veïnat, dels múltiples aparcaments públics, la possibilitat d'estacionar el seu vehicle de manera gratuïta fora dels horaris comercials, de 20 hores del vespre a 9 hores del matí. Es farien acreditacions pels veïns, tenint en compte que el vehicle que no fos retirat en horari comercial hauria de pagar una tarifa reduïda ,i no donaria dret a estacionar en altres parkings que no siguin el pròpiament assignat a cada vehicle.

- Zones blaves a un euro al dia, excepte les del tomb de ravals.

- Reduir l'import de les sacions de zona blava, pagant 2 euros l'anul·lació en lloc de 4.

- Parkings municipals 1 euro al dia pels censats a Reus. Així els podrem omplir ja d'una vegada.

- Regalar les dues primeres hores en els més cèntrics (Llibertat, Baluard i les Oques)

- Regalar les tres primeres hores, als que no siguin tan cèntrics (Sant Ferran, Carrilet, Pastoreta).

- Gratuïtat total pels veïns de Reus que hagin patit les obres d'un parking soterrani al seu carrer, plaça o avinguda, de manera que puguin estacionar totalment de franc durant el temps equivalent a la duració de les obres.

- Més parkings disuassoris en totes les entrades de Reus, fins a trenta mil places, vigilats les 24 hores al dia.

- Convertir els parkings municipals buits en follòdroms, sota el lema del 'plaer d'aparcar a Reus' i deixar la llum vermella encesa quan estiguin ocupats.

- Convertir les àrees de zona blava en parkings dissuasoris 1 euro al dia (com la Riera Miró, la biblioteca Xavier Amorós o al camí Pedra Estela).

- Que els treballadors d'Amersam només es dediquin a vigilar les càrregues i descàrregues, no pas a sancionar.

- Que els treballadors d'Amersam es dediquin a passejar els carrer, obligant cívicament als ciutadans que recolleixin les cagades dels seus gosos.

7. Transports públics

- Aprofitar els parkins soterranis de Reus per a crear un circuit de metro per a tenir-los tots conectats.

- Restaurar els antics trolebusos de Reus, perquè tornin a funcionar durant les festes majors.

- Augmentar les línies de bus nocturn a dins de la ciutat, sobretot per anar al nou hospital o per sortir de marxa durant els caps de setmana.

- Creació d'una nova Estació d'autobusos al costat de l'estació de trens.

- Que l'autobús que va al nou hospital Sant Joan, amplïi el seu recorregut per tots els barris de Reus.

- Que es torni a recuperar l'antic carrilet que anava de Reus a Salou o viceversa, amb parada al Port Aventura.

- Crear un servei de burrotaxis amb el burro català, per millorar la fluïdesa de trànsit viari.

- Transport interurbà que garanteixi l'autonomia de les persones amb discapacitat.

- Baixador de tren al Mas Iglesias.

- Metro de Reus a Salou connectant-se amb Tarragona, creant llocs de treball pels músics ambulants que toquin als túnels.

8. Política i gestió de l'aeroport

- Vols directes a París, Londres, Amsterdam i Hamburg, més els vols transoceànics amb destí a Colòmbia, Cuba i Jamaica.

- Ampliació de l’aeroport de Reus amb la instal.lació d'una llençadora espacial europea.

9. Festes Majors

- Que les festes de Misericòrdia durin més dies.

- Que les festes majors de Sant Pere siguin tan importants com els San Fermín de Navarra.

- Cursa de mulasses al voltant del Tomb de Ravals mentre peta la tronada de Sant Pere.

- Realitzar el “Campanaring” o escalada lliure de campanars durant el dia de Sant Pere.

- Tornar a fer el Rock and Reus per Sant Pere.

- Que durant el seguici de completes pel dia de Sant Pere surtin els gegants originals en lloc dels clònics.

- Rave party a la plaça Mercadal durant tot el dia de Sant Pere, de 6 del matí a 6 de la tarda. El Robocop de Barri ajudarà a posar ordre.

- Certamen de mamporrers “el cavall del Prim” durant la fira de Sant Jaume.

- Que tornin a sortir totes les bandes tambors i trompetes, amb majorettes durant les festes Majors.

- Recuperació de l'antiga Banda Municipal.

10. Promoció turística, cultural i gastronòmica

- Telefèric de Reus a la Mussara, per tenir una bona perspectiva aèria de tot el Baix Camp.

- Que es faci una fira del Porno a Reus i un Spanabbis, o una fira del cànem a l'actual fira de Mostres de Reus.

- Que l'ajuntament compri un dirigible amb propaganda del PLIM i el vermut Izaguirre i es passegi pels cels de la ciutat, anunciant els actes que es duen a terme.

- Canviar el patrocinador del rellotge de la plaça del Prim, on actualment hi ha la COCA-COLA, per DON SIMÓN, així tindríem el del kalimotxo.

- Que en totes les festes fer que a la boca de la Mina hi ragi masclet, vermut, o qualsevol beguda local com es fa a la Font de Prades.

- Substituir el so de les campanes del campanar per un equip de megafonia on soni l'Himne de Reus de la CORI, el del futbol i el de l'hoquei.

- Que les campanades de la Prioral de Sant Pere toquin el Bon dia dels Pets a les set del matí i Bona nit, també dels Pets a les 23 hores.

- Declarar Reus com a patrimoni de la humanitat, perquè els romans es van instal.lar a Reus abans que a Tarragona, tal com s'han trobat en unes rajoles del terra del bar Vintage, on es veu que pertanyien a un temple romà dedicat a Bacus.

- Concurs de bebedors d'aiguardents Reus, París, Londres, i el guanyador que tingui barra lliure pels bars de Reus durant la festa major.

- Repartiment de preservatius amb la forma del campanar, sota el lema “el campanar fa cardar” per a la promoció del follòdrom. Que els preservatius tinguin gust de menjablanc.

- Fer el menjablanc més gran del Món per sortir al llibre Guinness de Records.

- Crear un I-MAC BOTIFARRA al costat de Redessa. Un fastfood ganxet on es vengui coca amb cireres, menjablanc, avellanes, pa tomàquet amb oli, Plim i Vermut de Reus.

- Canviar el nom de General Prim per General Plim, per vendre la beguda als xinesos.

- Ubicació d'un càmping nudista a la plaça de la Patacada, quan treguin la runa i tornin a plantar gespa verda.

- Escolpir les cares dels Alcaldes més juantxis de Reus a la pedrera del Coubi.

- Promoure el mercat directe del pagès en un espai cèntric de Reus, per tal que els pagesos puguin vendre directament els seus productes a la població sense intermediaris, un dia a la setmana.

- Canviar la Capsa Gaudí, per la Capsa Plim, on hi hagi un gran museu del Plim, del vermut, el vi i altres licors que s'elaboren a les nostre comarques.

- Crear una línea de metro-tramcamp que vagi des del Corte Inglés de Tarragona fins al centre comercial de Metrovacesa, amb parades a les Gavarres, l'Aeroport i el Tecnoparck.

- Fer una cinta transportadora que vagi des de Metrovacesa fins a la plaça Llibertat.

12. Cultura i espectacles

- Fer una fira del teatre amateur de Reus, on hi participin totes les companyies locals.

- Permetre la ubicació d'estàtues humanes en llocs cèntrics de la ciutat.

- Ubicació de diversos espais cèntrics on els músics ambulants puguin tocar durant els caps de setmana.

- Tornar a fer el Rock and Reus, per promocionar les formacions locals.

- Que l'Alcalde de Reus reparteixi 107.000 exemplars gratuïts de la história de Reus, porta per porta.

- Concerts gratuïts de Rock al saló de plens de l'ajuntament.

- Falles populars amb els gegants clònics.

- Que la biblioteca municipal obri matí i tarda durant l'estiu i els dies de festa.

- Que la sala d'estudi estigui més hores oberta, de 9 del matí a 10 de la nit, de dilluns a diumenge.

- Festival al.lucinògen TRIPEZZI.

- Concurs d'imitadors d'Elvis Presley emès per canal Reus.

- Demanar al senyor Bigas Luna que organitzi un festival de curtmetratges pornoeròtics, als cines i teatres de Reus (REUS-E-RECTE).

- Promoure els grups de Rock de Reus per tal que puguin tocar al escenari principal de Barraques.

- Que les activitats a final de curs dels centres cívics com la dansa del pavelló no s'hagin de pagar, perquè els alumnes ja paguen matrícula.

- Fer més concerts de Heavy Metal.

13. Urbanisme

- 4 anys sense rotondes ni obres faraòniques.

- Utilitzar i rehabilitar els pisos buits que té Reus, per vendre'ls o llogar-los, en lloc de fer tantes rotondes.

- Reutilitzar l'edifici de l'antic hospital de Reus per fer una ocupació regulada es a dir, 1r pis per jubilats amb pocs recursos, 2n pis per a dones víctimes de violència de gènere, 3r pis llogar-los a baix cost a ciutadans amb pocs recursos econòmics: aturats, víctimes d'hipoteques, estudiants amb pocs recursos, etc.

- Edificar més pisos de protecció oficial de lloguer en diversos terrenys muncipals i que el seu lloguer costi cent euros mensuals.

- Cedir els edificis municipals perque puguin ser utilitzats pel col.lectiu Okupa de Reus.

- Transformar l'actual plaça del canal en una piscina nudista a l'estiu i una piscifactoria a l'hivern, per tal que els jubilats s'entretinguin a pescar.

- Monument dedicat al juantxi desconegut amb una font que ragi aiguardent durant tot el dia (vermut de Reus els dies de festa).

- Escales mecàniques per pujar a dalt del Campanar, des del Pallol mateix.

- Implantar la OMED (ocupació massiva d'edificis desocupats).

14. Mobilitat i Via pública

- Baixar l'import de les multes i de les sancions de via pública.

- Baixar l'import de les multes de zona blava.

- Treure bandes rugoses en les principals carrers i avingudes de Reus.

- Senyalitzar millor i amb una setmana d'antelació, quan es duguin a terme unes obres, event esportiu, festiu, etc., per tal que la gent pugui canviar el cotxe de lloc abans de que te'l prengui la grua municipal.

- Que hi hagi menys clots i menys barreres de seguretat sonores.

- Que els veïns dels carrer que tinguin els nous fanals que il.luminen menys, que paguin menys factura de la llum municipal.

- 4 anys sense rotondes noves.

- Que hi hagi un carril recte emmig de les rotondes ubicades en les principals sortides de Reus.

- Que es planti herba de la que es fuma en cada rotonda, en lloc de tants monuments costosos i de dubtosa estètica artística.

- Arreglar i urbanitzar el descampat que hi darrera dels blocs d'en Bofill, on hi ha el bar Punt de Trobada.

- Millora en la il.luminació del passeig de la Boca de la Mina.

- Posar els contenidors de brossa més a prop de les vivendes del passeig de la Boca de la Mina.

- Recollir les xeringues abandonades al passeig de la Boca de la Mina.

- Acabar amb les inundacions que es produeixen al bloc 1 de l'Avinguda Lleó (boca de la Mina) cada cop que plou.

- Tornar a tenir els carrers del centre de Reus amb llambordes.

- Posar un carril bici per dins dels passadissos de l'ajuntament.

- Aprofitar el carril bici per tal que la Guàrdia Urbana de Reus també es desplaci en bicicleta.

15. Salut i Medi ambient

- Creació d'una patrulla anomenada “Caçadors de mines”, per enxampar als propietaris dels gossos que no recullen les mines.

- Pipican o espai per gossos al barri Gaudí.

- Tornar l’Hospital al seu lloc inicial.

- Especialització de malalties minoritàries als hospitals i CAP de Reus.

- Que s'ampliï el nombre de metges del CAP del Barri Gaudí, que fins ara només en té un i prou.

- Estudiar la possibilitat de no renovar el contracte de recollida de brossa de la ciutat, fet actualment per FCC i passar a donar aquest servei a l'empresa de recollida de titularitat del consell comarcal, com SECOMSA, la que hi ha actualment. Els treballadors actuals que el contracte no renovés, serien recol·locats a l'altra empresa per continuar fent la seva feina.

- Utilitzar les plantes medicinals que hi ha plantades al voltant del nou hospital de Reus per donar-les als malalts (medicina natural).

- Trasllat del nou hospital de Sant Joan al antic hospital del centre de Reus, fins que puguin millorar el nou hospital de Bellisens.

- Repartiment de 21.000 bicletes estàtiques per a la gent que no pot fer esport a Reus i que no troben lloc per circular amb bicicleta.

- Fer una carril bici soterrani i que de nit es torni en carril vici.

- Creació de la figura de policia verda o policia ecològica.

- Obligar a posar plaques solars d'energia renovable a totes les noves construccions de Reus, començant pel terrat de l'ajuntament.

16. Política energètica

- Que els ciutadans de Reus només paguin el 40 per cent d'electra, gas i gasolina, per les nuclears, petroquímiques i molins de ventque tenim tan a prop.

- Pagar la gasolina i resta de carburants sense IVA, perque som la província on tenim més càncer de tot Europa.

- Evitar que ens fiquin la borsa de gas artificial al terme municipal de Reus.

17. Esport local

- Creació d'una piscina municipal coberta i preus assequibles.

- Organitzar Olimpíades d'Esports de Bar, amb Reus com a seu olímpica, per promocionar-la universalment.

- Fer un circuit de formula 1 al TECHNOPARK.

- Utilització gratuïta del poli-lleuger del col.legi ciutat de Reus pels veïns del Barri Gaudí, no pas com ara que es paga a 25 euros l'hora. Que es faci el mateix amb el poli-lleuger del col.legi Alberich i Casas.

- Per a crear una cantera molt forta del hoquei sobre patins, fer unes escoles bressol per tal que ja des de parvulets es practiqui l'hoquei sobre patins.

- Espai públic per a jugar a escacs amb un minibar.

- Aconseguir que els Castells i les curses de sacs d'avellanes siguin esports olímpics.

- Organitzar olimpiades d'Esports de Bar, amb Reus com a seu Olimpica per a promocionar el seu turisme universal.

- Creació d'instal.lacions esportives municipals per practicar PARKOUR (25 euros de matrícula, 10 mensuals).

18. Lleure i oci nocturn

- Creació d'una Conselleria de Bars i Tavernes per a la ciutat.

- Més discoteques a Reus. Que la gent no hagi de sortir de Reus per a divertir-se.

- Creació de follòdroms públics en les principals zones lúdiques de Reus, per fer l'amor i no la guerra.

- Adequar les plantes buides dels parkings municipals, perque es puguin mantenir relacions sexuals a dins del vehicle, encenent només les llums vermelles. Tot això sota el lema de “Reus, el plaer de poder aparcar”.

-Convertir la Capsa Gaudí en un inmens follòdrom pel centre de la ciutat, a 10 euros la nit.

- Creació de més cabarets, sales de festa, sales de concerts...per promocionar la faràndula local i combatre l'atur.

- Més pubs i locals d'ambient.

- Crear zones lúdiques i d’oci als polígons adjacents de Reus, construint locals en bateria de titularitat municipal per oferir en lloguer a persones emprenedores per obrir nous locals i concentrar la oferta festiva fora del poble amb la conseqüent millora del desans dels veïns del centre, que no hauràn de soprotar els sorolls.

- Dotar aquestes zones lúdiques d'un servei d'autobús nocturn durant els caps de setmana per evitar la moblitat de vehicles amb conductors, on sempre hi ha algú que encara no sap el perill que comporta conduir sota els efectes del alcohol. Això generarà nous llocs de treball.

- Fer una zona lúdica a l'altre extrem del TECHNOPARK, per no molestar als malalts del nou hospital. Hi ha espai de sobres per ubicar-hi nooves discoteques de música Techno.

- Cel.lebració del botellón als refugis antiaeris de la plaça Mercadal i del Barri del Carme per no molestar als veïns.

- Implantar la festa del botellón per tal que Reus sigui més coneguda internacionalment.

- Oci nocturn saludable, tal com fan en altres localitats veïnes amb gincames nocturnes i coses semblants.

- Tren nocturn que vagi de Reus, Salou i la Pachá de la Pineda durant els caps de setmana i els mesos d'estiu.

19. Polítiques de tercera edat

- Mes residències per a la tercera edat.

- Urinaris públics per tots els barris de Reus, sobretot en els passejos i zones verdes.

- Implantació d’horts ecològics per a la gent gran que encara tenen capacitat per treballar i orgullosos de poder fer-ho, puguin conreuar i repartir verdura ecològica entre la gent necessitada.

- Jornades de Petanca i Porrus (PP), per fer un retrobament entre la joventut i la gent gran de Reus.

- Crear una Regidoria exclusiva de la Tercera Edat a l'Ajuntament de Reus, gestionada per un Consell de savis.

- Ampliar el ventall de places de residències públiques per a la tercera edat, en llocs com l'Antic Hospital o la Residència d'avis del ICASS, evitant el seu enderrocament.

- Augmentar les pensions.

- Marihuana terapèutica pels jubilats de la CORI.

- Crear un equip de voluntaris per escoltar als iaios que expliquin les seves batalletes, instal.lant unes cadires a la plaça Mercadal, on uns joves escoltaran tot el que vulguin explicar, dirigint-se a ells com yayu o yaya, i parlant-los de vosté.

- Cartilla gratuïta per a tots els jubilats recomanada per l'OMS (Organització Mundial de la Salut) on s'inclogui un xarrup de wiski i conyac diaris, 1 copa de vi negre, mig litro de cervesa i 1 vermutet. Cartilla personal i intransferible i servirà a tots els bars, pubs i tavernes de la ciutat.

- Que els àpats que organitza l'ajuntament de Reus pels jubilats allà al pavelló olímpic costin 1 eruo el menú, en lloc de 10 com s'ha de pagar ara.

20. Joventut

- Més ajudes a la joventut.

- Més locals d'assaig pels grups de música, companyies de teatre amateur...etc.

- Promocionar els grups de rock locals per tal que puguin tocar sempre a la Palma, al teatre Fortuny, Bartrina, etc., i a l'escenari principal de les Barraques durant la Festa Major.

- Menys impostos i més equipaments pel joves de Reus.

- Algún programa rotllo carretera i manta, com el que fan a Salou i Cambrils amb activitats subvencionades per a gent jove.

21. Polítiques d'igualtat

- Penjar la bandera del orgull gai a la façana de l'ajuntament durant les festes de Sant Pere.

- Pubs específics per a gais i lesbianes, que a Reus no n'hi ha cap.

- Que Reus sigui una ciutat pilot en igualar totalment el salari d'homes i dones.

22. Ensenyament

- Setmana blanca sense deures i vacances sense estudiar, que per això tenim les vacances.

- Que en època d'exàmens no hi hagi classe obligatòria, de manera que hi puguis anar només per repassar i per fer els exàmens.

- Treure el TDR dels centres de secudària de Reus.

- Escoles obertes durant els dies festius, aprofitant instal.lacions actuals. No cal crear-ne més.

- Que en tots els instituts concertats o públics de Reus durant època d'exàmens només s’hi vagi per fer l'exàmen i despreé cap a casa a estudiar.

- Ensenyar música ganxeta, en les clases de música de les escoles i que els alumnes escoltin i s'aprenguin cançons de l'Ariel Santamaria, Pirata el del Gorro, Band del Palo, Fito Luri, Miquel Vilella, etc...

23. Normalització lingüística

- Aprofitar que ara que s'ha fet el nou diccionar català i que s'han acceptat paraules noves com:cabró, xat, percing, etc., tornar al català pur dels nostres avis de Reus, introduint paraules noves com:

Grifu-aixeta, vidriu-vidre,furbulin-futbolin, avestrusus-estruç, cuña-cuina, istiu-estiu, bucadillu-entrepà, reixos-reis, ideia-idea, fenya-feina, jaios-avis. etc...

- Posar piercings de manera gratuïta a tots els CAP de la ciutat.

24. Seguretat ciutadana

- Més seguretat i vigilància al carrer.

- Creació d'un Robocop de Barri perquè hi ha zones de Reus mal enllumenades i insegures.

- Llistes oficials de pederastes i maltractadors amb sentència ferma.

- Instal.lació d'un GPS a tots els cotxes patrilla de Reus, per poder-los localitzar quan els necessites.

- Creació d'un barri roig on es concentri tota la prostitució de Reus, ubicant-lo en un lloc que decideixi la ciutadania a través d'un referendum popular.

25. Polítiques de treball

- Creació d'un barri roig on es concentri tota la prostitució de Reus, ubicant-lo en un lloc que decideixi la ciutadania a través d'un referèndum popular.

- Menys favoritismes a l'ajuntament i contractar més gent de Reus per fer les obres i els serveis de la ciutat.

- Que l'Ajuntament contracti més aturats.

26. Participació ciutadana

- Que es faci un centre cívic o local social pels veïns del Mas Iglesias.

- Creació d'una oficina d'atenció al ciutadà, on els veïns puguin formular queixes i notificacions de desperfectes que requereixin l'actuació immediata de les brigades, amb opinions, sugeriments i orientació per a qualsevol gestió municipal.

- Fer una revolta popular, inicialment pacífica, utilitzant armes legals que ens dona la democràcia a través de les urnes, per acabar amb la clerga de polítics de profesió i nous milionaris a càrrec de les arques públiques.

- Que el poble prengui part efectiva en la gestió dels recursos.

- Aturar el saqueig legal que estem patint per part dels nostres polítics.

27. Política de barris

- Apertura d'un supermercat al Barri Gaudí.

- Tornar els calers de totes les subvencions dels blocs Bofill, a tots els propietaris que hagin pagat les obres.

- Que els autobusos municipals tinguin parades en tots els barris de Reus.

- Aturar les expropiacions del barri del Carme, Sol i Vista, Immaculada i qualsevol barri de Reus, que en sec es trobi en perill d'una intervenció urbanística.

- Que hi hagi un centre cívic en cada barri de Reus. No només on el PSOE treu la majoria de vots.