RSS

Notícies

01 de maig de 2011

De Cal Navàs al Pere Mata... hi ha una llarga "caminata"!!!

Tres quilòmetres separen els dos edificis reusencs

CORI - Oficina de Comunicació

Amb un dinar a la Boca de la Mina, membres de la Coordinadora Reusenca Independent van celebrar el diumenge 1 de maig, una llarga caminada fins a l'Institut Pere Mata.

 

A les 11h del matí del diumenge 1 de maig, membres de la CORI vàren reunir-se a la Plaça del Mercadal de Reus, davant de Cal Navàs per anar caminant fins a l'Institut psiquiàtric Pere Mata, i comprovar així la llarga "caminata" que separa els dos punts d'interès de la ciutat.

CRÒNICA DE LA CAMINADA "DE CAL NAVÀS AL PERE MATA"

En un primer moment, el militant juantxi Gaspar Sánchez va amenitzar la trobada amb uns quants acudits de collita pròpia. Uns acudits molt juantxis!

Després de saludar-se entre sí, la caminada popular va iniciar-se al Mercadal amb les notes de guitarra del "Tot som de Reus" per part del líder, Ariel Santamaria. El Gaspar va advertir de dues possibilitats a tenir en compte durant la jornada, o què més d'un es quedarà al Pere Mata, o què algú del Pere Mata s'apuntarà a la caminada.

Sota l'estàtua del General Prim, l'Ariel Santamaria va versionar "Cavall" una de les peces més emblemàtiques del Gitano de Balaguer.

Al carrer Llovera, a l'alçada del Palau Bofarull, l'Ariel va fer una explicació sobre l'estat en què es conserven els lleons de marbre que hi ha a la façana. I una mica més amunt, al davant de Cal Jofré, el líder juantxi hi va dedicar una cançó!

En arribar a la confluència del carrer Llovera amb el carrer de la Lleona, la comitiva juantxi va corejar la cançó "Jo vull ser alcalde". I ja a la plaça de la Llibertat, l'Ariel va qualificar de greu error urbanístic la conversió del que era una àrea verda de la ciutat, en una coberta d'un pàrquing soterrani.

Enfilant el carrer Ample, els juantxis van criticar la desmesurada proliferació de zones blaves d'aparcament. A més, si torna a manar el Pérez -afirma Santamaria-, es farà un altre pàrquing soterrani sota del passeig Mata.

Més amunt de la Plaça del Víctor, el Gaspar Sànchez va explicar una mala experiència que va tenir anant en bici pel carril bici del tomb de ravals. Es veu que el conductor d'un cotxe, el volia fins i tot pegar. També va ser el tram de carrer, fins arribar a la Palma, on la Katharina Stojanov va reflexionar en veu alta sobre els avantatges que té per a salut el fet de caminar.

De la Palma, l'Ariel va denunciar públicament que l'ajuntament la vol "desguassar". Primer es va reformar la sala pol·livalent, i fa poc han expoliat uns terrenys per edificar el Casal de Joventut. L'Ariel sospita que es vulgui enderrocar per construïr-hi un hotel d'entitats.

Davant del Bar Marian al carrer Ample,el Gaspar Sànchez va explicar que té problemes per poder jugar a escacs en llocs públics. En espais com la Biblioteca Xavier Amorós, per exemple.

Al seu pas pel Passeig Mata, el Frank "Santamaria" Serrano, va manifestar que quan fos vell, li agradaria anar a viure a la residència d'avis que hi ha a la zona. I la Cori Alegre va aprofitar per denunciar els pisos buits que l'ajuntament no adjudica a l'antiga Casa dels Mestres.

Enfilant la part nord de l'avinguda del General Moragues, els juantxis vàren criticar el parquing dissuassori en desús que hi ha pujant a mà dreta i el perillós carril bici que hi ha en aquella vorera.

Sobre el pont sobre les vies del tren, Ariel Santamaria va advertir sobre la incògnita del futur d'aquestes en aquella zona. O bé les faran desaparèixer, o potser les soterraran va dir.

A l'inici de l'avinguda del Comerç, Santamaria va denunciar la "potineria" de malbaratament de cabals públics, que suposo la construcció i manteniment de la fira de mostres provisional que hi ha ubicada en aquella zona.

Aquell va ser el lloc on la formació reusenca Whiskyn's va gravar el videoclip de la cançó "Reus". Ariel Santamaria va aprofitar per interpretar allí, el veritable himne juantxi, el "Tots som de Reus".

A l'arribar a l'inici del Passeig de la Boca de la Mina, un dels expedicionaris juantxis, el Jordi Rius, va abandonar la caminada per motius familiars.

Durant el trajecte de tot el Passeig de la Boca de la Mina, va servir a la comitiva juantxi per cantar cançons i denunciar o constatar diversos aspectes de la zona, com aral'amenaça d'asfalt i pavimentació d'un passeig tan emblemàtic com aquell, o la presència de restes romanes en una zona de domini cartaginès, encara visibles després de tants segles.

En aturar-se a la Font del Lleó, la Cori Alegre va recordar com havia canviat aquell indret des de que ella hi anava amb el seu pare.

El trajecte final del recorregut de 3 km, va finalitzar com no podia ser d'una altra manera, a la rotonda que hi ha davant de l'institut psiquiàtric Pere Mata. Els juantxis supervivents, vàren celebrar-ho amb un dinar a la Font de la Boca de la Mina.

El 2012 se celebrarà la segona caminada "De Cal Navàs al Pere Mata", us hi esperem a tots!