RSS

Opinió i acció

26 de gener de 2010

Els dimarts, entera't del que passa, amb el Ramon Sans. Capítol 36

Reus
CORI - Oficina de Comunicació

Ramon Sans. 81anys. Casat. Ex-lampista i ara pagès. Apodat a la "mili" com "el rojo". Ex-campió provincial d'atletisme. Té una filla i una fill. Afiliat a la CORI des del 2007. Portaveu de la gent gran i de Medi Ambient del GM de la CORI a l'ajuntament.

Ramon Sans Ortoneda 

L’opinió generalitzada és que els partits de l’oposició als ajuntaments tenen que esser crítics amb qualsevol decisió que prengui l’equip de govern.

La direcció de la CORI exposa l’impressió rebuda del “Nou Pla Estratègic Reus demà”, no volem ser crítics, simplemente realistes.

En un reportatge al Diari Més del 20 de gener ens informa que “la participació dels ciutadans serà el pilar del nou pla”, en un principi sembla interessant, però mireu, ens reuneixen a l’Ajuntament, som 114 representants de diverses associacions ciutadanes segons diu el document que ens van entregar abans de l’acte. Els assistents escolten les excel.lències d’aquest pla explicades per 10 senyors “entesos” en diferents especialitats.

El sr. Alcalde declara que “volem que tothom hi digui la seva en aquest procés peruqè volem que sigui públic i participatiu. El sr. Sanromà, president de la Cambra de Comerç va remarcar que “la ciutat és de tots i per això és important la participació dels ciutadans. El sr. Josep Lluís Pau president de la comissió de sostenibilitat, explica que aquesta decisió ve donada perquè les carreteres, els edificis i tot el que es fa a la ciutat té incidència en el medi ambient i aquest s’ha de tenir en compte desde l’inici del procés.

Si el diari creu que les anteriors declaracions són les més importants d’aquesta reunió amb els 114 representants d’associacions locals no és d’extranyar que al arribar al torn obert de paraules no hi participés ningú. Tal vegada van considerar que el nivell era molt baix o perquè no es va posar a votació cap proposta, per tant la participació ciutadana fou nula. Bon començament, si senyor.

L’únic que participà al torn de paraules va ésser el nostre representant, o sigui jo mateix, que demanà el perquè quan menys aigua gastes més pagues per m3. Per ex. Un abonat domèstic consumint 3 mts. Cúbics l’aigua et surt a 7,45€/m3. L’abonat industrial consumint 155 m3 et surt a 2€/m3 i l’abonat comercial consumint 3 m3 et surten a 11€.

Al efectuar la facturació a través de l’empresa municipal d’aigua els impostos que cobra a càrrec de la Generalitat paguen IVA.

Quina classe de col.laboració és la que volen? O més ben dit, ha començat la campanya electoral?