RSS

Opinió i acció

04 de gener de 2010

Els dimarts, entera't del que passa, amb el Ramon Sans. Capítol 35

Carta al sr. Ballesteros

Reus
CORI - Oficina de Comunicació

Ramon Sans. 81anys. Casat. Ex-lampista i ara pagès. Apodat a la "mili" com "el rojo". Ex-campió provincial d'atletisme. Té una filla i una fill. Afiliat a la CORI des del 2007. Portaveu de la gent gran i de Medi Ambient del GM de la CORI a l'ajuntament.

Ramon Sans Ortoneda 

El Partit Socialista de les nostres contrades

No tenim l’obligació de solucionar els problemes dels altres partits polítics de les postres contrades. Però la nostra misericòrdia és il.limitada.

Hem començat l’any noy buscant solucions a la possible arribada de les vegueries administrades per la Generalitat. Les conclusions que en trec són les següents:

El veguer que administrava una vegueria era nomenat pel rei. Com que la Generalitat no té rei (amb permís del Benach) és el Parlament qui nomena el veguer. El Parlament és escollito pels ciutadans mitjançant el seu vot a les eleccions. Resultat: Són els ciutadans de la vegueria qui han d’escollir qui serà el veguer.

La capital de la vegueria deu ésser el municipio que tingui les instalacions de carreteres i ferrocarrils que facilitin els serveis administratius a un cost més econòmic.

Sr.Ballesteros i sr.Pérez, si es crecen que pertanyen a una classe privilegiada els hi recordo que el feudalisme fou abolit fa molt anys.

Sr. Ballesteros, quan diu que “Tarragona som tots” vol dir que els diferents municipis de la vegueria els hi canviaran el nom o passaran a ser simples urbanitzacions de la Tarraco romana?

Sr. Pérez, quan diu “Tots som capital” es refereix tan sols al binomi Reus-Tarragona? I els altres què, a callar?

Els tarragonins reunits a la Plaça de les cols defensaven la capitalita de la vegueria de Tarragaona pels següents motius: Té una catedral, té la única obra de Gaudí (afirmant que és de Riudoms). És capital comercial i logística. No sabem que vol dir, és poca cosa per ésser capital.

Tan sols falta que es digui: Reus deu ésser capital perquè el campanar de Sant Pere és molt alt, que tenim l’única capsa Gaudí (que és fill de Reus) que té moltes empreses municipals-privades i que han aconseguit convertir a Reus en un municipi que es cobren molts impostos, com per exemple l’aigua. És poca cosa per ser capital.

Tenim la sort que els partits dels Ajuntaments de Reus i Tarragona siguin cosins germans de sang. S’imaginen que no fos aixi? En lloc de xarlotada seria una setmana tràgica.

L’única solución que hem trobat és la següent: Dimissió dels regidors dels partits que tenen representació als dos Ajuntaments, que anomenin uns gestors provisionals i que el parlametn català decideixi previa consulta a la resta d’alcaldes de la vegueria.

Si us plau, no deixin de somriure, les rialles són saludables. Bon any nou!

Ramon Sans Ortoneda

39742147X