RSS

Opinió i acció

17 de desembre de 2009

Els dimarts, entera't del que passa, amb el Ramon Sans. Capítol 33

Reus
CORI - Oficina de Comunicació

Ramon Sans. 80 anys. Casat. Ex-lampista i ara pagès. Apodat a la "mili" com "el rojo". Ex-campió provincial d'atletisme. Té una filla i una fill. Afiliat a la CORI des del 2007. Portaveu de la gent gran i de Medi Ambient del GM de la CORI a l'ajuntament.

Ramon Sans Ortoneda 

La naturalesa humana és una font inacabable de vanitat, una mostra és l’actual pretensió de l’Ajuntament de Tarragona d’anomenar la vegueria de Tarragona al nou territori administratiu de l’avant projecte de la llei d’organització territorial.

Si es vol canviar, mitjançant llei, l’organització territorial deu ésser perquè l’actual és millorable.

Srs. Capdavanters de l’Ajuntament de Tarragona, les necessitats del territori han canviat, si les autoritats autonòmiques que són els seus superiors de partit eliminen administrativament la paraula província de Tarragona, es converteix amb la capital d’algo que ha deixat d’existir.

Al diari Més, data 15-des, publica una fotografia de cinc personatges tarragonins, em sembla no ténen coneixement de la data actual, estem a l’any 2009. Si analitzen l’entorn de la ciutat s’enteraran que Vila-seca, Salou, Cambrils, Morell, Constantí, Valls, Reus, La Selva del Camp, Riudoms, etc. No poden dependre per real ordre dels serveis administratius instalats a la seva ciutat.

Geograficament Tarragona té la sort natural de viure cara al mar, però aquesta sort té l’inconvenient que la seva red de comunicació passa per Reus, és a dir, que està en desaventatge amb carreteres i ferrocarril.

Temps passat, jo era el secretari de l’Associació de pares de l’Institut Salvador Vilaseca, vaig assistir a una reunió per instalar a Tarragona la Facultat de medicina, vaig demostrar que Tarragona no era el lloc idoni per donar servei al territori i l’organitzador d’aquesta trobada al.legant l’assistència a no sé quin acte, va desaparèixer de la reunió, gràcies a la meva intervenció no es va fumar per part de les associacions de pares, una sol.licitud dirigida a la Generalitat solicitant la Facultat de Medicina, va ser el fonament de l’avinguda de la Facultat de Reus, el president de l’associació de pares de l’Institut Salvador Vilasecs era Josep Masdéu de la Selva del Camp.

Tarragonins desperteu a la realitat no podeu millorar la vostra vida depenent de l’oficialitat de decrets, els hi recordo que el Gimnàstic va militar a la primera divisió de futbol, perquè el governador del moment va exigir que els que tenien tarjeta de gasolina paguessin 0’5 ptes per litre a l’àmbit provincial destinades al futbol, eren altres temps.

Per acabar, al diari Més del dijous 17 de desembre diu: “L’alcalde i portaveus demanen al Parlament que no es tramiti la llei de Vegueries, pregunto: Es té que retardar aquesta llei d’àmbit català perquè al sr. Ballesteros i companyia pateixen un atac de banyes? També ens diu que volen “una sola administració i finestreta a Tarragona”. Els temps i les necessitats han canviat, però hi ha una dita catalana que diu ALABAT RUC QUE A FIRA ET DUC.

.

RAMON SANS ORTONEDA

DNI 39742147