RSS

La cara B del Ple

10 de setembre de 2009

La Cara B del Ple del 4 de setembre del 2009

CORI - Oficina de Comunicació

Les propostes de la CORI augmenten la temperatura ambiental del Ple

A Reus els parkings estan buits 

Només començar aquesta CARA B, vull comentar que a Reus estem vivint com en una espècie de dictadura, una dictadura democràtica del proletariat més conservador que he vist mai, per que els qui manen són veritables proletaris del "xanxullo", de la mala gestió i de xuclar la mamella fins que no quedi gens de llet.

El Ple Municipal portat a terme el passat divendres dia 4 de setembre, a les 12 del migdia tenia 9 punts de l'ordre del dia, semblava curt però va ser intens en quant al debat polític.

En primer lloc es va sotmetre l'aprovació de l'acta de la sessió anterior, referent a l'acta del Ple dia 24 de juliol. No la vaig aprovar, perque no hi constava en cap lloc que els nois que van desplegar la pancarta, manifestant-se en contra del projecte de la Sedera ho van fer de manera silenciosa i pacífica i van ser desallotjats d'una forma gens delicada. Després ha passat el que ha passat, crec que el Secretari de l'Ajuntament va prendre nota.

Hi havia també dues mocions d'alcaldia, on es demanava la subvenció concedida per resolució del Conseller de política territorial per l'execució del projecte d'intervenció integral: Els barris del Ponent a Reus. Vull dir que el projecte de remodelació dels barris Inmaculada i Sol i Vista que pretén fer el sr. Bergadà, havia entrat de ple en la llei de Barris de la Generalitat, amb una subvenció de 6 milions de euros, per part de la Generalitat.

Fins aquí molt bé, però hi vaig votar en contra perque el cost de dit projecte (on es pretén unir els barris Inmaculada, Sol i Vista, tapar barrancs i expropiar a "troche i moche" moltes vivendes familiars de families humils que hi viuen des de fa tant de temps) és de 12 milions de euros. Vull dir que els 6 milions d'euros restants ho pagarem els de Reus, amb més impostos, contribucions especials, etc. Total que allò de fer entrar dit projecte a la llei de Barris, no deixava de ser un caramel enverinat. I això de que els veïns dels barris de ponent, només pagarien un 1´5 per cent de les obres, no s´ho creu ningú.

Per això vaig votar en contra d´aquesta moció que en teoria és per ajudar als barris. Per això vaig dir que primer acabin amb lo del barri del Carme, que no hi ha manera de que finalitzi, després que acabin amb el Tecnopark, Metrovacesa i després que mirin cap a altres zones de Reus. Però no hi ha manera de fer-lis entendre de que qui molt vol avarcar poc farà.

De manera que si es porta a terme això del projecte dels barris de ponent a Sol i Vista i Inmaculada serà un nyap pitjor que el TECNOPARK i el Barri del Karma, amb expropiacions a dojo, perque el sr. Bergadà regidor d'urbanisme diu que allò és plè de “culs de sac” i l´alcalde diu que proporcionarà als veïns expropiats nous habitatges protegits. Potser tornaran a ser pisos de 30 metres quadrats com el barri del carme.

L´únic bo per la ciutat si es fa aquest projecte de barris del Ponent, és que els socialistes perdran tots els vots que tenen en aquella zona de REUS, en les properes eleccions municipals, o això espero.

Les altres mocions de l'equip del govern, versaven sobre l'aprovació del COMPTE general de la corporació corresponent a l'exercici 2008, on INNOVA trajina gairebé el 77 per cent de tot això a través de les seves SAMS, per tant vaig votar en contra, el mateix vaig fer sobre el projecte del Pla Local de l'habitatge de Reus 2009-2016, elaborat pel senyor Bergada, on es planteja fer uns 45.000 nous habitatges per tot REUS, del 2009 al 2016, (entre promoció privada i protecció oficial) i això que hi ha gairebé 7000 pisos buits a REUS, que no es venen ni a tirus. I ara el senyor d'urbanisme vol seguir amb els seus projectes inmobiliaris, com lo de la Sedera, l´ARE del passeig nord i colapsar el centre de Reus amb nous pisos de set plantes, concretament on hi havia l´antiga sedera PICH AGUILERA, a l´avinguda President Companys de REUS (on hi ha el Bar Alex, al costat de l'hospital).

Després vaig presentar les dues mocions de la CORI, que van portar bastanta polèmica i es va aixecar bastant tot lo galliner.

La primera versava perque els parkings municipals de Reus (gestionats per Amersam), regalessin les dues primeres hores, tal i com ho fa l'empresa Nuñez i Navarro al Centre Comercial del Pallol, per ajudar al comerç local de tota la ciutat.

Una moció que servia per a fomentar el comerç local del centre, perque la gent no s´en vagi a les Gavarres. Sobretot amb lo malament que està estacionar pel centre de Reus, i que si ho fas en un parking municipal, et costa vuit euros al dia.

Aquesta moció, era en benefici per la nostra ciutat i pels seus visitants, sobretot quan a hores determinades del dia, en horari comercial, com pot ser un divendres a les 11 del matí, hi ha 480 places lliures al parking de la Llibertat. I com que aquesta iniciativa ha funcionat magníficament al Pallol, que és privat, el mateix es podria fer per la resta de parkings municipals de la nostra ciutat, que els hem pagat els ciutadans de Reus mateixos, amb els nostres impostos.

El que em va sorprendre moltíssim es l´actitut incoherent del Partit Popular de Reus, que van votar en contra d´aquesta moció. Sobretot un partit que en teoria sembla que faci oposició i que darrerament ha sigut la segona força política més votada a Reus.

El senyor Lopez Mallol, número 1 del PP de Reus ( i regidor de l´ajuntament de Reus des de l´any 1983, vint-i-sis anys seguits sense parar de viure del “mòmio” ), em va respondre que aquesta moció, era “per guanyar vots i que lo del Pallol no ha funcionat malgrat regalar les dues hores d´aparcament ”, despres va afegir que els comerços de Reus, “ja regalen vales de descompte de parkings al comprar els seus productes, i que no cal fer això de “regalar dues hores gratuïtes, així per les bones, per a promocionar el comerç local” i va afegir quelcom que aquesta moció estava mal redactada o incompleta, i que era incongruent pel seu parer polític.

Jo li vaig respondre que lo del Pallol, regalessin dues o cinc hores d´estacionament al seu parking, s´ anava igualment a norris, perque les galeries comercials no han funcionat mai al centre de Reus, com lo de la plaça de la Sang, les galeries Quer o les desparegudes galeries Windsor on hi havia el bar del Tinell. I ara passarà el mateix amb "MORATOVACESA".

Despres vaig afegir al senyor Mallol, que al parking de la Llibertat hi havia 480 places d'estacionament lliures, aquell mateix divendres a les 10 del matí.

I vaig dir-li també al senyor Mallol, que al menys la nostra manera de fer oposició, presentant mocions perque s´intenti arreglar les coses de Reus, era més correcta i digne que la del Partit Popular, que gairebé des de el mes de maig no ha presentat cap moció i això que són quatre regidors i porten trenta anys com a partit polític dins de l´ajuntament. No queixar-te ni fer oposició d´aquest tipus, vol dir que estàs a favor de tot el que promou l´equip de govern tripartit del ajuntament de Reus..a canvi de qué sr.Mallol?

Valtros mateixos.

Recordem que el senyor Mallol (que és de Tarragona) s´acaba de comprar un xaletaco a Castellvell que ha costat més de mig milió de eurets. I a més el senyor Mallol no deu pagar mai per a estacionar a Reus, per dos motius, primer perque té el vehicle oficial de vice-president de la Diputació i també té la targeta que tenim tots els Regidors del Consistori (jo inclós), on tenim 380 minuts gratis al dia ( 6 hores), estacionant gratis a tots els parkings municipals de Reus ( menys el Baluard i les Oques). Tarjeta que tenen tots els regidors, càrrecs de confiança i molts treballadors de l´ajuntament.

Després el senyor Ortiz, portaveu dels socialistes, entre varies arengues en contra meva, va dir que “el fet de dir que la gent que no vé a comprar a Reus, perque no troba lloc per aparcar s´en va a les Gavarres, es un insult al comerç de Reus, i espero que algún botiguer del centre de Reus, l´aturi per a esbroncar-lo per dir que el comerç de les gavarres no és millor que el de Reus”, i va afegir “que si regalem dues hores d´estacionament als parkings municipals de Reus, això provocaria una densificació del transit viari, que ningú vol i que tothom lamentaria i l´ajuntament no està per fer experiments d´aquests tipus que vosté proposa”. Jo li vaig respondre que “amb tantes places lliures com hi ha als parkings municipals, no costa res regalar-ne unes quantes hores, a la gent que no troba lloc per estacionar al centre de Reus sobretot ara en temps de crisi, i que això era una mesura anti-crisi i segur que això augmentaria la fluïdesa del transit. I que els parkings i zones blaves son un servei de rotació de vehicles, no pas de recaptació”.

Total que PP, PSOE, ICV i ERC, van votar en contra de la moció i CiU a favor. A damunt el senyor Mallol del PP, em va dir que no havia d´admetre la esmena de CiU, que anava en contra del contingut de la meva moció, reduïnt una hora de gratuïtat enlloc de dues. Jo li vaig voler respondre que més valia això que rés, i el senyor Alcalde com a president del Ple, no em va otorgar la paraula i jo vaig dir-li al secretari del ajuntament que prengués nota de la discriminació política del meu grup municipal, silenciant les meves contra-rèpliques. “Faci una roda de premsa i digui-ho als periodistes, però no faci perdre el temps al Ple de la corporació amb les seves discusións vers les seves propostes” conclogué amb la solemnitat digna de un STALIN reusenc, per no dir quelcom pitjor. Al menys Mussolini no duïa bigoti com la resta de dictadors.

Despres la CORI, vam presentar la moció juantxi (perque en el fons som un partit juantxi), perque es declari la carretera de Salou com a barri Roig de Reus de forma oficial.

Aquesta moció “tan polémica”, a dins del nostro ajutament, la vaig proposar, perque no hi ha manera d´arreglar o regularitzar el fenómen de la prostitució al nostre país i crec que s´ha de fer una alguna cosa. Despres durant aquest estiu, cada cop he vist més prostitutes o travestis fent dit a la carretera de Salou, mentres la Urbana, cada dia estava a l´altre acera. Vull dir que enviar la urbana, no serveix de massa cosa, malgrat la bona feina que puguin fer, perque la carretera de Salou es molt llarga i té molts km, com perque un cotxe patrulla ho abarqui tot. Per tant, i basant-me que el fenòmen de la prostitució reusenca, sempre ha sigut una gran industria submergida en la història de la nostra ciutat, vaig afegir també un plec de mesures, perque aquest fenòmen es canalitzés lo millor posible des de el nostre consistori.

Tals com serien superfícies d´estacionament gratuït en aquesta zona de Reus, on els usuaris puguin fer sexe amb les prostitutes sense molestar a ningú, perque de espais lliures en aquesta zona de REUS n´hi ha de sobres, sobretot en la zona on es fiquen les prostitutes.

Despres vaig proposar, habilitar diversos espais municipals en aquesta zona de Reus, que tinguin les funcións de lumpanars públics i facin les tasques d´acollir a les prostitutes per a treure-les del carrer. De manera que aquests centres de acollida de les putes, tinguessin unes condicións mínimes de seguretat e higiene. Com fan en molts llocs Europa occidental, com Alemania i Holanda.

Despres vaig demanar que Reus, s´agermanés amb Amsterdam, Berlin i Hamburg, per intercanviar impresións vers els seus barris roigs, perque Reus fós la primera ciutat catalana en ficar-se a nivell europeu sobre la millora de qualitat del fenòmen de la prostitució, adelantant-nos fins i tot a Barcelona, que sembla ser que ho tenen pitjor que naltros.

També vaig anomenar que l´area de serveis socials, fés un estudi sobre els factors que poguessin garantir la bona convivència entre prostitutes i els veïns de la zona, a banda de portar a terme una política de reinserció social entre les noies i nois que vulguin abandonar el món de la prostitució.

Davant d´aquesta moció tan esplèndida, el senyor París de ICV, em va respondre que votaria en contra perque estaven el seu partit està en contra de la prostitució i que Reus sigui un focus “d´atracció de turisme sexual, tal com vosté proposa”.

El senyor Eduard Ortiz, tinent alcalde del PSOE, va tenir una intervenció més brillant, parlant amb un tó de veu molt emprenyat dient me “ que no entenia com vosté havia partitcipat en una comissió de la guardia urbana, on es va tractar aquest tema de la prostitució ambulant, faci en sec propostes d´aquesta mena”, després va afegir “qué gracies a la Guardia Urbana, la prostitució enguany havia disminuït en aquesta zona de la nostra ciutat, i que enguany no hi havia cap queixa de cap veí o cap associació de veïns de la zona, per que voste em vingui ara amb aquestes propostes”. Despres el senyor Ortiz va anunciar que “enviaria cartes als 5000 veïns de la zona de la carretera de Salou, explicant el contingut de la seva moció, que vol fer un barri roig a la carretera de Salou, a veure com els hi senta” i va demanar a tots els asistents al Ple, Regidors i públic inclós, que alcessin el dit, sobre si hi havia “ algún ciutadà de Reus present al Ple, fós o hagués estat usuari del servei de prostitució a Reus i si estaven a favor de fer el barri roig a la carretera de Salou”.

Evidentment vaig ser jo l´únic en alçar el braç, perque jo de jove i estant solter, he sigut putero, com molts amics meus de Reus i rodalies.

Despres es va sotmetre a votació, i també vaig ser l´únic en alçar el braç.

En quant a la secció de precs i preguntes, vam presentar un prec perque l´IMAC fés cinema a la fresca pel col.lectiu de sord-muts de Reus, on fa temps que reivindiquen que es projectin pel.licules subtitulades, com al cine club del centre de lectura, o bé amb dvd, afegint que dita proposta no constava en cap acta del consell de l´IMAC, on el representant de la CORI, l´havia presentat prèviament i no contava en cap acta. Després també vam afegir, que si algú del IMAC no sap conectar un dvd al projector, el nostre grup municipal sense ànim de lucre, ens oferiem a realitzar-ho.

Això no va sentar massa bé, géns ni mica a la Regidora de Cultura, la senyora Empar Pont, que no va entendre com “els de la CORI dubtàvem de la professionalitat dels tècnics del IMAC, i de la funcionaria que redacta les actes de totes les reunións del Consell General del IMAC”.

Despres vaig preguntar al senyor Alcalde, per quí son contractats i quines tasques desenvolupen, una sèrie de persones que treballen als despatxs dels grups municipals de l´Ajuntament de Reus. Com la senyora Edurne Seco (ex-periodista del diari de Tarragona, actualment asessora del tinent alcalde senyor Eduard Ortiz del Grup Municipal del PSC-PSOE ), el senyor Jaume Vendrell Faci ( del Grup Municipal de CiU), la senyoreta Elisabet Jimenez (del PP), la senyora Isabel Martínez ( de ICV) i la senyora Mireia Masip (cosina del “Miquelet” del Sarri), assesora del Grup Municipal de Esquerra Republicana de Catalunya al ajuntametn de Reus ( on hi ha la senyora Empar Pont regidora de cultura i el Regidor de Urbanisme, principal impulsor de la “Sedera”, el senyor Jordi Bergadà”).

Vaig formular dita pregunta, perque durant el Ple Passat el senyor alcalde em va dir que “no eren assessors polítics contractats per INNOVA, perque a l´ajutnament no hi ha assessors polítics” i que la “pregunta estava mal formulada”. Despres de consultar-ho al secretari general adjunt de l´ajuntament de Reus, el senyor Ferran Grugués, em va dir que “la pregunta del ple del dia 24 de juliol estava bén formulada i que no entenia la actitut del senyor alcalde al dirme lo contrari”.

Total com que el senyor alcalde es va escaquejar en respondrem, li vaig tornar a formular la pregunta tal com em va dir el senyor Grugues.

Aquest cop el senyor alcalde va dir que “dits senyors estan contractats per INNOVA SL, realitzant les tasques d´assessors dels regidors de tots els grups municipals que formen part del consell d´administració de INNOVA SL”.

I com que la CORI no en formem part de INNOVA SL, no podem gaudir de dita figura, que realitza les tasques de secretari de despatx de grup municipal, pagat pel propi ajuntament a través de INNOVA. De manera que la discriminació política del senyor alcalde vers a la CORI arriva fins l´extrem de suprimir-nos eines de treball per al nostre grup municipal, de una forma totalment arbitrària. Perque durant l´anterior mandat tots els grups municipals (govern i oposició), tenien un secretari pagat per l´ajuntament al seu despatx (contractats per alcaldia). I al entrar naltros al 2007, els van suprimir, contactatant-los a través de INNOVA, només pels partits que formen part de INNOVA SL, tots menys la CORI, perque “només tenim un regidor” segóns l´Alcalde.

En fí, això es la política local, es una pena que no s´emetin els debats dels plens per canal Reus televisió, perque així tota la ciutadania, coneixerien millor com funcionen els polítics per dintre, fent i dient coses que van totalmetn contra dels seus principis i de les propostes que fan quan venen eleccións i et demanen que els votis.

Sobretot el PP de Reus, que no entenc com encara no forma part del equip de govern amb el senyor Alcalde. La gent es lliure de votar a qui vulgui, però votar al PP, per fer un vot de càstig al tri-partit de Reus durant les eleccións municipals, es com votar al propi partit socialista. Espero que els “reusencs autèntics” i “fatxes” de tota la vida, se n´adonin que votar a favor del senyor Mallol, és com votar a favor del senyor Perez i de tot el tripartit.