RSS

Notícies

23 de juny de 2009

Dos anys "xinxant" al BPPNIR

La CORI representa l'oposició autèntica i única a la ciutat

CORI - Oficina de Comunicació

El Grup Municipal de la CORI vam entrar a dins del Consistori reusenc amb 1831 vots, de la ciutadania reusenca que es va donar tota la representació legítima del Món.

Això va passar el dia 27 de maig del 2007 i vaig ser investit com a Regidor el dia 16 de juny del 2007 ara fa dos anys i una mica més.

Poc més del 5 % dels votants reusencs van recolzar el nostre programa electoral, que entre altres punts hi havia la creació d'un follòdrom municipal, plantar marihuana per totes les zones verdes de Reus, la creació de un Robocop de Barri o la instal.lació d'un Polígraf (detector de mentides) al Saló de Plens Municipal. Malgrat aquestes propostes juantxis, la CORI durant la campanya electoral del 2007, també plantejavem 4 anys sense obres, l'eliminació del 90 % de les zones blaves de Reus, parkings municipals a 1 euro al dia i la creació d'una Regidoria per la Gent gran.

En fi, un bon ventall de propostes tan legítimes com les que presentava qualsevol altre formació política reusenca, que el ciutadà de Reus va votar a favor. Per això vam lograr representació política a dins l'Ajuntament de Reus, amb la intenció de treballar per a millorar la nostra ciutat i per ficar-nos a disposició i a servei del ciutadà, de manera que aquesta és la principal tasca d'un Regidor, a dins del Consistori, siguis de l’Equip de Govern, com de la oposició, com seria el nostre cas.

Jo com a Regidor i Portaveu de la CORI , durant aquests dos anys de mandat municipal, m’he dedicat a lluitar a favor de les nostres propostes polítiques perque es puguin portar a terme per a millorar la qualitat de vida dels habitants de Reus i per recuperar el prestigi de la ciutat, perque sigui un referent a nivell mundial, tal com havia sigut durant el passat gloriós de la època del Reus París Londres.

El nostre Grup Municipal també hem escoltat i treballat pel ciutadà de Reus, que ha trucat a la nostra porta demanant-nos ajut per a qualsevol problema de caire municipal i també hem tramitat les seves propostes com a mocions que hem presentat en diverssos plens, però que han estat votades en contra per la resta de formacions integrants del BPPNIR.

Així doncs hem fet incapeu en la creació de urinaris públics, parcs de la tercera edat, rebaixes dels impostos municipal, eliminació de zones blaves inecessàries, que millori les actuals condicións de empadronament municipal, que s’ evités l’enderrocament del antic palau firal, etc... També em presentat precs i preguntes que hem cregut necessaris per a millorar la nostra ciutat i que molta gent del carrer ens ha demanat que ho fessim, davant de una infinitat de errors municipals que està comentent l’equip de govern. El mateix hem fet a través de diverses comissións informatives i adreçant-me directament als Regidors culpables dels problemes que té el ciutadà amb la administració local. De manera que també durant aquests dos anys, el despatx Grup Municipal de la Cori, s’ha convertit també en un síndic de Greujes alternatiu, portant al cap de l’any més casos que la propia Síndicatura de Greujes Muncipal.

Considero que en totes les nostres intervencións plenaries, hem aplicat el sentit comú de la ciutadania a dins de la classe política resuenca, que sembla anar per un altre camí a la demanda ciutadana o potser Regidors del Equip de Govern sembla ser que viuen en un altre Món paral.lel al nostre, fugint totalment de la realitat quotidiana.

Jo sempre he denunciat públicament els errors municipals comesos per l’Equip de Govern, com a qualsevol altre formació política a dins del Ajuntament que gaudeix del rol de oposició. Aportant també alternatives i solucións epr a millorar la qualitat de vida de la nostra ciutat. Tot i obeïnt al nostre tarannà polític.

Malgrat tot això, no entenem l’actitud despectiva i discriminatòria que ha portat a terme l’ actual alcalde de Reus, el senyor Lluis Míquel Perez, el qual sembla ser que s’ha prés com una ofensa personal que una formació política de les nostres característiques hagi entrat a dins del Consistori. Així doncs no entenem la mala intenció del alcalde de Reus, de no deixar-nos entrar a dins del Consell d’Administració de INNOVA SL, tal com succeeïx amb la resta de formacións polítiques tant de l’ Equip com de la Oposició, el nostre Grup municipal tampoc gaudeix de cap representant a les SOCIETATS ANONIMES MUNICIPALS DE REUS, que n’hi ha unes quantes, ti tant se vols a les que hi ha a la EPEL, i això sembla ser simplement per desig del alcalde, justificant un criteri polític que no s’aguanta enlloc i que fins i tot el Síndic de Greuxes de Catalunya ens ha donat la raó al igual que tota la ciutadania de Reus, que no entén aquestes mesures de càstigs que porta a terme el alcalde de Reus vers el nostre grup municipal, simplement perque no li agrada el nostre tarannà polític. Per això el senyor Perez ha intentat minimitzar el nostre Grup Municipal, limitant les nostres intervencions plenàries i negant-nos la disposició de un secretari pel nostre despatx, com una eina bàsica de treball. Cosa que no passa amb la resta de Grups Municipals del Ajuntament, inclosos els partits de la oposició, de manera que tots tenen secretaris contractats per l’Ajuntament a través de INNOVA, i naltros no, també per desig del senyor Alcalde, dient que com que no estem a INNOVA, no tenim dret a obtenir aquesta eina de treball tant important per a un Grup Muncipal, es evident que això ho fa per a debilitarme.

El senyor alcalde potser té un problema personal amb mi com a Regidor de la CORI, però també el té amb els 1831 ciutadans de Reus que m’han votat, perque la CORI compleix amb tots els requisits legats i hem sigut escollits legitamament pel poble de Reus.

Durant aquests dos darrers anys de mandat, penso que l’Alcalde i l’Equip de govern municipal tripartit, s’equivoquen de gom a gom actuant així amb naltros, pensant-se que som potser com una mena d’accident polític, que no es repetirà pel 2011.

De manera que arrivo a la conclussió que l’Equip de Govern no para de cotmetre infinitat de errors amb naltros i amb total la ciutadania de Reus.

Errors urbanístics com l’ Enderrocament del antic Palau Firal per instal.lar el centre comercial de Metrovacesa, que tant perjudicarà al comerç local de tota la vida, de manera que hi haurà una saturació de circulació en aquesta zona de Reus.

S’ equivoquen també en molestar als veïns amb tantes obres inacabables per tota la ciutat. Està bé que es facin obres públiques, sobretot ara en temps de crisi, però avui en dia estan molt mal gestionades, i està tot Reus aixecat enlaire. De manera que a dins de la nostra ciutat ja tenim unes quantes zones zero al antic expro-reus i al barri del Carme i em temo que tindrem unes quantes més.

El problema de la movilitat i estacionament de vehicles a dins de la nostra ciutat no està resolt ni miren de resoldre-ho definitivament un dia o altre.

El nostre equip de govern s’equivoca en malvaratar tants recursos municipals en coses com el trasllat de la Estatua d’ Hercules que ha costat vuitanta mil euros, el trasllat de la fira de mostres que ha costat vora tres milions de euros, el tancament del skate park al cap de dos mesos de la seva inauguració que també va costar també vora els cent mil euros i no hi ha cap previsió de tornar-ho a obrir, etc...

L’ equip de Govern, sembla ser que només li interessa els grans projectes faraònics del Tecnopark que cada cop seràn més dificils de realitzar totalment inacabables, i en expropiar terrenys per fer Ares i plans de parcelacions parcials per fer nous habitatges, tot i tenint 7000 habitatges vuits a dins de la nostra ciutat.

S’ equivoquen en pujar tant els impostos i en voler convertir la ciutat de reus en una mena de gran barri dormitori del camp de tarragona.

S’ equivoca el senyor alcalde pensant que només fem el friki, rebo més vistes que ell i serveixo més al ciutadà que no pas ell, que sembla ser que només li agrada perjudicar-li.

Ariel Santamaria