RSS

Opinió i acció

19 de juny de 2009

Els dimarts, entera't del que passa, amb el Ramon Sans. Capítol 25

CORI - Oficina de Comunicació

Ramon Sans. 79 anys. Casat. Ex-lampista i ara pagès. Apodat a la "mili" com "el rojo". Ex-campió provincial d'atletisme. Té una filla i una fill. Afiliat a la CORI des del 2007. Portaveu de la gent gran i de Medi Ambient del GM de la CORI a l'ajuntament.

Ramon Sans Ortoneda 

Crec que el problema actual de les persones és que en un mínim de temps volen aconseguir el màxim sense esforç, tal vegada això seria l’ideal perfecte, però a la pràctica sembla que sense treball o estudi (que no deixa de ser una manera de treballar) és difícil fer realitat els nostres desitjos, si no ens toca el premi de jocs d’atzar.

Els serveis hospitalaris reusencs en un mínim de temps per visita intenten aconseguir la perfecció en els resultats, tot és possible si els malalts pateixen simples encostipats.

He estat operat de càncer, em considero lliure d’aquesta malaltia, comentaré com va funcionar el temps entre visita-operació.

Va començar la malaltia patint estrenyiment que m’impedia evacuar la recepta, no donava resultat però el temps per visita no donava per fer moltes investigacions, l’última vegada que em va visitar el doctor vaig recordar haver llegit un article mèdic en una revista i li vaig dir, tin un càncer, el doctor va quedar sorprès, vaig demanar-li que em mirés un especialista, tenien que fer-me la visita als quatre mesos.

Vaig anar a urgències, em va atendre una metgessa i li vaig dir: Pateixo estrenyiment que no es soluciona amb purgons, necessito que em faci una clonoscòpia (no sabia el que era ni com es feiz) si no me la pot fer no es preocupi m’espavilaré per altres mitjans, em va fer repetir tres vegades la meva situació i va contestar “no li puc fer aquest prova però començarem a preparar-la”, em van fer anàlisis de sang, al final va dir-me (era dissabte) “El dilluns el visitarà la doctora, em donà un full de visita i començ´`a el camí per curar-me el càncer que descubrirem.

Si els metges tinguéssin temps per parlar amb els malalts tal vegada la medicina seria més efectiva.

Si els hospitals estiguessin presidits per metges i no per polítics professionals altres galls cantarien.

RAMON SANS ORTONEDA

DNI 39742147