RSS

La cara B del Ple

07 d'abril de 2009

La Cara B del Ple de març del 2009

CORI - Oficina de Comunicació

El sr. Verge, ignorant l'afició del Reus, va fer cas omís a la petició d'una petita subvenció, en l'any del centenari del Reus, per poder anar a Galícia a la Copa del Rei

El Regidor Verge no s'estima l'afició reusenca 

El passat Ple Municipal es cel.lebrà el passat dia 6 de març del 2009 a les 12 hores. El senyor Perez (l'alcalde menys votat i estimat de Reus) presidia dit acte amb tota la solemnitat reusenca que li pertocava.

Comparat amb el Ple anterior del 6 F, on passà aquell conflicte entre les treballadores de la empresa EULEN i la Guardia Urbana, aquest Ple de març, fou de lo més tranquilet, gairebé fins el final, arràn de les meves intervencións.

En aquest Ple es presentaren diverses propostes per part de l’equip de Govern, com aprovar les contribucions especials de les obres del carrer Vapor Vell, on un servidor (com es evidente) va votar en contra.

Cal esmentar que el BPPNIR (BLOC DE PARTITS POLÍTICS NO INDEPENDENTS DE REUS), sota el beneplácito del senyor Perez, van presentar diversos propostes interessants com:

- La revisió del Pla general d’ordenació urbana de Reus, dels terrenys del Club de Natació Reus Ploms, per adequar millor les seves instal.lacións. (Equip de Govern)

- Que les politiques per a combatir la crisi, també incloguessin la perspectiva de gènere. (ICV)

- Que es rebaixessin els preus de la vivenda protegida. (PPC).

- Transformar la estació de autobusos de Reus, en un centre cívic pel Carrilet i Mas Iglesies (per part de CiU).

En aquesta moció recordo que el senyor Bergadà (regidor de urbanisme per part de Esquerra Repblicana), acusà al senyor Pellicer que aquesta proposta era fruit dels “exercicis espirituals” que feia el Grup Municipal del CiU pels barris de Reus. Arràn d’això el senyor Pellicer (CiU) li va respondre que al menys ell i el seu equip es dedicava a caminar pels barris de Reus, i que el senyor Bergadà només es dedicava al seu despatx i alternar amb “arquitectes de Girona”.

- Implantació a Reus dels estudis superiors de Disney d’art en la seva vessant de Disney de interiors. (CiU).

A continuació es portà a terme les mocións de la CORI, no exentes de

polèmica pel BPPNIR (Bloc de partits polítics no independents de Reus), i versaven sobre la creació de un servei s’assistència pels veïns de les obres del Barri del Carme, i la creació de un coffee-shop municipal tipus Holandes a dins de la Nostra ciutat.

Aquesta moció del Barri del Carme, entre altres coses es demanava un grup d’assistència psicològica pels veïns estressats de les obres, un servei de neteja de pols i brutícia als locals comercials i domicilis particulars, que els informatius de Canal Reus fessin un resum diari de la evolució d’aquestes obres, que l´Hospital Sant Joan fés un dispensari especial d’ urgències per a tractar les caigudes i accidents dels transeúnts que haguessin prés cmal per culpa d’aquestes obres, que l’ Ajuntament de Reus donés suport institucional i subvencións si en sec es creava una nova associació de veïns del Barri del Carme.

Abans de sotmetres a votació, la senyora Alicia Alegret ( Regidora del Partit Popular ), s’ em llençà directament a la iugular, acusant-me de frivolitzar sobre els problemes que pateixen els veïns d’aquesta zona de Reus. Jo li vaig preguntar si el Grup Municipal del PP de Reus, formava part del equip de Govern o de la oposició, perque vaig esperar una resposta favorable en una moció d’aquest tipus, fins i tot hagués acceptat qualsevol esmena per a millorar la qualitat de vida dels veïns del Barri del Carme que pateixen aquestes obres tan potineres i retrasades per culpa dels senyor Regidors que manen al nostre ajuntament. Mai esperava que una “companya de la opisició” em fotés un rapapolvo com aquell, dient-me que allò era una “moció frívola”. Tots els partits del BPPNIR, van votar en contra d’ aquesta moció tan positiva pels qui pateixen aquestes obres municipals tan inacabables.

La següent moció de la CORI, versava sobre la instal.lació de un Coffee shop municipal estil holandés a la nostra ciutat de Reus, per a garantir la qualitat i la possibilitat d’adquirir marihuana entre els nostres ciutadans. En aquesta proposta, també demanavem que a dins del Tecnopark de Reus facilitessin a les empreses internacionals el desenvolupament del món cannàbic a dins de la gastronomia sanitària. També demanavem que Reus s’ agermanés amb Amsterdam i Rotterdam, sobreto amb aquesta última, perque les dues ciutats comencen amb R. I també sol.licitàvem al Consistori que pel dia de Sant Canut, 19 de gener, a Reus es fés el porro més gran del món, per a surtir al llibre Guinness de Records.

Aquí fou un altre cop el Grup Municipal del Partit Popular de Reus, qui volgué desmontar-me la moció, tirant-me els draps bruts a sobre. Aquest cop fou l’ insigne Portaveu del PP i vicepresident de la Diputació de Tarragona, el tarragoní Míquel Angel Lopez Mallol. El qual clamà als quatre vents, que no entenia com l’alcalde de Reus permetia que una moció d’ aquest tipus estigués a l’ ordre del dia de un Ple Municipal, ell se sentia totalment ofés que en el redactat de la moció, es cités que Reus fós una de les “ciutats amb més fumadors i cultivadors de cannabis del món”, o que Reus fós “una de les ciutats amb més bars per habitant del planeta” i que la gent de Reus “som gent de bar” i que “Reus pot viure sense biblioteques, sense INNOVA i sense IMAC, però que si no tingués bars no hi viuria ningú”. La seva intervenció fou espectacular, semblava fins i tot que parlava per boca de l’alcalde i que se sentia totalmente dolgut que volguessim fer un coffe shop a la capsa Gaudí, un lloc que a ell no li atreu en paricular. I feu referència també a una gran falta de respecte tots els regidors del consisori que en dita moció es recalqués vers l’ antiga creença del segle XIX, de que la masturbació provoqués ceguera, i arran d’això “quants regidors estarien cecs llavors”, recriminant-me de que era greu falta de respecte a tots els Regidors i ciutadans de Reus, de que es fes servir aquest llenguatge en un Ple Municipal.

El senyor Pellicer de CiU, em va recriminar d’una forma més convenient, de que no trobava bé, que es dongués més importancia als coffee shops que no pas a les biblioteques públiques, anunciant-me de forma diplomática, que votaria en contra d’aquesta moció.

Jo vaig defensar que Reus, podria ser una de les ciutats més capdavanteres d’ Europa si es portés a terme un coffee shop municipal, que la nostra moció era tan legítima com a qualsevol altre, perque 1831 ciutadans havien votat a la CORI, on al nostre programa electoral constava de plantar marihuana per tots els jardins de Reus i de secar les fulles en el terrat de la Capsa Gaudí. I que jo anava en línea recta amb el meu tarannà polític, sense fer el baliga-balaga. Despres vaig afegir que amb lo de la masturbació, volia fer un paralelisme amb la prohibició de fumar marihuana, sense voler ofendre l’ànim de cap Regidor de la Corporació, dient que la masturbació actualment era una pràctica sexual sana que recomanaven els psicòlegs en cas d’estress i com que els Regidors (al menys jo) som gent estressada, fem dita pràctica sexual de forma habitual en les postres vides quotidianes.

En fi, fou un Ple característic a altres Plens desde que la CORI som a dins del Consistori.

En l’ apartat de preguntes, vaig incidir sobre les subvencions que dóna l’ Ajuntament de Reus a les Entitats i col.lectius de la Nostra ciutat, arràn d’una queixa del Front Reusenc, que havien demanat una subvenció a l´ajuntament de Reus, per que els hi pagués una part del viatge que van fer a Galicia durant el campionat de la fase final de la Copa del Rei 2009. L´Alcalde va respondre que en temps de crisi, hi havia altres prioritats a la ciutat, que donar subvencions a un grup de seguidors de un equip esportiu de la nostra ciutat. Amén.