RSS

Opinió i acció

16 de febrer de 2009

Reus és blau, per Gerard Dalmau. Capítol 5

CORI - Oficina de Comunicació

Gerard Dalmau. 38 anys. Nascut a Cambrils. Viu a Reus. Casat i amb dues filles. Xòfer professional, ara a l'atur. Ex-jugador d'hoquei del Club Patí Cambrils.

El sr. Dalmau 

Davant la implantació en el centre urbà de Reus (més concretament al carrer Prous i Vila i al davant de l'estació del tren) d'una regulació dels aparcaments a través del sistema de la zona blava de pagament per part del govern local de l'Ajuntament de Reus; vull manifestar davant de l'opinió pública la meva opinió:

1-En primer lloc, em sembla una mesura que en els temps que corren, de gran crisi econòmica i un atur creixent a tota la província i més a Reus, no ajuda en res a dinamitzar l'economia de la zona i s'atemptaria contra les butxaques dels reusencs i reusenques novament, ja de per si minvats cada vegada més per les polítiques fiscals de l'Ajuntament i del seu equip de govern; que crec han pujat totes les taxes municipals per sobre de l'IPC, aigua, escombraries, ZONA BLAVA, ODIOSES CONTRIBUCIONS ESPECIALS QUE el NOSTRE Ajuntament fica tan de moda, augment en la tramitació de les sancions de ZONA BLAVA que mai no s'haurien de tramitar com són tramitades pel nostre consistori o responsable municipal el Sr. Edurard Ortiz: Segons va comentar, al ple de Gener és ell qui les tramita amb el permís de l'ALCALDE.

2- D'altra banda, la política urbanística desenvolupada durant els últims anys a Reus no té ni peus ni cap, primer es promouen peatonalitzacions ( reforma del Tomb dels Ravals, C/Ample, Av. Jaume I etc...) reformes molt interessants i efectives per al vianant però amb la conseqüència de la perduda d'un bon nombre d'aparcaments, després s'adapten nous aparcaments però són insuficients, i ara surten amb la ZONA BLAVA, la qual cosa demostra al nostre entendre una ineficàcia tremenda per desenvolupar el nucli urbà de Reus i reactivar l'economia i l'ocupació.

3- En el fons d'aquestes propostes de zona blava, entenem que sol tenen un objectiu, fer caixa, per pal·liar el dèficit municipal i l'escassa cobertura financera que el Govern tripartit (format pel BPPNIR) tenen a Reus.

4- Molt se n'ha parlat ja sobre les ZONES BLAVES o aparcaments de limitació horària. Pel que tinc entès, pel qual el seu propi nom indica i pel qual he vist en la resta d'Europa per on he anat, són zones d'aparcament limitat a "x" hores (normalment dues) creades per afavorir el trànsit de cotxes i la seva rotació als aparcaments, fonamentalment en aquelles zones oficines, bancs etc. i així que el ciutadà tingui l'opció de poder aparcar el seu cotxe per realitzar les gestions.

5-En principi, em sembla en cert sentit bona idea, i de fet al principi ni tan sols no era de pagament sinó que es realitzava amb un disc col•locat a la part anterior del cotxe que marcava hora d'arribada i l'hora corresponent de sortida.

Per tot això, davant la posada en marxa de la zona blava al carrer Prous i Vila i la zona de l'Estació de Tren penso que és una mesura poc viable i negativa per a la dinamització de l'activitat econòmica de Reus, a més sol cerca dessagnar a les economies familiars dels reusencs i reusenques i així lliurar l'escassetat de recursos de l'Ajuntament. A més que les esmentades zones no compleixen amb els principis detallats en el punt 4 i 5, més encara al carrer Prous i Vila ja que no és un carrer comercial ( Si a tot el carrer hi ha 6 comerços dóna-li gràcies i la majoria d'ells tinc entès que estan en contra de la ZONA BLAVA).

En aquest gràfic i enquesta feta en Roda i la podeu consultar en: http://seloquecascasteis.wordpress.com/2008/11/23/opiniones-divididas-sobre-la-zona-azul/

Es pot comprovar que la gent aquesta més aviat aquesta en contra de ZONA BLAVA O DE LA SEVA AMPLIACIÓ, majoria absoluta és a dir un 67% contra un 33% que està completament a favor. Pel que he pogut comprovar per Reus si es realitzés l'enquesta passaria el mateix. Em pregunto: Els nostres mandataris municipals acatarien i prendrien nota de la voluntat dels veïns de la nostra ciutat estimada?

TAMBÉ LI DEMANO AL NOSTRE GOVERN MUNICIPAL QUE PRENGUI NOTA DE LA CIUTAT DE TARRAGONA QUE A L'AVDA. CATALUNYA HA ESTAT ANUL·LADA LA ZONA BLAVA O ALMENYS JA NO HI HA LES MAQUINETES EXPOLIADORES DE MONEDES DE LA BUTXACA DEL CIUTADÀ PER APARCAR EN ESPAI PÚBLIC.

Podeu fer una ullada al que comenta aquest ciutadà en el seu blogg sobre això últim: http://blocs.tinet.cat/blog/diario-de-un-grunon/category/602/tarragona/2009/01/12/el-colmo-de-la-zona-azul

GERARD DALMAU

Enllaços interessants