RSS

Notícies

11 de febrer de 2009

El BPPNIR mostra la seva cara més ferotge

CORI - Oficina de Comunicació

El BPPNIR (Bloc de Partits Polítics No Independents de Reus), que primer s'ajuntà públicament per criticar l'Ariel Santamaria, ara no sap com intentar explicar a la ciutadania que té diferents sensibilitats per a la mateixa desídia cap a les treballadores d'Eulen. Per fi es descobreixen i comencen a actuar en bloc de manera pública i notòria, lluny de l'habitual falsa distància que intenten mostrar en públic.

auschwitz Arbeit macht Frei

"Arbeit macht Frei" eslògan per a l'estímul laboral del BPPNIR 

eduard ortiz, lluis miquel perez, empar pont

L'alcalde i els seus seguidors al ple municipal de 6/2/2009 

Gentilesa de canal Reus TV 

guardia urbana reus eulen

La policia municipal requisa una pancarta 

Gentilesa de canal Reus TV 

Ariel Santamaria  Katharina Stojanov

Ariel Santamaria i Katharina Stojanov a la roda de premsa del 9/2/2009 

Enrique Canovaca (Reusdigital.cat) 

No contents amb la lamentable actuació de la policia municipal durant el darrer ple municipal de 6/2/2009, el BPPNIR segueix amb la seva política de convertir les víctimes en botxins, tal i com succeeix sovint en aquest ajuntament.

En aquest cas, si repassem els fets succeits, veurem que durant el ple del divendres sis hi va haver la següent successió:

- Cinquanta treballadores d'Eulen, empresa concessionària de la neteja de les escoles públiques de Reus, van assistir al ple municipal per protestar per la seva situació laboral precària i incerta, cansades de demanar entrevistes amb l'alcalde i que els fossin negades de manera sistemàtica. El dia abans havien convocat una vaga de la neteja d'escoles públiques, per pressionar l'ajuntament per tal que intervingués a favor dels seus drets laborals.

- L'alcalde, en nom del BPPNIR, va recordar a les treballadores que la normativa no permet que als plens hi hagi cap expressió popular, que les persones que assisteixen com a públic als plens no tenen dret a intervenir.

- Quan les treballadores van intentar desplegar una pancarta, la policia municipal va seguir les ordres de l'alcalde i va començar a desallotjar per la força les treballadores concentrades, hi va haver un aldarull, una treballadora va patir un desmai i altres van caure per terra.

- El regidor electe de la CORI Ariel Santamaria no va fer cas de les ordres de l'alcalde quan ell comminava a regidors i regidores a abandonar el ple, suspès temporalment, mentre la policia municipal seguia amb la repressió per efectuar el desallotjament. Entre les persones que assistien com a públic i que eren assetjades per la policia municipal hi havia la muller de l'Ariel Santamaria, Katharina Stojanov.

- La policia va aconseguir fer fora totes les dones i va tancar amb clau la porta de l'ajuntament, deixant fora el carrer el regidor Ariel Santamaria, que va entrar posteriorment i va assistir al ple reprès un cop foragitades les treballadores.

- Durant el ple recomençat, l'alcalde va recriminar a l'Ariel Santamaria la seva actitud contrària a la dels regidors i regidores del BPPNIR i va declarar que proposaria, al BPPNIR, una revisió del ROM, el conjunt de regles que regulen els plens, per tal que es pugui sancionar en un futur als càrrecs electes que no hi estiguin d'acord.

- L'alcalde també va afirmar públicament que el problema de les treballadores d'Eulen, empresa que ha negociat a la baixa el contracte de neteja de les escoles amb l'ajuntament i que preveu acomiadar vuit persones, era entre elles i l'empresa, i que l'ajuntament no hi té res a veure. O sigui, que l'ajuntament no té res a dir sobre les condicions laborals de les persones que treballen en subcontractes de l'ajuntament.

El mateix 6/2/2009 el comitè d'empresa d'Eulen va anunciar que estudiava accions legals contra l'actuació de la policia al ple municipal. La facció socialista del BPPNIR va enviar un comunicat treient-se les puces de sobre i acusant la CORI d'oportunista.

El dilluns 9/2/2009 tots els grups polítics que pertanyen al BPPNIR van signar una declaració on acusaven a Ariel Santamaria d'haver fet electoralisme quan mediava entre la policia i les treballadores. La facció verda del BPPNIR es va reunir paral·lelament amb el comitè d'empresa d'Eulen, per intentar evitar l'evident descrèdit que s'han treballat tan bé.

El mateix dia l'Ariel Santamaria va comparèixer davant dels mitjans per aclarir la seva actitud i intervenció, perquè potser sí que l'ajuntament té alguna cosa a veure amb els drets de les persones que treballen per empreses subcontractades. El fet que la muller de l'Ariel estés entre les persones del públic, assetjades per la policia municipal el 6/2/2009, és una raó extra per deixar l'escó i baixar amb el públic.

El dimarts 10/2/2009, a corre-cuita, totes les faccions del BPPNIR van intentar mostrar una inexistent sensibilitat cap a la problemàtica laboral d'Eulen. Les faccions socialista i popular del BPPNIR van retreure als regidors verds el seu interès a sucar cullerada del conflicte d'Eulen.

Avui dimecres 11/2/2009 el portaveu convergent del BPPNIR demana que es convoqui Junta de Portaveus per debatre el conflicte d'Eulen.

Demà i demà passat se succeiran, com és previsible, 'actes de solidaritat' cap a les treballadores d'Eulen per part dels seus veritables botxins, el BPPNIR, els que signen contractes denigrants i fan servir el seu poder per manegar i desmanegar el pressupost municipal segons els seus interessos.

Tot això referma la voluntat política defensiva del moviment juantxi, que lluitarà fins la victòria final contra el BPPNIR. Visca els drets laborals! La CORI pel poble!