RSS

Opinió i acció

28 de gener de 2009

Els dimarts, entera't del que passa, amb el Ramon Sans. Capítol 16

Repassant "El Mercadal"

CORI - Oficina de Comunicació

Ramon Sans. 79 anys. Casat. Ex-lampista i ara pagès. Apodat a la "mili" com "el rojo". Ex-campió provincial d'atletisme. Té una filla i una fill. Afiliat a la CORI des del 2007. Portaveu de la gent gran i de Medi Ambient del GM de la CORI a l'ajuntament.

Ramon Sans Ortoneda 

Acabo de llegir la Gaseta Municipal "El Mercadal" del desembre del 2008. Les notícies publicades no dubto de la seva veritat, però una ciutat que pretén ser referent a nivell nacional em sembla que tindria que explicar quins són els seus projectes de futur, per què serviran i com seran pagats. Es poden projectar obres faraòniques uniques al pais? Pregunto. Les autoritats municipals són tant intel.ligents que han descobert la gallina dels ous d'or? Permeteu-me però en tinc els meus dubtes.

Estimats reusencs, heu comprovat els preus de l'aigua? Si un abonat domèstic gasta 3m3 d'aigua en dos mesos el preu és de 7,65 € el m3. Em sembla un greuge comparatiu. Al "Mercadal" el sr.Ortiz ens diu: "un any de prioritat a les persones". Hem de pagar els més humils perquè les indústries s'instalin a la nostra ciutat?

No sé qui és el responsable de circulació de cotxer per la ciutat, prego intentin eliminar les cues que provoca el Pallol, per l'arrabal de Sant Pere poden arribar a les Peixateries i els que vénen de la Riera d'Aragó que no ténen prioritat de pas en algunes ocasions arriben a la sindical, els hi asseguro que és de fàcil solució, faci'n bé les obres i estudiïn-les abans d'executar-es.

Per motius que desconec l'il.lusió de les autoritats era arribar als 100.000 habitants, l'il.lusió s'ha complert amb escreix, tan sols un petit problema, no van pensar que a més habitants les necessitats hospitalaries creixerien, una visita al oculista ha passat d'un mes d'espera a set mesos, no donc més dades personals, prefereixo que conservin l'alegria de viure, i no es preocupin, algun dia la seva vida pot dependre del regidor de torn responsable de l'hospital de Sant Joan, és un risc que correm.

La Gaseta Municipal ens anuncia a primera pàgina el dispositiu de seguretat conjunt per Nadal, entre mossos i urbanus. Sr. Alcalde per solucionar la seguretat ciutadana ens sobren lladres, així de senzill, com més habitants més tant per cent de tot, i com no, de lladres també sr.Pérez.

Sr. Perez per culpa de la seva mala política d'omplir la ciutat com sigui, tinc que plantar tres vegades més verdura que la que utilitzo. Amb aquest mètode he aconseguit, almenys, que els lladres que hi ha a la nostra ciutat en deixin una petita part per mi, l'ultima que m'ha passat va ser davant del supermercat Fraga del C/Batan, una veïna prenia un cafè amb llet, deixo la bicicleta al carrer i entro a regalar-li uns enciams, al sortir havien desaparegut les cols que hi havia en una bossa penjada a la bicicleta. Sr.Pérez, sense comentaris.

La realitat és molt diferent de la fantasia.

RAMON SANS ORTONEDA

DNI 39742147