RSS

Opinió i acció

02 de gener de 2009

Reus és blau, per Gerard Dalmau. Capítol 3

CORI - Oficina de Comunicació

Gerard Dalmau. 38 anys. Nascut a Cambrils. Viu a Reus. Casat. 2 fills. Xòfer professional. Porta un camió. Li agrada fer el "loquillo". Ex-jugador d'hoquei del Club Patí Cambrils. Soci i membre de l'associació reusenca que millor defensa els interessos dels ciutadans davant l'administració local, parlem de l'Associació PEDRA D'ARA.

El sr. Dalmau 

"ADVERTIR-LI ALS CIUTADANS QUE HI HA UNA SENTÈNCIA QUE DECLARA QUE ELS AJUNTAMENTS EL QUE ESTAN FENT ESTÀ MALAMENT I ÉS CONTRARI A DRET”.

Com ja va succeir a Manacor que mitjançant sentència del Tribunal Suprem va prohibir posar multes als vigilants de zona blava de l'esmentada ciutat notícia publicada en: http://www.elmundo.es/elmundo/2008/08/11/baleares/1218437321.html

Trist però real que a finals del 2008 els Ajuntaments de moltes ciutats i pobles continuïn aplicant i tramitant multes de ZONA BLAVA, quan el passat 30-11-2088 un JUTGE sanciona a l'Ajuntament de Sevilla que pretenia cobrar 30 € d'una multa per infracció de la ZONA BLAVA, però l'Ajuntament acaba pagant mes de 500 € en concepte de costes processals després de PERDRE EL JUDICI, donant la raó a una usuària multada i vulnerant la seva presumpció d´innocència.

En la SENTÈNCIA el propi JUTGE a més del seu raonament jurídic i de reiterar que els empleats de Zona Blava no tenen la consideració d'autoritat, és la condemna en costes a l'Ajuntament. "El JUTGE va al·legar al consistori: el condemno a costes perquè s'ho pensi abans d'imposar aquestes sancions sense una prova de càrrec suficient que enervi el principi de presumpció d'innocència".

Se li informa a l'Ajuntament que la mateixa sentència és ferma sense donar possibilitat de presentar cap recurs, analitza la Llei i la Jurisprudència del Tribunal Suprem respecte a la figura dels controladors de Zona Blava i insisteix que el controlador denunciant manca de la condició d'AGENT DE L'AUTORITAT, i per tant, " seu denúncia no tenen presumpció de cap veracitat i a de ser tractada com la de qualsevol altre particular amb el caràcter de DENÚNCIA VOLUNTÀRIA, que preveu l'Art. 4.2 del procediment sancionador en matèria de tràfic”.

És mes, el JUTGE entén que si amb la simple ratificació de controlador (Que no deixa de ser un empleat d'una SOCIETAT ANONIMA MUNICIPAL SAM) "donéssim completa carta de naturalesa com a prova de càrrec a la denúncia del controlador, cap diferència hi hauria amb la dels AGENTS DE L'AUTORITAT" (POLICIA LOCAL).

Es remarca que és a l'Ajuntament a qui correspon aportar les proves de càrrec legítimes per desvirtuar tal presumpció i a conseqüència de la falta d'una prova de càrrec legítima implica la vulneració de la presumpció d'innocència i porta a la NUL·LITAT DE LA SANCION.

RESUMINT:

- Normes i drets són iguals per a qualsevol ciutadà i Institució i són de compliment obligat.

- Vergonyós però cert que a un treballador d'una S.A. Municipal que és un ciutadà normal i corrent com qualsevol altre, des del consistori se li faculti el dret de presumpció de veracitat, sense poder disposar del mateix, ja que no és AGENT DE L'AUTORITAT, i a conseqüència d'això es vulnera la innocència del ciutadà no tenint en compte que davant la LLEI TOTS SOM O HAURÍEM DE SER IGUALS.

- A tots els ciutadans imposar al seu corresponent Ajuntament la nul·litat de les ZONES BLAVES o que la tramitació de tots els processos lligats a les mateixes compleixi escrupolosament la Legislació.

- A tenir en compte que l'Ajuntament aquesta constituït per tots els ciutadans i com representants dels mateixos no hauríem de permetre que actui en contra LA LLEI i de privilegi a un numero determinat de ciutadans que treballen per a una empresa SAM., en el nostre Ajuntament aquesta empresa s'identifica amb el nom d'AMERSAM, i no d'opció a qualsevol altre ciutadà de la mateixa categoria (i remarcant de la categoria mateixa i única) de disposar del mateix dret de presumpció de veracitat.

TRIST PERÒ CERT QUE L'ESPERANÇA ÉS LA ULTIMA EN MORIR I QUE LA LLEI NO PERMET CAP CLASSE D´IGNORÁNCIA.

La notícia sobre aquesta escrit la podeu llegir en la següent direcció Web:

http://www.diariodesevilla.es/article/sevilla/292158/la/sancioacuten/le/salioacute/cara/ayuntamiento.html

Altres direccions amb problemàtiques que deriven per sancions de ZONA BLAU són:

http://www.elcorreogallego.es/index.php?idMenu=5&idEdicion=1087&idNoticia=372187

http://www.diariodejerez.es/article/jerez/291964/denuncian/controladores/ora/aparcan/centro/si/pagar/ticket.html

http://www.farodevigo.es/secciones/noticia.jsp?pRef=2008060500_2_231185__Gran-Vigo-Concello-condona-120000-multas-estudia-como-legalizar-nuevas

CONTRIBUÏM TOTS PER POSAR FI A LES ESMENTADES IRREGULARITATS.

GRÀCIES

GERARD DALMAU PAPIO I E.N.

Enllaços interessants