RSS

Opinió i acció

04 de desembre de 2008

Els dimarts, entera't del que passa, amb el Ramon Sans. Capítol 11

CORI - Oficina de Comunicació

Ramon Sans. 79 anys. Casat. Ex-lampista i ara pagès. Apodat a la "mili" com "el rojo". Ex-campió provincial d'atletisme. Té una filla i una fill. Afiliat a la CORI des del 2007. Portaveu de la gent gran i de Medi Ambient del GM de la CORI a l'ajuntament.

Ramon Sans Ortoneda 

A través de la ràdio escolto les declaracions del sr. Rouco Varela demanant als ciutadans que perdin la memòria d'uns fets històrics que els ha condicionat la vida i de rebot la vida de la seva descendència. Crec que les seves paraules han estat dites en un moment de perplexitat. Em permeto recordar-li els fets que fan difícil que perdem la memòria.

El 18 de juliol de 1936 el General Franco, la Falange i la Església espanyola començaren una sublevació contra un govern espanyol democraticament escollit.

Aquest fet comportà començar una guerra civil que no hi tenien vot ni veu. Els llocs on s'imposà el General Franco i comanyia es començaren a matar a tota persona que els pogués estorbar, la resposta fou contundent per part del gobern, esglesies cremades i execució de persones involucrades amb la sublevació i simpatitzants, la mort començava a fer acte de presència a tot l'estat.

Per més ridícul i absurd, el General Franco sembla que va rebre l'ajut de personatges com Hitler i Mussolini, convertint Espanya en un camp de maniobres militars, probant tècniques de bombardeig i entrenament dels seus efectius militars, preparen la segona guerra mundial.

Seria interessant conèixer per quins mètodes es podria anular la memòria de les persones, li posaré uns exemples de dificultat, al cementiri de REus existeix una fosa on hi estan enterrades víctimes de bombardejos, al cementiri de Vitòria varis mausoleus on hi són enterrats diversos grups de soldats de l'exèrcit de Franco, segons les lleis amb els cadàvers no s'hi juga. Quines explicacions donariem als joves si pregunten el perquè de l'existència d'aquests enterraments?

Sr. Varela referent a l'història d'Espanya suposu que no podria explicar-la dient que l'any 1936 es produï un eclipse total de sol que va durar quaranta anys i els espanyols els vàrem passar hivernant com els ossos.

Sr. Varela no podem viure sense records de la nostra existència , a no ser que estem malalts, si la nostra salut democràtica no fos la correcta podriem intentar curar-nos acceptant que podem equivocar-nos, no es necessiten medicines tan sols humilitat.

RAMON SANS ORTONEDA

DNI 39742147