RSS

La cara B del Ple

23 de novembre de 2008

La Cara B del Ple d'octubre

Mossos d'Esquadra van identificar i demanar explicacions de la seva visita al Ple als veïns que lliurement van decidir anar a veure com es fa el circ del Ple municipal

CORI - Oficina de Comunicació

Més d'un centenar de persones demanaven la dimissió del regidor d'Esquerra Republicana i regidor d'Urbanisme el sr.Bergadà i la dimissió també del regidor d'ICV-EUiA-ETC, Ernest París, per voler perjudicar als treballadors municipals de la brossa

El rovelló 

Bé, estimats reusenques i reusencs del meu cor (com diu el sr.Tàpies), estic aquí un altre cop per parlar-vos del Ple Municipal, que va ser també vol emocionant, juantxi i surrealista.

Era un Ple Municipal d'aquests que fan historia a la nostra ciutat. Un Ple plè d' impostos i taxes municipals, perque evidentment s'havien d'aprovar les ordenances municipals per l'any 2009, on la crisi serà molt pitjor que ara. Amb aquesta crisi tenim per a rato i així ho vaig fer palès en el meu discurs.

Hi ha una cosa que no entenc, diuen que ens congelen els impostos i els apugen un 4,5%. A casa meva, el congelador a aquesta temperatura perd aigua per tot arreu. En temps de vaques flaques, l'ajuntament de Reus s'hauria de marcar un detallet de baixar-nos els impostos per a sota del IBI del IPC i del PSC, jo qué sé... En fi, que vaig votar en contra daquestes ordenances previstes pel 2009, perque vaig pensar que ja ni havia prou de sablejar a la gent amb contribucions especials, iaes, etc.

Saben que hi ha altres municipis on no es paguen contribucions especials. Ho paga gairebé tot l'ajuntament i si no hi ha pasta per fer l'obra, de moment no es fa i santes pasqües. Per això l'alcalde de Reus va intervenir justificant no sé qué no sé quantos que a Reus també es podia optar per una opció similar però que als veïns propietaris els interessa que es faci l'obra i s'arregli el seu carrer, perque així es revaloritza els seus pisos de cara a una possible venda. A més el senyor alcalde va afegir que aquestes contribucions especials es van aprovar l'any 98 del segle passat, per no tirar d'altres impostos, per pagar obres i succedanis...no sé, més o menys ho vaig entendre així. També va sugerir de congelar els sous, prestacions i contraprestacions dels regidors de l'ajuntament, segur que ho treuran per un lloc i s'ho pujaran per un altre a través d'INNOVA SL (no pas EPEL) i les seves societats anònimes municipals, amb les quals Reus aviat entrarà al llibre Guinness de Records, per ser la ciutat del món mundial amb més societats anònimes municipals. Segur que fins i tot per gestionar els lavabos del refugi antiaeri es crearà una altra SAM o una nova EPEL.

Quan a mocions, precs i preguntes el debat va estar centrat en INNOVA, Gaudí (visca la mare que el va parir) i l'aeroport de Reus, que ara es veu que se'l volen quedar els de "Tarna".

En quan a INNOVA, vam presentar una moció on demanavem que els seus beneficis anuals, que en té molts, es donés una subvenció equitativa a tots els ciutadans de Reus, perque poguessin alleugerir les despeses municipals, mitjançant micro-crèdits amb interessos per a pagar multes, contribucions especials, taxes de la brossa, etc. Un altre dels punts que la CORI va presentar era per entrar dins del seu consell d´administració (com sempre) i que això es comuniqués al Zapatero en cas d'aprovació. Convergència ens va votar a favor presentant la esmena de que es deixés a banda el tercer punt per qüestions polítiques. Cosa que vam acceptar. El PP em sembla que es va abstindre o també va votar a favor, no m'enrecordo. Però l'equip de govern tripartit va votar en contra, com és habitual. En fi si es portés a terme aquest fet, segur que la gent viuria més contenta a la ciutat, malgrat l'agreujament de la crisi.

En quan a Gaudí vaig plantejar que l´aeroport de Reus de cara al 2009, es digués aeroport Antoni Gaudí de Reus o similar, tal com pasa amb l´aeroport John Fitzegerald Kennedy de Nova York, Charles de "Gol" a París i aeroport Elvis Presley a las Vegas, (això últim no sé si és cert, però dins d'aquesta qüestió també queda bé ¿no?).

En fi millor això aeroport Antoni Gaudí de Reus, que no pas aeroport camp de Tarragona. Després de dabatre aquest tema, els convergents van votar a favor presentant una esmena on es digués aeroport de Reus Antoni Gaudí enlloc de l´altre nom, que ja ens estava bé i el PP va dir que era complicat, tractar aquest tema perquè Tarragona cada cop té més pes específic en la gestió de l'aeroport i no sé que més, per tant va proposar deixar la moció damunt de la taula, cosa que no vaig acceptar i finalment es va abstindre. L´equip de Govern va votar en contra i l´alcalde va anunciar que aquesta moció d'anomenar a l´aeroport de Reus amb el nom d'Antoni Gaudí, era una moció de l´any 1998. Per tant arrivo a la conclusió, de que com és que encara després de deu anys, tot i havent passat l'any Gaudí, encara no es digui de forma oficial, aeroport Antoni Gaudí de Reus, o Aeroport de Reus Antoni Gaudí, o el que sigui...¿potser és que els de Barcelona ens volen pendre el nom i que l'aeroport del Prat es digui Aeroport Antoni Gaudí de Barcelona? A veure si a més de trasvasaments d'aigua també hi haurà trasvasament de noms d'aeroports.

Per aquest i altres motius, vaig preguntar a l´alcalde si creia que Gaudí era fill de Reus, Riudoms o del Port Aventura, tot increpant el fet de per què la gent de Reus hem de pagar entrada a la Capsa Gaudí o Gaudí Centre, tot i havent-la pagat prèviament amb els nostres impostos, 11 milions de euros. I ara a pagar sis euros d´entrada. mentres que hi ha entitats riudomenques relacionades amb l´epicentre Gaudí ( amb tots els respetes pels riudomencs gaudinians i calderers) que entren de franc a la Capsa Gaudí i treballadors del Port Aventura ( de Vila-seca) que també. Potser enlloc d'augmentar-lis el sou com deu mana, els hi donen entradetes o for-faits del Gaudí Centre. En fi, no sé com funciona aquest ajuntament, però tot això es molt raro. Els de Reus només trepitjar el carrer o respirar, ja hem de pagar, pagar i pagar i repagar. Així doncs li vaig preguntar a l´alcalde que en pensava de Gaudí...que es pronunciés públicament sobre el lloc de naixement. L´alcalde va respondre,segons el ROM que ja m'ho comunicaria tal com permet el protocol, el decorum i la legislació municipal i en sec es va aixecar, donant per tancada la sessió plenària, d'una forma seca, abrupte i juantxi segons el meu parer, i només faltava que es baixés els pantalons ensenyant el cul a la concurrència (amb perdó de l'expressió), que per cert aquell dia n'hi havia bastanta ( veïns del passeig Prim amb adhesius que on es podia llegir la llegenda "BERGADÀ DIMITE", els veïns contra l' enderrocament de la SEDERA, els brossaires que estan a punt de ser acomiadats pel senyor París,etc.).

Fins la pròxima amics de la revolució!