RSS

Opinió i acció

30 de setembre de 2008

Els dimarts, entera't del que passa, amb el Ramon Sans. Capítol 4

CORI - Oficina de Comunicació

Ramon Sans. 79 anys. Casat. Ex-lampista i ara pagès. Apodat a la "mili" com "el rojo". Ex-campió provincial d'atletisme. Té una filla i una fill. Afiliat a la CORI des del 2007. Portaveu de la gent gran del GM de la CORI a l'ajuntament.

Ramon Sans Ortoneda 

La Central de la discòrdia 

Vivia tranquil i despreocupat, acceptava com a cosa normal que per l'edat que tinc el millor era esperar l'hora de morim. Sense presses acceptava que dels que governen no sembla molt elevat però han estat escollits democraticament. I els entesos? Diuen que el poble mai s'equivoca. Hitler va ésser escollit en principi pel poble. Si el poble arriba a equivocar-se on seriem.

El dia de les últimes eleccions municipals em visità un amic i em digué, vota a l'Ariel.

Una vegada surtí escollit aquest xicot torná i em digué: Ajuda'ls, no ténen cap. I mira per on ara sóc el representant de la gent gran i delegat de medi ambient.

De tranquil i despreocupat he passat a estar intranquil i preocupat, per exemple amb el tema de les nuclears. Si repassen les notícies que apareixen a la premsa diaria sobre Ascó o Vandellós comprendran que és preocupant que continuament s'hi produeixin averies i el sr.Joan Saura per solucionar aquests problemes es dirigeixi al Consell de Seguretat Nuclear i a les empreses de Vandellós i Ascó un pla de formació de treballadors, tal i com publica el diari "Aquí" del dia 24 de setembre. És a dir, sembla ser que no tenen empleats qualificats i si subcontractats. És a dir, peons especialitzats, però no es preocupin. Al diari "Més" del 26 de setembre el sr.Miquel Sebastian es compromet a resoldre l'expedient sancionador d'Ascó I en sis mesos. Destaca que la cobertura del procedimetn s'ha fet en dies quan normalment es triguen mesos, si no anys. Si tan sols es tractés d'una fuita de partícules, és tan complicat trobar el responsable de la feina mal feta? Per que suposo que algú deu dirigir i ordenar els treballs. Sembla que una central nuclear no pot funcionar sense que existeixin peons, especialistes, encarregats, enginyers, és a dir, diferents categories professionals i per suposat diferents sous. Recordin que aquest sr. Sebastian és ministre, Visca la inteligència! En definitiva, si viatgen per aqeustes contrades facin testament, sembla que l'Ajuntament de Vandellòs demana que canviin el nom de la central doncs els visitants del poble els hi provoca un atac de cagarrines.

El dia 24 de setembre, dimecres, fou entrevistada la sra.Pallarès per Canal Reus TV al programa Tribuna. Les seves declaracions són en veritat curioses. La sra. Pallarès digué "Hi ha una actualització constant del Pla d'emergència Nuclear", malament anem si s'ha d'actualitzar tant. "Hi ha una necessitat de coordinació del Consell Nuclear" sense dubte. Estimada senyora Pallarès si tots van pel seu cantó deu semblar una casa de "senyores de l'honor" averiada. Si us plau facin tots els deures. És que no compleixen les seves obligacions? Es recorden vostès d'anar a cobrar cada final de mes?

INFORMACIÓ GRATUÏTA ALS ALCALDES ADAPTADES AL MOMENT ACTUAL: Quina diferència hi ha entre abans i el moment actual? No és que cada vegada anem pitjor? No es fien les diferents administracions. Això vol dir que procuraran servir els interessos particulars econòmics de diferents sectors sense tenir en compte la seguretat de la població?

I per anar acabant, el magatzem o dipòsit de residus nuclears després de 30 anys, més o mens, no saben on instal.lar-lo, tampoc sabem on ho tiren ara.

No es preocupin, aquesta senyora ha fet l'aprenentatge polític a l'Ajuntament de Reus, tota una garantía dels seus mestres, els del Tripipartit local, assessorats per un bisbe, un capellà, una majordoma i un escolanet, en fi insisteixo: Feu testament! Particularment intento dissimular la meva preocupació i canguelo.

A la pàg.9 del mateix diari i dia que el sr.Sebastià anunciava resoldre l'expedient sancionador d'Ascó I, l'alcalde parlà amb l'Arquebisbe i tal vegada decideixen el camí més curt fins al cel, en cas que vagin mal dades a les centrals nuclears.

RAMON SANS ORTONEDA

DNI 39742147