RSS

Notícies

24 de setembre de 2008

La CORI us desitja una bona Festa Major

Tot i que reconeixem que les festes de Tarragona i València, per posar dos exemples, són molt millors

CORI - Oficina de Comunicació

Els membres de la CORI faran una sèrie d'actes per homenatjar la patrona del partit i de la ciutat

Marc Sardà 

Estimats reusencs i reusenques del meu COR:

Em congratula totalment poder desitjar-vos unes bones Festes Majors de Misericòrdia 2008. La CORI també celebra aquest dia tan assenyalat per raons òbvies. Com tots sabeu el nom de CORI empasta molt bé amb el nostre tarannà de ser de Reus com el General Prim o la beguda Plim. Però també voldria comentar un altre aspecte que té a veure amb la nostra formació política i la Verge de Misericòrida, que no només té en comú el seu nom (CORI diminutiu de MISERICORDIA).

Com tots sabeu, l'any 1592, la ciutat de Reus estava colpejada per la Pesta, i la Verge de Misericòrdia se li va aparèixer un cop a la pastoreta de cabres, Isabel Besora, dient que Reus només podia guarir si se li feia la devoció pertinent, ella ho va comentar al Consistori de llavors i ningú li va fer cas. Llavors se li va aparèixer per segona vegada i donant-li un petó a la galta esquerra, aparegué una rosa marcada, i fou en aquest moment quan tothom se la cregué, i se li feu cas, tota la ciutat començà a fer els honors pertinents a la Verge de Misericòrdia, essent patrona de la ciutat, primer amb una capella a Sant Pere, després una ermita al lloc de l'aparició i finalment el magnífic santuari que tenim ara.

Això són fets històrics que apareixen datats en les actes municipals de Reus, no es tracta d'una llegenda mariana, sinó de fets reals.

Fent paralelisme amb aquest fet tan vinculant en la cultura, folclore i religió de la nostra ciutat, el partit polític CORI es va presentar per primer cop a l'any 2003 sense obtenir representació al Consistori, i en plè 2007, contra viento i marea que es diu, finalment els reusencs submesos per la plaga de la mediocritat i nefasta gestió municipal (no cal entrar en detalls), va decidir encomenar-se a la CORI un altre cop (aquest cas a nivell polític), de manera que entrés a dins de l'Ajuntament, convertint-se en una mena de vacuna o revulsiu del virus “politicus-xupopterus” que fa tants anys que contamina la nostra ciutat, portant-la en perill d'extinció.

Bé, no vull ser més demagog i voldria dir-vos que jo sempre he relacionat la festa Major de Misericòrdia amb anys de pluja,visites al santuari, la estrip padrina i el masclet quan era gratuït. Molta festa, molta canya, cremant els darrers cartuxos de l'estiu, però enguany he de comunicar oficialment que estic trobant aquestes festes de Misericòrdia més sosses que mai. Tot ja va començar malament fa uns dies amb la visita al refugi i la festa major no acabarà gaire millor, com segueixi massa temps fent de Regidora de Cultura de Reus haurem d'anar DEL CEL A L'INFERN, PASSANT PEL PURGATORI.

En fí, reusenques i reusencs del meu cor, que TINGUEU BONA FESTA MAJOR DE MISERICÒRDIA!!

Ariel Santamaria i Matas.