RSS

La cara B del Ple

31 de juliol de 2008

La Cara B del ple del 24 de juliol del 2008

Un ple per la història

CORI - Oficina de Comunicació

Tot i els esforços de CiU d'acapar el Ple, un altre cop, i gràcies el nostre regidor, la CORI centra totes les mirades

"Tenim coneixement de l'acte de conciliació celebrat divendres 18 de juliol. També tenim coneixement de l' acord extrajudicial que van acordar el senyor Regidor i la cap d' alcaldia implicada en aquest acte de conciliació, pel que hem congratulo que per aquest acte de conciliació, vostè mateix renuncia a empendre accions legals. També li comunico que la senyora afectada, també davant meu i davant del Secretari, s'ha compromès a no exercir accions legals contra ningú, amb motiu d' aquest acte de concilició. Jo penso que aquest és el camí d' arreglar les coses, jo hem congratulo tant per vostè com per la persona afectada.

Li he de dir que fa pocs dies que vostè va presentar aquesta demanda de conciliació, una querella contra una treballadora de l'Ajuntament a la qual aprecio de manera especial, atribuint-li relació amb els fets de la distribució en el saló de Plens d'unes fotografies en la qual vostè surt despullat en un concert que va oferir, imatges publicades en un mitjà electrònic d'abast nacional, en que s'esmentava la seva condició de regidor.

Miri senyor Santamaria, jo no m'amagaré mai darrera dels meus subordinats, ja sigui la cap de serveis o qualsevol altre persona auxiliar, sota la meva direcció, per això assumeixo per a mi tota la responsabilitat, per que com Alcalde de la nostra ciutat, soc el màxim responsable de tot el que passa en aquest ajuntament i de preservar la bona imatge de la corporació, en particular de qualsevol dels seus membres, inclòs vostè.

Com tots vostès saben, el dia en que es van produir els fets, divendres dia 25 d'abril, al inici de la sessió vaig condemnar-los amb les paraules següents:

" EN PRIMER LLOC HE DE DEMANAR EXCUSES PER LES IMATGES QUE DEGRADEN PERSONES, IMATGES QUE DEGRADEN TAMBÉ A AQUESTA INSTITUCIÓ "

Per tant havent expressat dites excuses, seria improcedent anar més enllà en la via judicial contra una funcionaria d' aquest ajuntament o qualsevol altra persona. En aquest sentit com alcalde i responsable últim de caràcter polític de tot allò que afecta l'activitat municipal, vull expressament reiterar el següent:

Ratificar les disculpes al senyor Santamaria, als components del seu entorn polític i de qualsevol altre ciutadà que s'hagi pogut sentir ofès. I manifestar que mai va haver-hi intenció ni d'injuriar, ni menysprear la imatge i l' honor del senyor Santamaria, per tot això assumeixo el compromís de ficar els mitjans per què no es torni a repetir fets similars i preservar el correcte decorum de tots els regidors, missió i honor de trobar la col.laboració de tots els membres de la Corporació. Espero que aquestes disculpes hagin donat per satisfet i si es així, tanquem aquest desafortunat malentès ".

Aquest fou l'insigne i honorable discurs (fil per randa), que feu el nostre batlle municipal, l'ecxm Lluis Miquel Perez, durant el passat Ple Municipal del dia 24 de juliol, demanant disculpes i autoimputant-se l'autoria de la col.locació de les "fotografies" d'aquell Ple celebrat el dia 25 d'abril, on apareixia el meu "body" despullat, arran d'una actuació celebrada al Senglar Rock a finals de juny del 2006.

En fi, aquest era l'objectiu prioritari que volíem cercar arran de la querella presentada contra la seva secretària, la senyora Carme Cano Navarrete. Jo fins i tot sospitava que no fos idea de l´Eduard Ortiz (tal com pensava molta gent de la ciutat), però, en fi, finalment ha estat cosa de l´alcalde, si heu fet una porra i l´heu encertada us dono l'enhorabona.

Per tant aquestes disculpes tan insignes, eren unes disculpes que el meu advocat hem va recomanar que havia d'acceptar a canvi de retirar la querella, així, tots plegats ens estalviàvem bastants eurets i bastantes hores de judici, per arribar al mateix objectiu, trobar un culpable i que aquest es retractés públicament demanant excuses.

És evident que això no es podia aconseguir per les bones, a través de Juntes de Portaveus, intentant que es portés a terme una comissió de investigació dels fets, etc. De manera que jo mateix m´havia de buscar la vida, i tirar directament per la via judicial.

La meva resposta davant de tot això al excm. senyor alcalde de Reus, (si us interessa) fou la següent:

"Miri senyor Alcalde, li accepto la disculpa, però estic totalment xoquejat, totalment sorprès de que sigui vostè el responsable d´aquests fets. El que no entenc és que fins ara ens ha fet creure a tots els portaveus, regidors i ciutadans de Reus de que mai es trobaria el culpable d'aquest afer de les fotografies.

Miri senyor Alcalde jo mai hagués fet una cosa com aquesta, com vostè sap de sobres, jo sempre dono la cara. Vostè em pot caure bé o malament com a persona o per la seva ideología política, però jo sempre l´he respectat com alcalde de la nostra ciutat, per què la gent l'ha votat, però a mi també m'han votat i se m'ha de respectar com a Regidor que sóc de l´ajuntament, agradi o no agradi".

Un comentari d'aquest tipus era l' únic que es podia dir en una situació com aquella, podria haver estat més punyent, més esferidor i juantxi, però la veritat és que ja estava fart del tema, i el millor era fer una valoració a posteriori total, després de consultar-ho amb el nostre advocat, l´honorable Sr David Peña i Nofuentes.

El que si haig d' afegir, és que no va haver-hi cap acord extrajudicial, ni econòmic ni res de semblant entre alcaldia i el regidor de la CORI, simplement un acord entre advocats per a tenir les dues parts satisfetes judicialment, el qual va trigar més de tres hores en portar-se a terme, sobre el text que havia de llegir l´alcalde, el que implicava aquell text, etc.

Seguint parlant del passat Ple del dia 24 de juliol, la CORI va presentar la moció de crear una piscina nudista a la plaça del Canal i la de instal.lar un follòdrom a la Fira de Mostres, enlloc de Metrovacesa, evitant que el palau firal anés a terra, tal com volen fer aquests polítics que manen. Les dues foren votades totalment en contra per part de la resta de partits polítics. És una llàstima que a Reus no es faci cap follòdrom o quelcom versemblant, encara que sigui amb un nom políticament més correcte com "Espai de Relació", tal com ens va dir el senyor Paris d´ICV, referint-se al nom políticament correcte d'un "follòdrom". Si es fes quelcom versemblant, encara que fossin uns baixos, una carpa de circ, una rulot al costat del Parc del Roquís, on hi fiqui "follòdrom municipal", això donaria bastanta trascendència i promoció mediàtica a la nostra ciutat. Ho dic, per que justament després del Ple Municipal, van venir els de la Sexta a fer un reportatge sobre el follòdrom i de nit em va entrevistar Honda Cero sobre aquest tema i a l´endemà a les deu del matí, tenia a Informativos Tele 5 al meu despatx per parlar sobre follòdroms i fotografies nudistes.

En fi, no és per coaccionar a la resta de Grups Municipals, però això del follòdrom és la veritable alternativa de promoció socio-político cultural de la nostra ciutat a nivell mundial, tornar a ser Reus París i Londres en plè segle XXI, i no parlo d'un prustíbol, sinó d'un follòdrom, per què els follòdroms no és per a practicar qualsevol mena de prostitució, simplement, habilitar un espai on les parelles o amics, puguin fer sexe quan surten de festa o quelcom versemblant, sense anar a descampats, casa dels sogres, qualsevol portal abandonat del barri del Karma, etc. Anem al tanto amb això del follòdrom que algú ens pendrà la idea i haurem perdut una magnifica oportunitat de ser pioners en instal.lar un follòdrom municipal com déu mana, encara que sigui a l'Expro-Reus.

Que tingueu bones vacances, jo i el meu grup municipal creiem que ens les mereixem. Al setembre seguim amb la revolució Juantxi.

Ariel Santamaria i Matas