RSS

La cara B del Ple

10 de juliol de 2008

La Cara B del Ple de juny del 2008

SAN(G) PERE(Z) 2008: La ressaca

CORI - Oficina de Comunicació

Després de dies d'intentar superar les borratxeres i conseqüents ressaques, per fi em poso a escriure per fer-vos arribar breument les sensacions del passat Ple i de la Festa Major

L'Ariel amb bigoti i l'elegant trajo vermell al sopar dels bigotis 

Com succeeix cada any, els Plens realitzats durant el mes de juny, gairebé en plena Festa Major, són de caràcter extraordinari, no pas ordinari. O sigui que no hi ha temes de debat de política local, són més aviat temes honorífics o mocions d'Alcaldia o de l' Equip de Govern, que s'han de votar durant aquesta jornada, quelcom semblant succeïx durant el Ple de Nadal.

Per a mi és totalment incomprensible, perquè no es poden debatre mocions, precs i preguntes de tots els Grups Municipals, tant de l'Equip de Govern com de la oposició, ja que només es fan 10 Plens Ordinaris al llarg de tot l'any. S'hauria d' aprofitar aquests Plens, per seguir fent i debatre política municipal, no cal que això sigui en Plena Festa Major, però si una setmana abans o després. En fi, coses de la Casa Gran.

Aquest Ple del passat 26 de juny, es centrà en la Presa de possessió del Sr. Josep Allueva Latorre, el nou regidor socialista, substitut de la Teresa Pallarès. Aquest senyor havia estat molts anys president de l'associació de veïns del Mas Vilanova de Reus i anava de número 12 de la llista socialista.

Després es donà compte de distints decrets d'Alcaldia relatius a l'organització municipal, on la senyora Martina García prengué presa de possessió d'una nova regidoria, en realitat substitueix la que acabava d'abandonar la senyora Teresa Pallarès, que es tractava de comerç i turisme, aquest cop transformada en promoció comercial i turística de la ciutat, creada arràn dels marrons de tot això de Metrovacesa que finalment sembla que s'instal.la a la nostra ciutat, per donar pel sac a les botigues del centre de Reus i als veïns de la zona del Parc de Sant Jordi, i no parlo només dels residents del Bell Parc, o del carrer Gaudí sinó també els residents de la Riera Mirò, carrer Muralla, avinguda Marià Fortuny, etc...

Després es va tractar les següents mocions sobre:

1) La fusió de les societats anònimes municipals AREMSA d'aigües de Reus ( de la quals la CORI no en forma part ni tenim cap representant ), per tal de formar part de la nova societat GIAC.SA que pertany a Medi Ambient.

2) Expedient de modificació de crèdits de l' Ajuntament i dels Organismes Autònoms administratius.

3) Aprovació definitiva dels Estatuts de la EPEL, aquesta escissió d'INNOVA, de les empreses municipals lliures de mercat, en la qual si deixen entrar al nostre Grup Municipal, malgrat que es reuneixi un cop o dos a l'any.

4 ) Un parell de juantxades urbanístiques del senyor Bergadà d'ERC, sobre la modificació puntual de la Revisió del Pla general d'ordenació urbana de Reus de l'àrea 6.1 "MAS MAINER" i de la modificació del Pla general d' ordenació Urbana de la finca Pich Aguilera, ubicada a l' avinguda President Companys ( altrament conegut com l'Avinguda de la Metadona) on volen fer un bloc de sis pisos al solar on hi havia l'antiga sedera. Segons tenia entès des de feia anys allí s'hi havia de fer una zona verda, però es veu que dóna més pasta fer blocs de pisos i que són per finançar les obres del nou hospital de Reus.

Cal dir que vaig abstenir-me de votar a favor de totes aquestes mocions tan frikis per part del Consistori.

Durant la reunió prèvia que va tenir lloc a la Junta de Portaveus, on hi havia el senyor Eduard Ortiz fent d'alcalde, es va deixar damunt de la taula la proposta d'ICV-EUiA, de les millores salarials de les treballadores i treballadors mileuristes perquè no ens havia fet arrivar aquesta proposta a la resta de Grups Municipals de la oposició.

Dies després d'aquest Ple tan "light", que gairebé no va durar més de mitja horeta, vaig participar en els actes festius que em pertocaven com a Regidor, com les Completes de Sant Pere, on vaig estrenar el meu nou "uniforme" de Regidor Juantxi, color vermell fosc, i realment va ser tota una sensació. Ma mare, que és de Reus de tota la vida em va suggerir que no portés un model tan provocatiu com aquell per anar a completes, però jo el vaig trobar tan elegant que vaig pensar que seria positiu per a la meva imatge de Regidor. Així com el blau cel és el color de la Festa de Misericòrdia, el vermell sang, es de Sant Pere, molts cartells de la Festa Major han fet servir aquest color, fins i tot les samarretes amb el dibuix de la Tronada son de color vermell, a més anava conjuntat amb els colors del seguici religiós que cada any custodia la imatge de Sant Pere presidit pel Prior de Reus i l' arquebisbe de Tarragona.

Això sí, vaig passar molta calor, però el fet de que uns quants sectors del públic assistent m'aclamessin com "ALCALDE" de la ciutat, em va donar molt d' ànim, igualment que a Barraques, on vaig parlar amb més de cinc-centes persones que em volia conèixer i felicitar-me per la tasca que estic fent com a Regidor de la CORI.

Amics i amigues, seguidors de la revolució, després del Ple, de la festa Major de Reus, de les 7 festes de barri de la setmana passada i les que vénen aquesta setmana, vull dir-vos que si jo fos alcalde, faria una Festa Major de 20 dies i les repartiria per tot Reus fent una macro festa major com ens mereixem.

Fins llavors, a beure per no veure!