RSS

Notícies

09 de juny de 2008

La Cara B del Ple de Maig del 2008

Aquest cop no hi va haver fotografies escandaloses de per mig

CORI - Oficina de Comunicació

Cap de les dues mocions presentades pel nostre grup municipal va prosperar com es mereixien

Hi han cigarretes que sobren 

Tiffany Fallon 

En primer lloc em congratula dir que a través d'aquest apartat de la nostra web, s'ha creat escola, perquè a partir d'ara també hi ha un altre Grup Municipal que farà el possible perquè tota la ciutadania de Reus, s'enterés del que es parla i trajina en els Plens Municipals, oberts totalment a la ciutadania. Encara que ho faran des del seu punt de vista polític, molt diferent al nostre, evident.

En fi, el passat Ple del dia 30 de maig, es van tractar temes de ciutat, vam patir la segona dimissió d'una regidora del PSC_PSOE en menys d'un any. Recordem que la sra. Teresa Felip que anava de núm.10 de la llista ni tant sols va arribar a jurar el càrrec de regidora. I ara, un any després, la sra. Teresa Pallarès dimiteix per què passa a un escalafó més elevat, ni més ni menys que de Subdelegada del Govern a Tarragona. El nostre Grup li desitjà tota la sort del món.

Naltros en aquest Ple, vam presentar dues e-mocions. No vam tenir temps material per penjar-les a la web i que la gent les votés, tal com fem sempre, però en teoria el Ple de maig estava anunciat pel dia 6 de juny, però en sec ho van adelantar, perquè a partir d'ara es veu que les sessions plenàries es volen celebrar a principis del més següent que pertoqui, per motius d'horaris i comptabilitat amb certs regidors de l'equip de govern i de la oposició.

La primera moció que va presentar la CORI fou una sol.licitud d'un col.lectiu de veïns de les parcel.les Cases, on sol.licitaven dues rotondes al carrer Milà i Fontanals, en la part que es creua amb els carrers Pintor Fuster i Astorga, per alentir el trànsit en aquesta part de la ciutat, ja que és una zona de Reus, on els vehicles circulen ràpid i en aquest lloc de Reus, reuneix les peculiaritats físiques d'una mena de pol.lígon escolar on cada dia hi van uns 2.000 alumnes entre els col.legis i llars d'infants, donant lloc a un moviment de unes 10.000 persones entre les 8 i 18 hores del calendari escolar.

Aquesta moció la vam recollir directament d'una petició del sr. Juan Antonio Carricondo Oyonate en nom i representació de 211 ciutadans de la zona de les Parcel.les Casas, Urbanització Muixí i rodalíes del Pavelló Olímpic.

Només llegir el comunicat, l'alcalde, em va recriminar de bon rotllo, que l'anunciat de la moció estava mal plantejada ja que dèiem “Parcel.les Cases” del Barri Fortuny i ell deia que allò no era el Barri Fortuny, tot recordant-nos la seva biografia.

Després el sr. Ortiz va anuncia que retiréssim la moció perquè ja s'havia fet un estudi i un projecte d'aquesta urbanització, als quals hi podem tenir accés, sempre que ho volguem i que votar a favor d'una moció, vers un projecte el.laborat d'antuvi per l'ajuntament era del tot incongruent.També era incongruent que ell no avisés de tot això abans del Ple, al menys durant la junta de Portaveus. Per això, malgrat les esmenes del PP i CiU, van dir que votarien votar a favor de la moció si a canvi de que s'estudiés la possibilitat d'altres alternatives a les “rotondes” per solucionar aquest problema de trànsit viari. Finalment vaig acceptar retirar la moció a canvi de poder estudiar el projecte, tal com havien sol.licitat els veïns, que l'ajuntament ho consultés amb ells i si no ho fan així la tornarem a presentar.

Quan això ho vaig comunicar al sr. Carricondo, aquest es mostrava totalment sorprès per desconèixer que l'Ajuntament de Reus ja portava a terme els estudis i accions pertinents per a realitzar les dues rotondes que es sol.licitaven en l'e-moció.

La nostra segona moció, un xic més pol.lèmica i juantxi, però que era en benefici de la ciutat i la Festa Major de Reus, versava en que els pàrquings municipals i les zones blaves fossin gratuïtes durant els dies hàbils del calendari festiu de Sant Pere i Misericòrdia, perquè tothom pogués gaudir amb més comoditat que mai dels actes festius.

Després també vaig demanar que s'estudiés la possibilitat d'habilitar pàrquings disuassoris de caràcter provisional durant la Festa Major.

Evidentment l'equip de Govern va votar en contra, per què deien que això seria una mena d'”hecatombe” pels comerços i habitants de la ciutat, als quals a través de la zona blava i dels pàrquings, l'ajuntament ofereix un servei de fluïdesa d'estacionament, etc, etc i que a Reus actualment compta amb menys zones blaves que altres anys i que hi ha grans ofertes per estacionar als pàrquings municipals.

El GM de CiU es van agafar més o menys al mateix, però van dir que votarien a favor de la segona opció (la dels pàrquings dissuassoris), de manera que fossin definitius per a la ciutat.

Durant la intervenció del GM del PPC el sr. Mallol va comentar que la CORI no podia acceptar l'esmena de CiU, perquè era una ampliació de l'esmena de Festa Major, i que CiU s'havia d'atenir només al contingut exacte de la moció , que per això ells també volien que hi hagués més pàrquings per tot l'any, de camions i motos incloses. Vaig acceptar les dues esmenes i la moció de la CORI es va votar per partida doble. En quan a la gratuïtat de les zones blaves em vaig quedar totalment sol, però a la dels pàrquings dissuassoris es podia haver produït un cas d'empat entre Govern i Oposició, fent valdre el vot de qualitat de l'alcalde, ja que al dimitir prèviament la sra. Pallarès, l'equip de govern tenia 13 vots, els mateixos que CiU, PP i CORI. Casualment faltava el sr.Gallardo del PP, que en aquells moments s'havia absentat del Ple, potser per anar al lavabo o per fer una trucada, total que per culpa de la seva absència la moció amb l'esmena del PP no va ser aprovada. Molts cops quan un regidor es troba malament, té migranya, estrès, o el que sigui, el senyor alcalde li dona permís per abandonar el Ple. Però casualment després de la votació de la moció de la CORI el senyor Gallardo va tornar. Si no hagués estat així s'hagués produït un empat tècnic i l'alcalde hauria de fer servir el vot de qualitat.

De totes maneres això es va produir quan el Grup de CiU va presentar la moció de revocació de l'acord de cedir aigua a Barcelona, que es va aprobar durant el passat ple del 4 d'abril. L'alcalde, totalment sorprès a l'hora de la votació, no s'ho podia creure i va a tornar a fer la votació. Potser es pensava que jo m'abstindria o votaria en contra del “meu mentor” el sr. Pellicer. Total que el fet de fer prevaldre el seu vot de qualitat en un Ple va donar símptomes de debilitat política del govern. Ai el dia en que la CORI torni a presentar una nova moció del Follòdrom i acceptem les esmenes del PP o CiU, fint i tot ICV, i torni a succeïr el mateix.

Ja per acabar, “reusenques i reusencs del meu cor” voli dir:

¡VISCA SANT PERE I VISCA EL FOLLÒDROM!