RSS

Notícies

13 de març de 2008

Ereccions espanyoles, el balanç.

Si se'n pot fer algun

CORI - Oficina de Comunicació

És evident que aquestes eleccions seran les últimes sense un partit juantxi que els hi faci ombra

Lo Txiki 

El passat diumenge 8 de maig, es produïren les ereccions Generals amb la victòria del sr.ZP i la bipolaritat bipartidista. Arran de tot això ja han començat a rodar caps d'altres formacions polítiques tripartidistes. De totes maneres CiU aprofitarà per fotre cullerada i demanar el cap del sr. Carod Rovira i la sociovergència serà la gallina dels ous d'or en la nova política catalana. Així m'ho va dir l'esperit del timbaler del Bruc quan s'em va aparèixer en somnis la passada nit del 8 al 9 de març. L'autodeterminació ja es troba determinada pel club Bildeberg i l'Opus Dei un altre cop.

Seguint parlant d'ereccions generals, hi ha hagut formacions polítiques catalanes que no se'ls hi ha pogut aixecar el nombre d'escons de les Corts Generals. Com seria el cas d'Esquerda Republicana que han sofert un bon "gatillasu" passant de 8 diputats a 3. És evident que la seva dignitat política ha quedat totalment tripartida, degut a que a sofert un càstig per part dels seus votants fidels, que potser han anat a parar a les arques socialistes, convergents o divergents. Sospito que darrerament també existeix el perfil de votant d'Esquerra que en les generals vota al PP, per allò de la retroalimentació, entre les dues formacions. Si enguany el PP guanyés les eleccions generals, amb el senyor Rajoy de President de "España", segur que ERC tornaria a pujar un muuuuuuuuuuuuuuuuuuunt de vots en les del ereccions del Parlamanent Català del 2010 ( si s'arriba).

En el cas de la nostra ciutat, hem de fer un anàlisi exhastiu dels 20 mil vots obtinguts pel PSOE a Reus, quelcom increïble si també es reflectís a les eleccions municipals, el sr. Lluís Miquel Pérez seria alcalde per majoria absoluta, sense tripartidisme pel mig. Dóna molt a pensar que com és que aquests resultats de les Generals no es reflecteixen a les Municipals. ¿És per quelcom personal entre els Ciutadans (de Reus) i el nostre batlle municipal?.

Jo sempre he passat d'estadístiques, enquestes i altres paranoies friki-polítiques. Però el cert és que la gent vota a qui li dóna la gana i l'exercici del vot democràtic no pertany als partits polítics que es presenten i que sempre volen guanyar, sinó al ciutadà de peu. Aquests vots també poden anar a parar al rebot polític a través de l'abstenció, el vot en blanc o el vot de càstig-punyetero i juantxi.

Per concloure m'agradaria comentar que tot plegat, ja sembla que estigui amanyat i pactat d'antuvi gairebé uns quants mesos abans de les ereccions i que el cara a cara entre Rajoy i Zapatero estava més preparat que un concurs de playbacks. Un debat totalment injust, perque aquest cara a cara a l'estil americà, també haurien d'haver participat les altres formacions polítiques que també ténen representació a les Corts Generals. Aquí encara no estem als EEUU on només hi ha bipartidisme. Aquí encara tenim varietat política per escollir, vull dir amanida verda amb tomàquets vermells, rodantxes de bona botifarra catalana i olives blaves transgèniques del PP.

En fi, només falta que el senyor Rodolofo Chikiliquatre guanyi el festival d'Eurovisió i que les galetes Chikilin ens patrocinin la Campanya del 2010, 2011 i les que convingui.