RSS

Notícies

04 de gener de 2008

Arriba la Cara B del Ple de desembre

Reus
CORI - Oficina de Comunicació

Al Ple hi havia molta gent, potser el cop que més n'he vist, vaig trobar-hi a faltar al sr.Tàpies. Tanmateix va ser curiós veure com la majoria d'espectadors marxaven després de la meva interpretació fent-me senyals de victòria. Suposo que devia ser molt dur pels altres portaveus sentir-se abandonats d'aquesta manera.

Simulacre de la Policia (en cas de no arribar a lo pressupostat els obligaran a multar-se entre ells) 

La veïna del 3r 

Juantxis del meu cor, el passat divendres dia 21 de desembre es va portar a terme el darrer Ple de l'any, monopolitzat pels pressupostos del 2008.

El meu discurs fou una gran vanaglòria a l'actual equip de govern per aprovar uns pressupostos tan super-mega-faixon d'elevats. Entre les empreses municipals i l'ajuntament remouran més de 300 milions d'euros. Vaig felicitar-los perque així podriem sortir, per fi, al llibre Guinness de Records, per ser la ciutat de 100 mil habitants amb el pressupost més hiperelevat del món, a hores lluny del que es maneja a Las Vegas per habitant, però aquí estem, que collons.

Per una banda vaig aprofitar per criticar al govern que és una vergonya preveure que ens clavaran 4 milions d'euros en multes l'any vinent abans de sortir de casa, un milió més que al 2007. Em pregunto si dimitirà el responsable d'educació viària de l'Ajuntament pels seus demostrats fracassos. A més és una incongruència, gegant com la Prioral, que hagin de clavar-nos tantes multes i el material d'escriptori de la Policia Local sigui només de 1.000 euros l'any i l'any passat era de 3.000. On les apuntarà la Policia? No m'imagino al sr.Paris obligant als deixebles del sr.Ortiz a reciclar les multes.

De totes formes, el sr.Ortiz (l'autèntic alcalde de Reus) va defensar que enguany seran menys multes però que n'hi hauran més de cobrades. En fi, al tanto amb el cotxe, la bici o els patins aquest 2008.

En quan a les votacions, la idea inicial (molt inicial) era jugar-nos l'aprovació dels pressupostos tirant a l'aire una moneda de xocolata, però al comprar-la vaig adonar-me que tenia dues cares. Després vam comentar la possibilitat de votar-hi en contra, no hagués estat malament, però sis rondes de cervesa després vam decidir abstenir-nos, més que res per què ja no veiem els números i total el govern tenia l'aprovació del pressupost assegurat, així que vam preferir divertir-nos una estona pronosticant com aniria la cosa, i la vam encertar al cent per cent. Us he de dir que cada dia m'esgarrifo més al comprovar com poden arribar a ser els del PP, la seva aportació als pressupostos d'enguany és posar càmeres a les rondes per mirar el trànsit des de casa via internet. Algú, que no sigui un friqui, mirarà el trànsit des de casa abans de sortir? Estan posant en dubte la feina de la nostra Policia? De totes formes si us hi fixeu bé és una modificació a la nostra promesa electoral d'instal.lar el GPS a la Policia Local. No m'extranyaria veure al Machado a les llistes del PP a les pròximes eleccions.

CiU, amb el Fèlix Oliva refredat al capdavant, hi va votar en contra sense masses arguments i traient pit per haver fet que els pressupostos es féssin en una sessió extraordinària.

Evidentment, naltrus, sense Follòdrom i Barri Roig dins els pressupostos, tampoc podiem votar-hi a favor (tal com volia l'equip de Govern).

Aquest any vam pecar de novells en la presentació d'esmenes per als pressupostos, us he de dir, que ningú em va comentar la possibilitat de poder-ne fer, però bé, em serveix de cara a l'any vinent.

Aquest Ple era molt més important del que em pensava, mai havia sentit unes vibracions tan emprenedores, inquietants alhora que extranyes dins dels passadissos de l'Ajuntament (serà per què s'hi jugaven l'augment dels sous?). A partir d'ara el nostre Grup Municipal ja sap la dinàmica del Ple de pressupostos per l'any vinent.

I també aniré previngut de que l'Alcalde no em torni a encomenar els seus refredats abans de Nadal. Perque creieu-me que les he passat putes durant aquests dies de vacances.

Bon any!