RSS

Notícies

04 de desembre de 2007

La Cara B del Ple de novembre

El sexe posa molt nerviosos als regidors del BPPNIR

CORI - Oficina de Comunicació

Cada cop que hi ha alguna moció que parla de sexe se'n lia una de grossa als Plens. No sé si va ser per la lluna o pel meu vestit nou, l'excitació política en la seva màxima expressió va arribar al Ple.

Per nadal tot s'hi val 

Aquest Ple municipal que va començar a les 12.30 hores i que va acabar a 2/4 de 5 de la tarda fou molt emocionant i intens. També podria qualificar-ho com un dels més juantxis que es deuen haver celebrat dins del nostre ajuntament de Reus. Jo sabia d'antuvi que el meu nou vestit taronja d'Elvis augmentaria el meu protagonisme dins el Ple, i dit i fet, la gent va quedar totalment al.lucinada pel vestit i per les meves intervencions. Jo una mica també, la veritat.

Els primers temes a tractar eren diferents punts d'INNOVA, sobretot l'encàrrec de construcció i gestió del nou hospital de Sant Joan al Techno-park de Reus, on es veu que l'actual hospital de Sant Joan ha de subcontractar al vell els serveis de les obres del nou a través d'INNOVA o quelcom similar. Després s'havia d'autoritzar a INNOVA a la contractació d'un préstec de llarg termini d'uns cinquanta milions d'euros i altres préstecs a través d'Hisenda-Tresoreria, endeutant-nos encara molt més del que està. Però l'alcalde va prometre que al final del seu mandat, ell pronostica que pel 2011, l'ajuntament només estarà endeutat fins a un 58´9 per cent, enlloc del 86´9 que es pretén arribar avui en dia. Es veu que en termes municipals com Reus, que ja ténen més de 100.000 habitants, ens podem endeutar fins a un 120 per cent segons la llei. O sigui que potser encara ens hauriem d'endeutar molt més, tot això segons l'equip de govern.

En les mocions plantejades desde el Consell d'Administració d'INNOVA, en el qual el nostre Grup Municipal no hi forma part, em vaig abstindre o votar en contra segons tenia previst. Durant el temps que van durar aquestes mocions el sr. Pellicer m'anava mirant i fent senyals rares, jo vaig seguir-li el joc i li contestava fent-li l'ullet i movent els dits de forma desigual, la veritat encara ara no sé que volia.

Després parlant de la política municipal d'habitatges gestionada a través de GUPSA, que és una espècie d'inmobiliaria de l'ajuntament gestionada com una SAM (societat anònima municipal), vaig proposar que de quan en quan es riféssin pisos pel jovent, al menys un cop l'any, i al mateix temps vaig incidir sobre si hi havia un estudi real sobre la demanda d'habitatges que hi havia en la nostra ciutat, no només per a gent jove, sinó també per a gent d'altres edats. Fent un incís per saber si el nostre regidor d'urbanisme dóna llicències per construir pisos de protecció oficial a la babalà, o bé els dóna segons la demanda real que hi ha.

Després vaig poder escoltar una esplèndida intervenció de la regidora de cultura Empar Pont, que parlava sobre l'ampliació de la xarxa de biblioteques públiques a la nostra ciutat, on ja es tenia previst, com són la zona del Mas Iglesies i Riera Mirò. També adequar els espais de biblioteques dels centres cívics del Barri Gaudí i posar una sala d'estudis al Centre Cívic Ponent.

En aquest aspecte li vaig preguntar si sabia alguna cosa sobre la probable i futura municipalització de la biblioteca del Centre de Lectura i em va respondre que de moment no hi havia res planificat, simplement convenis biliaterals entre la biblioteca pública Xavier Amorós i la del Centre de Lectura.

Després van arribar les prepostes de resolució de CiU per evitar el tancament de TV3 al País Valencià, proposta que fins ara només havien signat els partits de l'equip de govern i ara s'havia de gestionar amb les esmenes i ampliacions de tots plegats. En aquest punt vaig votar a favor, però afegint que també s'hauria d'estudiar la possibilitat d'emetre canal Reus TV per satèl.lit i que arribi fins al País Valencià. Al mateix temps vaig comentar que s'havia de recolzar que TV3 arribi fins al País Valencià, per a difondre millor el català, però que tinguéssim en compte que TV3 molts cops havia fet quedar molt malament al nostre club d'hoquei Reus Deportiu, sobretot quan juga contra el Barcelona. Evidentment havia de dir això, perque molta gent del Front Reusenc ens havia donat suport logístic i físic durant la campanya electoral i no es mereixen el tracte que reben de la televisió nacional de Catalunya.

Després el Partit Popular va presentar la creació d'una targeta de ciutat, que vaig acceptar però opinant que allò s'hauria de convertir en una mena de DNI reusenc i fet amb material biodegradable, per assegurar-nos de que la regidoria de medi ambient no afluixi en la seva feina.

Després va arribar el torn de les mocions del GM de la CORI.

La primera consistia en el trasllat del monument de la Sagrada Família de Gaudí, als terrenys del Techno-park de Reus, per evitar el seu possible endorrocament per culpa del traçat de l'AVE pel centre de Barcelona. Era una moció ben juantxi, que ha tingut un gran ressò mediàtic fora de Reus, arribant fins el punt que emisores de radio i altres mitjans de comunicació nacionals s'hagin interessat per aquest punt, on s'incidia en els beneficis que suposarien per a la ciutat de Reus el trasllat de la Sagrada Família.

Cap partit va voler comentar res i es va sotmetre directament a votació. Tenint només un vot favorable.

La següent moció ja fou més polèmica, perquè es tractava de l'ubicació d'un barri roig com el d'Amsterdam al voltant de l'autovia de Reus a Salou, per canalitzar de forma positiva el fenòmen de la prostitució ambulant en aquest punt de la ciutat. Naltros vam fer aquesta moció per trobar una alternativa al problema que pateixen els veïns del barri Montserrat o els conductors de vehicles de l'autovia de Salou que en sec poden xocar contra algun altre cotxe amb clientela d'aquestes dames de la nit.

Evidentment la nostra moció del Barri Roig, era ubicar-ho en un espai de l'autovia de Salou prou apartat de qualsevol zona residencial, tal com succeeix amb la sala d'espectacles Privee, altrament conegut com el "VIP'S". Proposant aquell local com un punt de partida per la creació del Barri Roig. Creant locals perque les prostitutes puguin exercir la seva feina algo més dignament que ara i intentar fer programes de reinserció social i laboral des d'allí mateix. No val la pena fer alguna cosa per poca que sigui?

El senyor Lopez Mallol del PP em va suggerir que al tractar sobre el fenòmen la prostitució ambulant a Reus, s'hauria de fer que les prostitutes es puguin afegir al gremi dels marxants de Reus,anéssin per diferents llocs de la ciutat i així tindríem el pàrquing de la pastoreta sempre plè de gom a gom, també es podrien crear places d'estacionament reservades perque les prostitutes puguin practicar sexe amb els seus clients, sense molestar a ningú. Vaig quedar tan enlluernat en la intervenció del senyor Miquel Àngel Lopez Mallol, que no vaig caure en acceptar la seva esmena i obtenir almenys el seu vot favorable.

Després va tocar el torn del portaveu del Grup Municipal de CiU, el senyor Carles Pellicer, que féu un discurs intens i molt ben preparat, portat de casa estudiat. Era un discurs racional i noble, on donava el seu punt de vista del partit al qual representava, de que trobava de molt mal gust que en un Ple Muncipal que coincidia en el dia internacional de la SIDA, es fés una moció d'aquest tipus, i que no s'havia de frivolitzar així com així sobre el fenòmen de la prostitució de Reus i de qualsevol lloc del món. Que hi ha moltes maneres de solucionar aquest problema del cas de l'autovia de Salou, però que la proposta de la creació d'un barri Roig, ho trobava impertinent i de mal gust, amb una gran manca de respecte pels veïns del barri Montserrat que ténen aquest problema. Vaig trobar a faltar una alternativa a la nostra proposta.

La seva intervenció he de dir que em va deixar totalment KO. Un discurs perfecte i polit per manifestar la seva posició política en dentriment de la nostra moció tan juantxi. Vaig replicar que potser no havia entès bé el meu missatge i que treure les prostitutes ambulants de la carretera Salou sancionant-les, perque a la llarga vagin traslladant-se cap a altres llocs de Reus no era una bona solució, era molt pitjor que la nostra, i sobretot en un lloc com Reus on la indústria "underground" de la prostitució sempre ha tingut molt de pes. A Reus hi va haver abans prostíbuls que partits polítics. A més vaig afegir que la seva postura em semblava molt hipòcrita perque hi podia haver gent de CiU, i d'altres partits, el nostre inclòs, que temps enrera havien participat en la creació de diversos lumpanars i prostíbuls a Reus.

Aquesta contrarèplica fou encara més escandalosa que la moció. En aquest punt i com si em trobés en un judici (en un moment donat i degut al meu vestit taronja, vaig pensar-me que estava en un judici a Guantánamo), l'alcalde va intervindre i a exhortar-me a demanar disculpes al grup Municipal de CiU si no tenia proves de que hi hagués gent de CiU implicada en la creació de lumpanars i prostíbuls a Reus .

Jo en realitat em volia referir als votants i simpatitzants del partit de CiU (o de qualsevol altre, inclòs la CORI), que podien ser possibles ususaris de les diverses xarxes de prostitució que hi ha per Reus. Sense voler acusar a CiU ni a cap altre partit polític d'afavorir el proxenetisme entre els seus membres.

Com comprendreu vaig demanar disculpes al moment.

Finalment es va sotmetre aquesta moció a votació i tal com tenia previst d'antuvi, em vaig abstindre, perquè formava part de la nostra estratègia juantxi. Realment aquesta moció calia polir més el seu contingut de reinserció social i contra la violència de gènere, però no ens va donar temps. Segurament més endavant la tornarem a presentar des d'un punt de vista més políticament correcte a veure que passa.

El juantxisme is the way i el López Mallol ho sap.

A l'enllaç de la dreta hi trobareu la versió original de les propostes del GM de la CORI
Continguts multimèdiaEnllaços interessants