RSS

Notícies

06 de setembre de 2007

La CORI presentarà 2 mocions, 5 precs i 4 preguntes al Ple de demà

El pàrquing gratuït més gran del món i la creació de mesures per a la protecció i conservació dels bars i tavernes més emblemàtiques de la ciutat, a votació.

CORI - Oficina de Comunicació

Després d'uns dies de vacances, la CORI torna amb força fent unes propostes espectaculars pels temps que córren.

L'Ariel moments abans de l'últim Ple 

SIC 

El nostre regidor, com ja és habitual, ha presentat les propostes més interessants per al Ple de demà.

La creació del pàrquing municipal gratuït (pels de Reus) més gran del món amb 107.000 places. El pàrquing pot ser una realitat si demà s'accepta la moció presentada pel GM de la CORI. Aquesta moció també aporta la novetat de crear la "Plaça lliure". El servei de "Plaça lliure" permet a tot reusenc (amb l'empadronament en vigència) disposar d'una plaça nominativa en aquest pàrquing, i poder-la posar a disposició de l'ajuntament, quan li convingui al ciutadà, per que l'ajuntament la rellogui amb fraccions d'hora als visitants de la nostra ciutat. Els beneficis obtinguts pel lloguer es repartiran, un 50% per descomptar-ho en impostos municipals (especialment al de vehicles) i l'altre 50% a les arques d'AMERSAM. La varietat i comoditat dels canals a través dels quals es pot fer l'alliberació (web de l'ajuntament, OAC, Amersam i INNOVA) permeten fer d'aquest servei una autèntica revolució.

L'altre moció apunta al risc inminent de la pèrdua d'identitat que sofrirem la majoria de reusencs si no es fa res per protegir els bars i tavernes més emblemàtics de la ciutat. El "Bar Reus" serveixi com a exemple. El GM de la CORI proposa canviar el nom d'alguns carrers pel nom del bar o taverna emblemàtica que hi alberga o albergava. Promocionar a través del Patronat de turisme, una guia de bars i tavernes d'interés cultural folclòric. Crear un musueu-hemeroteca municipal sobre la història dels bars i establiments hotelers de Reus.

En l'apartat de Precs cinc són els temes que tocarem.

Volem un referèndum municipal sobre la independència i autodeterminació del terme municipal de Reus , vers la ciutat de Tarragona com a capital de provincia, de manera que Reus es proclami capital de provincia independent de Tarragona, donant lloc a la cinquena provincia i ja d'entrada institucionalitzar a nivell municipal el lema "REUS CAPITAL, TARRAGONA SUCURSAL".

Un altre Prec és demanar a l'ajuntament que faci les gestions necessàries per solventar la incomoditat que pateixen els veïns de Raseta de Sales, produït per un generador d'electricitat que produeix un soroll molt molest i el seu tub d'escapament no para d'emetre CO2 gairebé durant totes les hores del dia. Pels veïns de la Urb.Sant Joan també demanem la neteja de voreres i calçades, i la millora del servei de la recollida de brossa en aquella zona.

Un veí de Reus també ens ha demanat un Prec per l'augment de vigilància en el tram de la carretera d'Alcolea on hi ha la doble linia contínua.

L'últim Prec és sobre la possibilitat d'augmentar els usuaris del parc d'skate, si també si permet l'entrada dels praticants de BMX (bicicleta). A tot el món es fan servir les mateixes pistes, menys a Reus, és clar.

Al torn de preguntes parlarem del Barri Gaudí, del dipòsit de gas de Misericòrdia, de la creació d'espais per als gossos (on puguin córrer i relacionar-se) i algunes cosetes intrigants sobre INNOVA.

No us el perdeu. Hi esteu tots convidats!

Continguts multimèdia
  • Les mocions en V.O (pdf)