RSS

Notícies

12 de juliol de 2007

Gaudim Gaudí?

Fem un repàs al naixement del Gaudí Centre.

CORI - Oficina de Comunicació

Els jubilats del SIC (Servei d'Intel.ligència de la CORI) han investigat i recollit una sèrie de dades per saber si els reusencs, com a reusencs, gaudim, o no, de Gaudí.

Volem gaudir Gaudí (i de franc si pot ser) 

Un grupet de jubilats, membres del SIC (Servei d'Intel.ligència de la CORI), han estat observant, anal.litzant i apuntant, aquests dies des de la terrassa del Cafè de Reus, l'afluència de públic al Gaudí Centre, en els seus primers dies d'obertura al públic.

Segons les dades del SIC, el Gaudí Centre ingressa diariament, de mitja, uns 210 euros, o el que és el mateix, ven unes 35 entrades. El 80% de la gent que compra entrada és de fora de Reus. Tot i això, i mirant la part positiva, si és que n'hi ha, cal sumar la trentena de jubilats reusencs que diariament visiten, de franc, el Gaudí Centre.

Poc més de 60 persones trepitjen cada dia el Gaudí Centre.

Aconsellats pel SIC, des de la CORI animem a la Regidora de Turisme a obrir les portes del Centre, de franc, a tota persona empadronada a qualsevol poble del Baix Camp i a retornar l'import íntegra de l'entrada a les que ja l'han visitat. Si volem ser Capital, proposem començar per aquí. El SIC també alerta de la creació d'un mercat negre de falsificacions d'entrades, fetes pels néts d'alguns jubilats, si la proposta de la CORI tira endavant. Comerciants del Carrer del Vent ens han comentat que els venedors ambulants del carrer ja venen les falsificacions a 2 euros.

Aquesta proposta, tan senzilla, crearia un fluxe de gent més gran que l'actual, permetent a la gent que ha visitat el Centre, comentar-ho al bar amb els amics, a casa, a la feina, o per internet a tot el món. Aquesta publicitat, boca-orella, gratuïta i amb diferència la millor, portaria a gent d'arreu fins al Gaudí Centre. També permetria a tota la gent, que han pagat el Centre en forma d'impostos i multes, disfrutar i conèixer l'obra del geni. La cultura pagada pel poble ha de ser pel poble (i gratuïta, clar).

Per compensar els pocs ingressos que es deixen de guanyar, proposem una col.lecció de samarretes i altres objectes amb motius reusencs i d'en Gaudí fetes pels artistes i escolars de la nostra ciutat, escollides per votació popular.

No volem aconsellar al BPPNIR de com ha de fer les coses. Volem guanyar les pròximes eleccions. Però tot el que la CORI pugui aportar d'antuvi a la ciutat, no deixarem que passin 4 anys per proposar-ho electoralment. El BPPNIR ens ho està posant fàcil per aconseguir la victòria.

Només com a nota curiosa, i per no desaprofitar la feina feta pel SIC, cal dir que si seguim aquest ritme de venda d'entrades tardarem més de 130 anys a pagar el Gaudí Centre. Això contant que ens hagi costat 10 millons d'euros. Algun dia, quan ho tinguem, publicarem el que ha costat de veritat.

Esperem que aquests pronòstics tan pèssims per amortitzar el Gaudí Centre no siguin fruït d'una mala gestió dels recursos municipals i només siguin fruït del mal temps que fa.

El BPPNIR ens deixa gaudir de Gaudí? La veritat és que no.

Gaudim Gaudí!