RSS

Notícies

16 de juny de 2007

Ariel Santamaria, Regidor Juantxi

Crònica d’un emprenyament anunciat. El BPPNIR no sap perdre, i perd els papers.

CORI - Oficina de Comunicació

Periodistes, guàrdia urbanos, gent del circ, dones amb quatre quilos de maquillatge, els del BPPNIR, funcionaris, vigilants, públic, nens... i la CORI!

L'Ariel i els mitjans 

El primer ball del regidor 

Els mitjans de comunicació només esperaven a una persona, avui el protagonista era l’Ariel Santamaria. Quan faltava casi mitja hora per l’inici de la festa de la democràcia, la Plaça del Mercadal era literalment presa pels mitjans de comunicació, que sota les quatre gotes que començaven a caure, graven, perplexos, les últimes paraules de l’Ariel Santamaria abans d’entrar a ser investit Regidor de l’Ajuntament de Reus.

L’acte, segons explica un periodista que hem pogut infiltrar al Saló de Plens, s’ha desenvolupat sense cap mena de problema. Els únics incidents els han protagonitzat, com sempre, els politics del BBPNIR (Bloc de Partits Polítics No Independents de Reus) que han intentat de totes maneres que l’Ariel, el nou messies del rocanrol i apòstol del juantxisme, no sortís gaire als mitjans de comunicació. Un altre cop el BBPNIR ha deixat en evidència la democràcia que diuen defensar, la llibertat d’informació ha sigut vulnerada i Canal Reus TV ha fet una retransmissió basada en ensenyar la cara de felicitat de la facció governamental del BPPNIR.

La votació per decidir qui serà l’alcalde durant aquests quatre anys ha transcorregut sense cap mena d’emoció fins quan s’ha confirmat que l’Ariel Santamaria havia tret un vot, per tant, a només 13 de ser alcalde de Reus. Què són 13 vots? S’ha de dir que la CORI, representada per l’Ariel, ha obtingut més vots que ERC i ICV junts! Reus és una ciutat juantxi, per tant, i com des de la CORI esperàvem, era possible que algun altre polític decantés el seu vot cap a la proposta divertida. Si més no, el vot de la Sra. Felip o del propi Machado ens hagués fet molta gràcia.

Els discursos dels polítics del BPPNIR, després d’assegurar-se la cadira per quatre anys més, han sigut altament avorrits, fins i tot, la nombrosa gent de la CORI que esperava a la porta del Saló de Plens ha aprofitat per anar a fer una cervesa a una de les seus socials que té per Reus. Un Mosso d'Esquadra ploramiques, l'Empar Pont escarmentada, un López Mallol amb complexe d'aneguet lleig, el Pellicer amb ganes de manar... Repetir el que ja hem sentit 100 cops ha sigut la tònica, fins i tot han rebut els periodistes; el Guàrdia Urbano Major ha carregat contra aquells qui només s’han preocupat per Reus quan hi hagut l’Ariel a l’ajuntament, potser són ells el que no tenen ganxo per fer sortir Reus als mitjans amb una mica de gràcia... però explica'ls-hi a ells el què és la MEA CULPA.

El discurs del portaveu de la Coordinadora Reusenca Independent ha sigut un dels més plens de contingut, encertat en el contingut i la forma. Els polítics del BPPNIR just en aquest moment han vist que ja tenen el poble de veritat, no els de sempre, representat dins de l’ajuntament, i això, els hi ha fet molt de mal. El juantxisme té força per seguir trebellant, i ho farà, ells ho saben, i per això fan aquesta cara com si el seu problema no fos la CORI si no un restrenyiment crònic.

La constitució del ple ha acabat tal com ho havia de fer, l’Ariel Santamaria ha recordat a tots els periodistes, menys Canal Reus Televisió fixats en la barra de mando que duia el nostre nou alcalde, que això només és el començament de la revolució juantxi, que cada cop hi ha més gent que se sent juantxi i de la CORI, i poc a poc, com fan les gallines, l’única alternativa possible acabarà governant la ciutat de Reus, el nostre país, i l’Univers.

Tot som de Reus!